הכנס השני ליערות מאכל ים תיכוניים (+ סרט תיעודי)

פרמקלצ'ר

חלפה לה שנה וחצי מאז התחלנו את פרויקט המחקר והפיתוח של חגורת יערות המאכל הים- תיכונית, ושנה וקצת עברה מאז התחלנו לתכנן את השטח בקדרון. עצי החלוץ הראשונים נשתלו בסתיו שעבר, והסווילים אשר ממשיכים להחפר ממתינים לגשמי הברכה המתקרבים. ככל שחולף הזמן אנו נפעמים מהקצב שבו הדברים מתפתחים, גם מקצב צמיחתם של העצים, וגם מכך שעוד ועוד אנשים באמת רוצים להקים יערות מאכל (סרט, חייבים לראות את הסרט!)

חלפה לה שנה וחצי מאז התחלנו את פרויקט המחקר והפיתוח של חגורת יערות המאכל הים- תיכונית, ושנה וקצת עברה מאז התחלנו לתכנן את השטח בקדרון. עצי החלוץ הראשונים נשתלו בסתיו שעבר, והסווילים אשר ממשיכים להחפר ממתינים לגשמי הברכה המתקרבים. ככל שחולף הזמן אנו נפעמים מהקצב שבו הדברים מתפתחים, גם מקצב צמיחתם של העצים, וגם מכך שעוד ועוד אנשים באמת רוצים להקים יערות מאכל.

במהלך תקופה זו התקיימו אצלנו שני קורסים (קורס תכנון יערות מאכל וקורס תכנון שימור מים) שמטרתם הייתה להכשיר מתכננים נוספים, לקדם את התכנון של השטח בקדרון, ולפרנס אותנו כך שנוכל להקדיש את זמננו לקידום הפרויקט. בנוסף לקורסים, הרגשנו צורך במפגש קהילתי יותר, ולכן בחורף שעבר ערכנו מפגש שבו בילינו יחדיו סופשבוע של לימוד משותף. הגשמים מתקרבים, וקיימת תחושה ששוב הגיע הזמן להיפגש. לשתף בהצלחות ובכישלונות, להחליף רעיונות, לנגן יחד סביב המדורה, לשתול עוד עצים יחדיו, ולתת למרחב לעשות את שלו. מרחב שבו מי שרוצה להקים יער מאכל יוכל לספר על צרכיו, חששותיו, משאביו. מרחב לחיבורים ולשידוכים בין רעיונות, אנשים וקרקעות.

לכן אנחנו שמחים לבשר על ולהזמין אתכם לכנס השני ליערות מאכל ים תיכוניים, שייערך בקדרון ב23-24 לנובמבר 2012. בכנס מתוכננים שוק פרויקטים, הרצאות, סיורים, עבודה מעשית וכמובן פשוט זמן להיות יחדיו.

שבועות של עשייה מבורכת באים עלינו לטובה בקדרון: הכנס יחתום את המחזור השני של קורס תכנון יערות המאכל שמתחיל בשבוע הבא, ויפגיש בין אנשי היערות לאנשי תחילת הסוקצסיה (הלוא מדובר באלכס, מפרויקט ‘בקצה היער’ – שהתחיל לגדל אצלנו צמחים חד שנתיים אוהבי שמש הידועים בכינויים ירקות, באזור שעתיד להיות קרחת יער מופלאה – וחניכיו לקורס הBio-Intensive שנפתח אצלנו בעוד שבועיים).

לפני מספר ימים, בתזמון נפלא, עלה לרשת סרט תיעודי מעורר השראה שצילמו והפיקו איתי גולדשטיין ואודי אהל המקסימים אשר ביקרו אותנו במהלך הקורס הראשון בסתיו 2011. הסרט מציג את ראשיתו של פרויקט יערות המאכל ממספר זוויות, משלב סיפורים ואנשים ונותן טעימה מהקסם של היער שבדרך, טעימה שהיא גם הזמנה לבוא ולקחת חלק בכנס המתקרב.

