הניקוי האולטימטיבי לעור הפנים

גוף בריא

ניקוי ועיסוי עור הפנים בקלות ולבריאות.
טכניקת העיסוי דבש-אנזימים-לימפתי :)

סליחה על הכותרת הפופוליסטית :)

 

אשתף מאמר קצר על ניקוי הפנים האהוב עליי ביותר.

אני וחבריי עושים זאת כבר שנים ואני מוצא את השיטה הזאת הפשוטה כל כך להיות טובה ביותר.

 

אז ככה,

 

ניקוי עור כימי:

בדר”כ מדובר על סבון או אל-סבון,

הבעייתיות בסבון בין השאר היא שהph שלו בסיסי, ועלול להוציא מאיזון את הPh היחסית חומצי של העור.

כמו גם יש את בעיות המלחת הקרקע

https://www.bayadaim.org.il/2012/05/מחשבות-על-סבונים-והמלחת-קרקע-בעיקר/

(בנוסף להמלחת קרקע, ייצור תעשייתי של סבון ואל-סבון ומיכלי הפלסטיק מזהם בצורות רבות, במקום להוסיף סימוכין, אני מעדיף להמליץ על חיפוש באינטרנט ואמשיך בהסבר :)

 

ניקוי עור מכאני:

כאן מדובר על איזשהו אמצעי כמו ליפה, חימר או חול, ציפורניים, צמחים, כפפה מצמר עיזים מאנטוליה (kese) ועוד.. שהפוקוס העיקרי הוא שהחיספוס בדרגות שונות שלו מוריד את העור הישן.

גם כאן, תלוי בחומר, לרוב הניקוי הוא אינו רק מכאני, כי לחומרים יש גם תכונות כימיות.

נגיד חימר הינו בסיסי וגם יכול להוציא מאיזון את הph של העור.

אם אנו נשתמש בעלים או תערובת צמחים (כמו שהם או טחונים) הם מורכבים בעיקר מתאית, שהיא חומר אינרטי (ללא אינטראקציה כימית).

אך בנוסף לתאית לכל צמח יש בעליו וענפיו מגוון ייחודי ומורכב של חומרים בעלי השפעות כימיות שונות על העור בעלי חומציות-בסיסיות שונים, וזה עולם מופלא שמומלץ בהחלט לחקור אותו.

 

*לגבי ניקוי מכאני, כאשר עושים אותו על עור הפנים נא להקפיד להתחשב בחיספוס המרכיבים, ותכונותיהם הכימיות.

 

ועכשיו לחלק האהוב עליי,

ניקוי מכאני-כימי-מבוסס אנזימים:

יש חומרים רבים המכילים אנזימים פרוטאוליטים proteolytic enzymes (ממיסי חלבון), ולמעשה כמו ניקוי מכאני הם מנקים ומורידים בעדינות את העור הישן יחד עם הלכלוך (למעשה פילינג מבוסס אנזימים).

הם לרוב זמינים לנו בפשטות ולא נדרש שום עיבוד או הכנה מוקדמת לפני שימושם על העור.

 

השניים האהובים עליי ביותר הם דבש (שלא חומם ובכך נהרסו האנזימים) ואלווורה, שניהם מכילים אנזימים פרוטאוליטים וכיוון שהאנזימים שבהם עדינים אפשר לעשות בהם שימוש יום יומי.

גם ביוגורט שלא עבר פיסטור יש אנזימים פרוטאוליטים פעילים אך יכול להיות קשה להשיג כזה.

 

לגבי מקורות אחרים לאנזימים פרוטאוליטים, לא אמליץ עדיין להשתמש בהם באופן יום יומי או לניקוי כללי, כי האנזימים שבהם יכולים להיות בעלי פעילות אנזימאטית חזקה מדי על העור.

