כיצד להכין דבש חרובים

מלאכות מסורתיות

החרובים נמצאים בעונה זו של שיא הקיץ, מבשילים בחום הקיץ ואף נושרים מהעץ, וכל מה שצריך זה לאסוף אותם, אם מהעץ אשכולות אשכולות, אם מהרצפה (להקפיד לשים לב שהם מהעונה החדשה, אפשר לראות לפי הצבע שלהם, כמות האבק, חורים באם אין…).

החרובים נמצאים בעונה זו של שיא הקיץ, מבשילים בחום הקיץ ואף נושרים מהעץ, וכל מה שצריך זה לאסוף אותם, אם מהעץ אשכולות אשכולות, אם מהרצפה (להקפיד לשים לב שהם מהעונה החדשה, אפשר לראות לפי הצבע שלהם, כמות האבק, חורים באם אין…).

לפרי החרוב ערכים תזונתיים רבים: מכיל מינרלים רבים כמו סלניום העוזר לתפקוד תקין של בלוטת התריס, מכיל כמות גדולה של חלבון, סיבים שעוזרים בתפקוד תקין של הקיבה, נוגדי חמצון רבים, אבץ, אשלגן, ויטמין k, זרחן וסידן בכמות רבה. וכן חלבון רב. הוא דל קלוריות ונחשב מאזן את רמות הסוכרים בגוף.
אפשר לאכול אותו כמות שהוא (בגלעינים ניתן להשתמש להכנת תבשיל קטניות מעניין),
אפשר להכין אבקת חרובים, ואף אפשר להכין דבש חרובים נפלא שלו תכונות ריפוי נהדרות ונחשב כממתיק שאף מאזן את רמות הסוכר בגוף.
בואו נראה כיצד עושים זאת.

לכבוד השנה החדשה אין כמו להכין דבש בעצמכם!! במיוחד אם אתם טבעונים ולא משתמשים בדבש דבורים.
לחרובים ערכים תזונתיים רבים כמו סידן, סיבים תזונתיים, מרפאי פצעים בחלל הפה ועוד, והדבש שנכין יכול לשמש אתכם כממתיק טבעי שאף מאזן את רמות הסוכר בגוף.

ליקוט החרובים

היכן מוצאים עצי חרוב?

כמעט בכל מקום,  אם לא ליד הבית שלכם, אז באחת מגינות העיר, או ביערות.

החרובים הבשלים גדלים באשכולות – הושט היד וגע בם.

וגם נושרים לרצפה מכובד משקל הדבש המתבשל בתוכם מהחום, ומכל משב רוח רענן.

אם אתם אוספים מהרצפה שימו לב לאסוף את השלמים והיפים ואלה בלי החורים שיצורים אחרים כבר גילו אותם לפניכם.

כדי לקבל צנצנת של כ-300 גרם דבש חרובים תצטרכו כ-3 קילו חרובים.

שטיפה והשריה

אחרי שאספתם החרובים, שטפו אותם והסירו את האבק, ואז בקערה אחרי ששטפתם, שברו אותם לחתיכות של כ3 חתיכות כל חרוב.

מלאו הקערה במים עד מעל גובה החרובים.

כסו והניחו ל-24 שעות.

 

בישול

אחרי שעברו 24 שעות, העבירו החרובים והמים לסיר.

הביאו לרתיחה ולאחר שהתקרר, הוציאו החרובים או סננו.

אנחנו כמובן צריכים את המים החומים שהתקבלו.

מכאן המשיכו לבשל על אש לא גבוהה מידי הסירופ שהתקבל עד שמצטמצם לכדי פחות מרבע הכמות הראשונית.

זאת אומרת תקבלו נוזל סמיך, צבע חום כהה.

צנצון דבש החרובים

  • לאחר שהסירופ הצטמצם, קיבלתם דבש חרובים מתוק ובריא, שנחשב אף מאזן סוכר בגוף. העבירו לצנצנת ואחסנו במקרר.

הצעה פרקטית: העבירו לצנצנות קטנות, כך שאם נופל לכם מהיד ‘הלך’ רק על חלק מכל מה שטרחתם עליו כל כך!!

שתהיה שנה דבש!!

לסיכום. דבש הכל דבש

קל להכין את דבש החרובים.

נכון. לוקח זמן אבל שווה וליקטתם מהטבע את החרובים.

מתאים לראש השנה.

טוב לטבעונים.

בכל זאת, זה ממתיק בריא וטעים!

לתוכן זה נכתבו 0 תגובות

עליך להתחבר כדי לבצע פעולה זו...

הצטרפות

דילוג לתוכן