הרצון לחסוך בנייר, ולא לצרוך נייר מיותר מביא אותי להסתכל על תעשיית נייר הטואלט וההגיינה הנשית. פתרון כל כך פשוט, קל ומקיים. מרגישה חכם ובריא. צרי לעצמך מגב-פות. התחליף הנעים לנייר טואלט, ואפילו רב פעמי. רק את נושא השמת לא פתרנו. בואו עזרו לתת שמות חדשים (:
הרצון לחסוך בנייר, ולא לצרוך נייר מיותר מביא אותי להסתכל על תעשיית נייר הטואלט וההגיינה הנשית. פתרון כל כך פשוט, קל ומקיים. מרגישה חכם ובריא. צרי לעצמך מגב-פות. התחליף הנעים לנייר טואלט, ואפילו רב פעמי. אז איך עושים?
- קחי מגבת גוף ישנה, רכה ונעימה. את אלה המצולמות אני קיבלתי מחברה טובה של אמא שלי.
- גיזרי אותה לחתיכות קטנות. אני העדפתי את הגודל של מגבת ידיים סטנדרטית במטבח. אין פה נכון או כדאי. זה שיקול שכדאי לבדוק מול ההרגלים האישיים.
אני העדפתי את הגודל של מגבת ידיים סטנדרטית במטבח
- תפרי את הקצוות באוברלוק (Overlock) כדי למנוע התפוררות של הבד.
- השתמשי בהנאה במקום נייר טואלט, לניגוב לאחר ההשתנה.
- במידה ויש צרכים כבדים, אני ממליצה לאמץ את השיטה של שטיפת התחת במים (כמו בידה) ולאחר מכן לייבש עם מגבת. וזה גם לגברים, לא רק לנשים. התחושה מרעננת והרבה יותר נקייה (זוכרות את הפירסומת: האם אתה מורח או מנגב? אז זה זה).
מפאת צרכי הגיינה, אני רק אגיד שמומלץ להפריד בין מגבות המיועדות לצרכים קלים ובין מגבות לצרכים כבדים. למרות, שאם שוטפים היטב, לא אמורה להיות בעיה. לבחירתכן ונוחיותכן. מומלץ להכין כמות מספקת של מגבות, ולכבס את המגב-פות כל יום. כמובן, תלוי במספר הבנות המשתמשות ובהרגלים הביתיים.
פד-מגבת
אז בטח כבר הבנתן מה זה פד-מגבת בעצמכן. נכון, בזמן האחרון, המדפים מלאים בצורה מבורכת, במוצרי הגיינה נשית אלטרנטיבית (גביעונית, מון קאפ, תחבושות מחומרים מתכלים, תחבושות בד, ועוד ועוד),
אבל בעיני תוצרת עצמית, רב פעמית, אשר עושה שימוש חוזר, היא הרבה יותר משמחת. אז איך עושים?
- קחי מגבת גוף ישנה, רכה ונעימה
- גיזרי רצועות ברוחב של כ-8 ס”מ. מומלץ להתאים את הרוחב לגוף שלך בהתאמה אישית ומיוחדת. יש בנות שאוהבות/צריכות תחבושות צרות יותר ויש כאלה שרחבות יותר יוצרות אצלן תחושה בטוחה יותר. הקשיבי לעצמך. לגבי אורך הרצועה – כל מגבת היא באורך וברוחב שונה. נסי לתכנן את הגזירה כך שיכנסו כמה שיותר רצועות באורך וברוחב המתאימים לך. אני בד”כ נוטה להשתמש ברוחב של המגבת הקיימת.
נסי לתכנן את הגזירה כך שיכנסו כמה שיותר רצועות באורך וברוחב המתאימים לך
- סדרי את הרצועות אחת על השנייה.
- אם התחבושות הולכות לשמש אותך כפד יומיומי, אז לדעתי אין צורך ביותר משכבה אחת.אם התחבושות ישמשו אותך לימי הווסת – אני גיליתי שפד המורכב מ-4 שכבות מגבת מספיק לי ביכולת הספיגה שלו, וגם לא עבה מדי – אין תחושה של טיטול כשמתהלכת איתו.בד המגבת הוא בד סופג היטב, אבל גם אותו יש צורך להחליף כל כמה שעות, לפי הזרימה.שוב, מה שחשוב – הקשיבי לעצמך, לצרכייך, לגופך ולכי עם זה.
- השלב הבא הוא לתפור את ההיקף. אני נהנית לתפור אותן ביד. אבל אם יש לכן מכונה, זה ירוץ הרבה יותר מהר. שימו לב בתפירה, שאתן תופרות את כל השכבות כל הזמן, זה חשוב מאוד לכביסות של העתיד.
שימו לב בתפירה, שאתן תופרות את כל השכבות כל הזמן, זה חשוב מאוד לכביסות של העתיד.
