שוקולד סרפד

מלאכות מסורתיות

בואו ללמוד איך להכין שוקולד ביתי טבעוני עם תוספת מיוחדת של סופר פוד מהטבע

בשנות ה-20 המוקדמות שלי גרתי תקופה בבלגיה באנטוורפן – בלגיה היא בירת השוקולד ובכל פינת רחוב יש בה שוקולטרייה משובחת, שם התוודעתי פעם ראשונה בחיי לשוקולד איכותי (לפני זה השיא שלי היה שוקולד פרה ממולא בתות), הייתי נכנסת לשוקולטרייה בוחרת את השוקולדים הכי משוגעים ומתענגת עליהם בפינת רחוב, שם גם למדתי שעם שוקולד רצוי ומותר להתפרע וככל שהתוספות “משוגעות” יותר מה טוב.

אז בואו נלמד שלב אחרי שלב איך מכינים שוקולד טבעוני עם תוספת של סרפד – הטעם של הסרפד בכלל לא מורגש אבל הריכוז הגבוה של המינרליים והויטמינים שיש בו נשמר בזכות שיטת ההכנה שמשלבת ייבוש של הסרפד (בניגוד לחימום שאז חלק מהמינרלים והויטמינים נפגעים)

ייבוש סרפד

בשלב הראשון נקטוף צרור של סרפדים ונייבש אותם במקום מוצל בבית, אחרי שבוע בערך הסרפד יתייבש ואז נעביר אותו לצנצנת (יכול להחזיק מעמד שנה), עכשיו זה הזמן האידאלי לייבש סרפדים כשהעלים גדולים.

הסרפד המיובש יכול לשמש אותנו למגוון שימושים – חליטות תה, תוספות ללחם עם ממרח והכנת שוקולד סרפד כמובן :)

 

 

סרפד טרי שרק נקטף ולידו סרפד מיובש

צנצנת של סרפד מיובש

הכנת שוקולד עם הסרפד

לוקחים שתי חפיסות של שוקולד מריר (עדיף שוקולד שאחוז מוצקי הקקאו שבו גבוה מ35%, ככל שאחוז מוצקי הקקאו גבוה יותר כך השוקולד נחשב לאיכותי יותר) וממיסים אותו בשיטת המסה שנקראת “באן מארי” (צירפתי תמונה שתראו מה הכוונה, אנחנו ממיסים כך את השוקולד כי אנחנו לא רוצים שהוא יתחמם יתר על המידה ויישרף), מוסיפים חצי כוס של טחינה גולמית ומערבבים היטב, עכשיו ניתן להוסיף כל מה שאתם רוצים כיד הדמיון הטובה, אני אוהבת להוסיף גרידת תפוז ואגוזי לוז קלויים על המחבת וטחונים קלות, אההה… ולא לשכוח קורט של מלח וכמובן את הסרפד המיובש והמפורר, מערבבים הכול עד שנהיית תערובת אחידה ומעבירים לתבנית סיליקון (בעיניי הכי נוח כי ככה קל להוציא את השוקולדים) או לתבנית זכוכית, שמים שעה במקפיא ואז מעבירים למקרר.

לסיכום

תצאו ללקט סרפדים, תייבשו אותם וככה יהיה לכם במזווה “סופר פוד” זמין וטעים ותכינו איתם שוקולד כי שוקולד זה החיים

לתוכן זה נכתבו 0 תגובות

עליך להתחבר כדי לבצע פעולה זו...

הצטרפות

דילוג לתוכן