סיכום הכנס השני ליערות מאכל ים-תיכוניים

פרמקלצ'ר

ביום שישי הקודם , ה7.12 התחיל סופ”ש מרגש ועמוס בהרבה מאוד אנשים והתרחשויות אצלנו ביער המאכל הקורם עור וגידים. היה זה למעשה סוף השבוע השלישי והאחרון של הקורס מבוא לתכנון יערות מאכל ים-תיכוניים. יום שישי בבוקר היה מוקדש לנושא העלאת פוריות הקרקע ביער מאכל, מיקרו-אורגניזמים מועילים ושתלנות.

ביום שישי הקודם , ה7.12 התחיל סופ”ש מרגש ועמוס בהרבה מאוד אנשים והתרחשויות אצלנו ביער המאכל הקורם עור וגידים.

היה זה למעשה סוף השבוע השלישי והאחרון של הקורס מבוא לתכנון יערות מאכל ים-תיכוניים. יום שישי בבוקר היה מוקדש לנושא העלאת פוריות הקרקע ביער מאכל, מיקרו-אורגניזמים מועילים ושתלנות.

יום שישי בבוקר היה מוקדש לנושא העלאת פוריות הקרקע ביער מאכל, מיקרו- אורגניזמים מועילים ושתלנות.

אחר הצהריים התחילו להגיע אנשים נוספים לכנס, ועשינו טקס פתיחה מרגש ביער. אחרי כל הדיבורים על תכנון, ועבודה ממקום מאוד רציואנלי, הטקס אפשר לנו להתחבר למהות של היער ממקום רגשי, רוחני ולהרגיש את העוצמה של הטבע והקהילה הנבנית סביב הנושא.

טקס פתיחה עוצמתי

טקס פתיחה עוצמתי

ירון שרמן בהדרכה על צמחי בר למאכל

ביום שבת בבוקר החלו להגיע ההמונים ואת היום פתח ירון שרמן עם הדרכה מרתקת על צמחי בר למאכל.

לאחר מכן כינסנו את כולם להצגת החזון של פרויקט “חגורת יערות מאכל ים –תיכוניים”

המשכנו עם הרצאה על גיזום עצים עם צביקי ממשתלת חורשים והרצאה של מאשה דולב בנושא של גידול דבורים… שתי הרצאות חשובות ומעולות!!

ביטחון תזונתי בר-קיימא

הצגת החזון של פרויקט ''חגורת יערות מאכל ים–תיכוניים''ואז הגענו ללב הכנס- “שוק הפרויקטים” בו התכנסנו כולם (כבר היינו בסביבות ה- 70 אנשים!) ומקימי יערות המאכל בארץ הציגו את הפרויקטים שלהם:

רינה ממושב בן- נון, איתי ברק מארסוף, אייל ברקן ממושב שדמה, יוסף מחוות ‘שפע שורשים’ בעולש, זוהר כץ ממושב בן שמן, לילית, דורון מעין הוד וטלי היקרה שמחפשת לתכנן יער מאכל ציבורי כחלק מעבודת הגמר שלה בלימודים (מקווה שאני לא שוכחת אף אחד..).

היו המון דברים... היה קשה לבחוראחרי שכל אחד הציג את הפרויקט שלו התפזרנו לקבוצות בהם כל מקים יער היה יכול לדבר באריכות על הפרויקט שלו ונוצרו שיחות מעניינות, שיתופי פעולה, הועלו רעיונות…

אחרי ארוחת הצהריים המגוונת והטעימה המשכנו לעוד סשן הרצאות סוער:

המון דברים… היה קשה לבחור.

 

הכמס השני ליערות מאכל ים-תיכוניים

סיימנו עם טקס חלוקת תעודות גמר למשתתפי הקורס וחיבוק קבוצתי.

חיבוק קבוצתי

באמת שהיתה תחושה מיוחדת באוויר… של חיבור, עשייה, למידה, ראייה אופטימית קדימה, קהילה, אהבה

מאחלת לנו שנמשיך לצעוד קדימה בחיוך…

חורף שמח
מכל יער המאכל בקדרון

לתוכן זה נכתבו 22 תגובות

  • ברחובות הערים מטופחים עצי נוי מדוע בעצם לא להחליף, לפחות את חלקם, בעצי פרי מתאימים? לאחרונה שותלים זית כעץ נוי וזה ממש מועיל לכובשים, כמוני. מתסכל לקטוף תפוז על אי תנועה ולגלות שזה בעצם חושחש, למיזה מועיל?