- אם יש לכן אפשרות, הריצו את התחבושות החדשות שלכן במכונת אוברלוק (Overlock) למניעת התפוררות של הבד לאורך זמן.
- זהו, מוכן :)
- כביסה: אפשר ביד, אפשר במכונה. אני אוהבת להשרות אותן בדלי עם מים (קרים), או לשטוף תחת זרם המים, ואז לשלוח למכונת הכביסה את כולן ביחד, יחד עם המגב-פות מן החצי הראשון של המדריך הזה.
מחפשות מגבות?
לשמחתי זה דבר נפוץ בכל בית, מגבות מיותרות. בקשי מחברות, מאמהות, מסבתות או במעגלי מתנות.
ודבר אחרון חביב – השמות. מגב-פות ופד-מגבת הם, איך לומר, שמות זמניים… אשמח לנהל דיון בתגובות על שמות חדשים ומגניבים שמתגלגלים על הלשון ובשאיפה גם קצת פחות מביכים. אולי.
קדימה, אליכם.
מוסיפה שמות שהועלו במשך הזמן, כמה מהם מאוד מוצאים חן בעיני:
* מגברת (מגבת לגברת)
* I`PED MY~PED
* מגבג’יינה
* ניגובישה
רעיון אדיר גם לצניחת שלפוחית השתן.
קצת ירד מהפרק משום מה…כנראה לא ככ עבד לנשים. כמה תוספות בהתייחס לכל מה שהוזן כאן מכל מי שהגיבה ומהכותבת גם:
– מאחר ובמדריכים לגינון מוזכר בד (ערוגות ועציצי ומיכלי פתיל) שמצויין וגם צתולפ – שמתפרק עם הזמן, החלטתי שזה אקולוגי ומתפרק. זה לגבי שימוש חוזר ושטיפה. גם יש פספוס במטרת קיימות כשמבזבזים על זה הרבה מיים, שלאיכולים לשמש שוב להשקייה למשל.
– לצרכים כבדים – עיתונים לניגוב הראשון טרם השטיפה. גם הגיוני, גם חוסך המון המון מיים. ניגוב ראשון ועוד כמה שצריך כי לכל אחד יש מבצי צבירה נקרא לזה, משלו. גם לגברים כמובן.
– לשטיפה כמו שהוזכר כמו שאוהבת את מכונת הכביסה שמרתיחה ומשפשפת ומאחר ואנו בקיימות לא רוצים לבזבז, מי שלא צריך מכונה כזו ויש לו רק כביסות עדינות, שלא לדבא על שיטות שיש כאן באתר לכביסה קרה ופושרת וגם בלי חומרים כימיים, בפוסטים כגון לצאת מהסופר אבל רבים אחרים. אזי פשוט להקצות פינג’ן לכך ולהרתיח רק בו, בפרט שאת מציינת ששומרת בשקית ניילון ביציאה מהביית משומשים… הוא מחוטא מעצם ההרתחה אבל בשביל ההרגשה שיהיה ייעודי רק לכך. והרי כיבסו כך חיתולים בעבר!! את ההרתחה אפשר גם לעשות עם מיים חמים מהדוד, שלא נקיים כל כך אבל למטרה זו טובים, כי אחר כך שוטפים בחומץ. ביתי כמובן והוראות כאן באתר.
לסיכום, מי שרגישה כמו שציינתי למגע מגבת, רגישה גם בכלל לדלקות. ומאחר וחטפתי דקלות כרוניות בשירות הצבאי (תופעה ידועה גם מתזונה לקוייה וגם מאי נקיון השירותים) זה ליווה אותי כל החיים. ככה שמה שציינתי כאן חד וחלק להכי רגישות שיש, אים דלקות. יש לשער שרכיבי המוצרים הקנויים גם אם לא מצויים שמבושמים או בגלל שהנייר מותיר חלקיקים על הגוף כמו שידוע שטמפון מסרטן אם נשאר יותר מדיי זמן מסיבה זו, ככל הידוע לי – ברגע שעוברים לבד אין דלקות. עושירם שלמים סבלתי בלי סוף. ואין תם ונגמר. עם עובדות אי אפשר להתווכח.
ליציאה מהביית פשוט לגלגל ועושים טמפון לא לכל אחת וזה עניין של הרגלים, סוגי פעילות, וגם עוצמת זרימה- מתאים פד ליציאה מהביית, שלא לדבר על שינה…פשוט נוזל! אני עשיתי מתחבושות שהצטברו לי שלא נוחות לי, גזרתי ועטפתי בבד. אגב, בכלל לא מגבת במשטח החיצוני אלה בד. מי שרגישה לא תסבול מגבת לא בתור טמפון ולא בתור פד. ולא רק זה – אלה גם קל מאוד לשטוף בד חלק מאשר מגבת. כמובן כותנה נטו. כל חולצות הטריקו וכמו שאמרת לבקש מגבות – לבקש מכל אחד בדי טריקו – גם קרועים ולהגיד שזה למטרת מגבונים “לחים” שכמובן גם זה שימוש במקום הקנויים למי שחש צורך. עם או בלי שטיפה. גם לזרוק לא נורא קיימים עודפים בלי סוף ואיש לא תורם בגדים קרועים היום.