אם אינכם יכולים לראות את הסרט כאן למעלה, לחצו כאן לצפייה ישירה.

לתוכן זה נכתבו 4 תגובות

  • הסרטון ממש ממש יפה! פשוט מעורר השראה
    הייתי מציעה להוסיף כיתוב כשאנשים מדברים – “סער והדס – יוזמי הפרויקט”
    כשאבא של הדס מדבר – “בעל השטח, תומך בפרוייקט” וכדומה… מה דעתכם?

  • נשמע מעולה!! עתידני , מבטיח !
    שאלה האם יערות המאכל יהיו שייכים לציבור? ואם כן הממשלה לא תתערב בכך? מה עם אישורים? זה יפגע בחקלאות הקיימת מה שיגרום הפסדים לממשלה במקום רווחים. אני בכוונה מציינת את הממשלה כי היא זו שיכולה לשים “רגל ” לכל הדבר הנפלא הזה

    • היי אביבה, אני שמח לדעת שאת מתלהבת מהפרויקט!
      שאלת מספר שאלות, אנסה להתייחס אליהן אחת אחת.
      -האם יערות המאכל יהיו שייכים לציבור?
      אנו מעוניינים לתמוך ולקדם מגוון מודלים של יערות מאכל: פרטיים לצריכה עצמית, מסחריים, קואופרטיביים (שייכים לקבוצת אנשים שתחליט יחדיו מה לעשות עם התוצרת) וציבוריים (שייכים לכלל הציבור, כמו יערות קק”ל). אנו מאמינים שקידום מגוון המודלים השונים חשובים ליציבות והתפתחות הפרויקט. ספציפית לגבי ציבוריים- גופים ציבוריים שאנו בקשר איתם כמו קרן קיימת ומשרד החקלאות מביעים תמיכה חיובית ביותר בפרוייקט. למעשה, לקק”ל יש את פרוייקט היערות הקהילתיים, בהם הקהילה מעורבת בתכנון, טיפוח, תחזוקה וסקירת היער לרווחת הכלל (http://www.kkl.org.il/community-forests/), ומשיחה שלי עם עובדי קק”ל המעורבים בפרוייקט נשמע שהם מחכים שהציבור יפנה אליהם ויגלה יותר מעורבות. יש תנאי בודד אחד: שהתוצרת תהיה שייכת לכלל הציבור. אני אוהב את זה!

      – התערבות ממשלתית:
      עד כה, כל ההתערבות הממשלתית שהייתה בפרוייקט הייתה חיובית ביותר: החל מתמיכה כספית של משרד החקלאות בעבודות עפר לשימור מים, דרך תרומת עצים של פרויקט היער המשקי של משרד החקלאות ושל וקק”ל, מעורבות מחקרית של מכון וולקני (גוף ממשלתי העוסק במחקר חקלאי), וייעוץ מקצועי ורצון לשיתופי פעולה עם התחנה לחקר הסחף של משרד החקלאות. אז אני דווקא מקווה שההתערבות הממשלתית החיובית תמשיך ותתגבר!

      -אישורים
      אישורים עבור מה? במידה ומדובר בשטח פרטי, אין צורך באישורים. במידה ומדובר בשטח ציבורי, כפי שכבר כתבתי, בשטחי קק”ל, הם ישמחו לתת אישורים ותמיכה. בשטחים של מועצות/עיריות- צריך להשיג אישור ותמיכה פר מקום ופרויקט. יש פוטנציאל רב בכל מקרה.

      -אני לא רואה איך זה פוגע בחקלאות הקיימת. יהיה יותר נכון לומר שאני לא רואה הפרדה כל כך גדולה בין החקלאות הקיימת לבין מה שאנו עושים. מדובר בהתפתחות. אם לא נפחד ולא נפחיד, אלא נשתף פעולה, כולם ירוויחו מכך.

עליך להתחבר כדי לבצע פעולה זו...

הצטרפות

דילוג לתוכן