ניסיתי לחפש מקורות אינפורמציה, ולהתייעץ עם אנזימולוגים ודרמטולוגים בפורומים באינטרנט אך ללא הצלחה, שאלתי לגבי איך אפשר למדוד את חוזקת פעילות האנזימים מראש, ובכך לשפוט כיצד כדאי להשתמש בהם על העור ועד כמה זה בטוח.

מקורות אלו לאנזימים הם, פפאיה(אנזים פפאין), אננס (אנזים ברומלין), קיווי (אנזים אקטינידין), תאנה (אנזים פיסין) ועוד.. 

Papaya (Papain), Pinapple (Bromelain), Kiwi (Actinidin), Fig (Ficin)

*איני ממליץ להשתמש בהם למטרת ניקוי העור באופן יומיומי בהעדר עוד אינפורמציה

ואם יש לכם עוד ידע לגבי זה אשמח מאוד ללמוד

 

אז אני מנקה את עור הפנים שלי עם דבש או אלוורה, ואשמח להוסיף עוד טכניקה מומלצת.

בתור מעסה (מסאז’יסט) מקצועי, אחד סוגי העיסוי המופלאים בעיני הוא הלימפתי.

מערכת הלימפה נגישה לעיסוי ממש מתחת לעור, ואחראית על דברים רבים בגוף, ביניהם תעבורת נוזלים וניקוי פסולת. העיסוי עצמו עדין מאוד, לחיצה חזקה מדי אינה אפקטיבית ו”תמעך” את הנים הלימפתי,

לעיסוי הלימפתי יתרונות מדהימים, בעזרה עדינה מאוד, אך למעשה עם תוצאה עוצמתית מאוד לשינוע והזרמה של נוזל הלימפה. אנו למעשה מנקים את הגוף, משפרים את המערכת החיסונית ואת שאר פעולות הגוף.

אחת התוצאות של עיסוי הלימפה הרלוונטיות למאמר, היא שהעור נראה נקי יותר, והוא אכן כך! :).

 

למפה של כיוון התנועות על הפנים אפשר לחפש בחיפוש תמונות Lymphatic Face Massage

לדוגמא:

 

אני אוהב לקחת כפית צנועה של דבש ולחממו בין כפות הידיים ולהניח על הפנים, לעשות תנועות עדינות מהאף לכיוון האזניים, ממרכז המצח לכיוון האזניים, וממרכז הסנטר לכיוון האזניים, וכשיש לי סבלנות גם על הצוואר לכיוון מטה ↓ . 

פה ושם אפשר ללחוץ בעדינות על האיזור בקדמת האוזן, והאיזור על הצוואר שמתחת לאוזן ומטה על הצוואר, בשביל “לסחוט” עוד את בלוטות הלימפה (קשרי לימפה) אשר נמצאים בריכוז גבוה באיזורים האלה.

תמונה להתייחסות:

 

תהנו

לתוכן זה נכתבו 4 תגובות

    • היי הילה,
      לגבי הדבש בדר”כ כתוב עליו אם הוא לא חומם והיצרנים מתגאים בנתון הזה :)
      בפעמים האחרונות רכשתי מהדבש של עידו ממושב קלחים.

      בנושא האלוורה, גם אני תהיתי על זה,
      קודם כל לא ראיתי בארץ תכשיר שהוא 100% אלוורה ללא חומרים נוספים וללא עיבוד, (ראיתי כזה בגרמניה ואפשר להזמין מחו”ל) בדר”כ כיוון שזה יכול להתקלקל אז מוסיפים כל מני חומרי שימור ואלו יכולים לפגוע באנזימים.

      וגם אם יש כזה מוצר, האמת שאיני יודע את אורך החיים של האנזימים הפעילים במוצר כזה.
      אז אני משתמש באלוורה טרייה, או כזאת שאני אוסף בצנצנת לכמה ימים במקרר.

      בהצלחה! :)

עליך להתחבר כדי לבצע פעולה זו...

הצטרפות

דילוג לתוכן