    • היי חיים, אתה שואל שאלות טובות, ואיני יודע מה התשובות. אני מניח שזה קשור למגון סיבות: חוסר מודעות, עלות גבוהה יותר של שתילים מורכבים, חשש מפני פרי שגדל ברחוב ועוד.
      אכן רבים היו שמחים שישתלו עצי פרי ברחובות. כמובן שכדאי לשתול אותם לאחר תכנון וחשיבה על הצרכים, המגבלות וההזדמנויות השונות של מרכיבי המערכת השונים (העירייה, התושבים, חובבי יערות המאכל וכו).
      במסגרת פרויקט חגורת יערות המאכל אנו מעודדים זיהוי הזדמנויות טובות ועידוד שיתופי פעולה. אז אם אתה גר בעיר, ואתה מעוניין לקדם שתילת יערות מאכל ועצי פרי ברחובות, לך על זה! בדרך כלל יש עם מי לדבר, גם בעיריות שונות. אשמח לשמוע אם יש לך רצון לעשות זאת.

      • הי סער, ראשית בהתאם להצעתך ביקשתי :) בשנים האחרונות העיריות נוטעות לצרכי נוי עצים מבוגרים בעלויות גבוהות אז נראה שמחיר העץ אינו מגבלה. באילת למשל, נטעו הרבה תמרים גבוהים ונאים וכאשר אני מבקר בקיץ אני מלקט. עץ התמר גבוה ונדרש גיזום יקר והפרי אינו נגיש, נופל, מלכלך ומושך עטלפי פרי אשר מטנפים בלשלשת חומצית ודביקה את הרכבים. מספר עצי התמר בעיר כה גדול שלהערכתי ניתן היה בטיפול מקצועי לספק בעונה פרי לכל התושבים. נכון, בעיר נדרש לתכנן, לבחור ולטפל בעצים כראוי.

      • לא, אילת היא דוגמה לשימוש בעצי פרי בעיר, אני גר בנס ציונה. פניתי הועברה למחלקת שפור פני העיר שממונה עליה אורן יגנה, נציג מספר 5 במפלגת הירוקים…

      • זכור לי פעם שראש עיריית נס ציונה היה מעוניין לקדם נטיעת עצי פרי לתושבים בעיר. שוה לדבר איתו על זה! רוצה לקחת על עצמך פרויקט, לקדם יערות מאכל בנס ציונה?

      • הי סער,
        אני הולך בקטן, פנייתי לנטוע עצי פרי מתועדת במוקד העירוני של העיריה, כמו בעבר, גם הפעם אדאג לקבל מענה לטענה, שימוש בעצי פרי מתאימים מועיל ואינו משית על תקציב העיריה הוצאה של ממש.
        אם נשיג הסכמה, עד כמה שאני מכיר את העיריה, התוצאה תוביל ליוזמות משודרגות בחורש העירוני בהתאם להצעתך, כי אמצעים יש, אדבר גם עם שבו ואעדכן.

      • עידכון, קיבלתי התשובה המצורפת מאלה לשם מנהלת מחלקת גנים ונוף בעיריה:

        חיים שלום,
        תודה על הרעיון,
        אצלינו בנס- ציונה בשנים האחרונות משלבים עצי פרי בגינון הציבורי.
        בגני הילדים נשתלים רק עצי פרי, בחצרות בתי הכנסת עצי פרי ובגנים ציבוריים במקומות בהם ניתן, כך שלא יהפכו למטרד.
        אלה

        וואלה!

        עכשיו אפשר לחשוב הלאה…

      • אה, אני מצרף גם את מכתבי אל אלה, הרעיון הוא ההרכבה של שמוטי על החושחש…

      • מחשבה אחת,
        הלואי וכך יהיה בכל הראשויות המקומיות, השאלה כיצד פונים אל כולם בקטן, לפתח את הנושא…

      • מחשבה נוספת, זה הלך בקלי קלות, להתפרץ לדלת פתוחה ממש… כל מי שקורא את השרשור מתבקש גם לפנות בישוב שלו ולהעלות את ההצעה…

      • המכתב לאלה:

        נושא: עצי פרי בגינון העירוני
        תוכן:אלה שלום,
        אני מבקש לנטוע בעיר עצי מאכל במקום נוי היכן שמתאים, כמו עצי החרוב אשר ניטעו בגן בלב המושבה. לדוגמה, בויצמן לכיוון רחובות נטעו חושחש, אפשר להרכיב שמוטי על אותה כנה…
        מצורף למטה לינק ליוזמה מעניינת של “יערות מאכל ים תכוניים”, מקוה שיענין אותך ואולי נצרף פרויקט של העיריה…
        בברכה,
        חיים

  • מרגש.
    מרגש לראות תובנה שקורמת עור וגידים
    או כמו שאומרים באנתרופוסופיה: “התעצות של גבעול”

עליך להתחבר כדי לבצע פעולה זו...

הצטרפות

דילוג לתוכן