לגבי לבקש מגבות מאנשים – מאחר וכבר הועלה שלהתנגב אחרי מקךחת ובעיקר לשיער טוב בד כמו גופייה או חולצה, יש בביית כמויות עצומות של מגבות. וכל מה שציינתי זה אפילו בלי תפירה בלי הכנות מיוחדות. רק לגזור. כי במקום פד אפשר לעשות מיני, ממש קטנטון, טמפון אפילו לשימוש יומיומי מי שיש לה צורך. רק להקפיד שזה לא בד מתפורר היכן שגשרנו ולשמור שהשוליים יהיו בחוץ. לכל אחת מתאים משהו אחר בדיוק כמו שיש מגוון עצום במוצרי ההגיינה. נסו ותמצאו לעצמכן כי כל פירוט יתר רק יבלבל.
והכפתורים – ממילא את כבר תופרת אז צרפי תיקתקים של תינוקות כי זה הכי שטוח ונוח שיש ולכן משמש לבגדי תינוקות. תודי שאחלה רעיון רק בשבילך כי אני ממש לא צריכה באופן השימוש שלי לא תפירות לא כפתורים. וכן, הרבה שוטפת לשימוש חוזר אבל לא בימי המחזור. התרומה בעצם הבקשה מאנשים לבדי טריקו מעודדת אותם בלי לחפור להם בכלל – להשתמש כך בעצמם. אין שום סיבה לקנות וזו תרומתי. הפצת הרעיון.
השם מגברת הכי “נקי”. ויש לו ערך מוסף של העצמה נשית. על משקל הגברה.
היי אורית!
כיף לקרוא :)
בדיוק חשבתי לאחרונה על הנייר טואלט הזה בדיוק…
זה שהולך בפרופורציות גדולות מידי על פיפי.
רון הציע שם למגבת-פות: potowel.
נראה מוזר כשכותבים אבל מתגלגל נחמד על הלשון :)
שאפו גדול!! בדיוק מה שחיפשתי :)
היי אורית,
איך את מונעת מהפד לזוז? במיוחד בלילה?
שלום ענת
אם יש צורך, אפשר להוסיף “כנפיים” עם כפתור.
גוזרים חתיכת בד בצורת ריבוע (מתאימים לפי הגודל הנחוץ). הריבוע הזה יונח באלכסון בין שכבות הפד, כך ששתי פינות נגדיות שלו יבלטו בצד בצורת משולשים.
עכשיו צריך לתפור את הריבוע היטב שלא יזוז, ולסדר לו כפתור קטן, או שניים, תלוי בגודל.
עדיף את הכפתור הכי שטוח שיש.
לאחר תפירת הכפתור צריך לזכור גם לפתוח לו לולאה בגודל המתאים בכנף אליה הוא מתחבר.
את שוליי הלולאה יש לתפור בתפירה צפופה שתמנע מהבד להתפורר ומהחור לגדול.
יש אפשרות לתפור גם סקוצ’ (נקבה לצד אחד וזכר לצד שני, אבל כדי שזה יהיה עמיד בכביסות רבות צריך להשקיע ולמצוא סקוצ’ איכותי וחזק).
מהנסיון שלי הכי פרקטי ופשוט לביצוע זה כפתור טיקטק.
אהלן תופר אחד מתנה לאהובתי ולא מצליח להבין את עניין הכפתורים.. אפשר הסבר יותר ויזואלי? או בעדיפות על תמונה, או רצף תמונות? תודה מראש!
האם את תופרת בתשלום?
ליאת
0542465461
היי ליאת.
אני לא תופרת בתשלום, אבל אם תרצי לרכוש יש לא מעט תופרות ברחבי הרשת.
חפשי תחבושות רב פעמיות.
בהצלחה
אוריתה ! איזה יופי!
אני חייבת לשאול על ה’מגברת’ או מגבת-פות, עושות שימוש יום אחד שלם ואז לכביסה?
או שאחרי כל פעם כביסה? צריך כביסה כביסה או מספיק לשתוף במים? (ניסיתי פעם לעשות ככה וזה נהיה נורא מסריח..)
ריספקט על הרמת הכפפה!!
הוי איזו שאלה..
אני חושבת שהכי טוב שכל אחת תענה לעצמה על השימוש היומיומי שלה. האם נוח לך להשתמש ולכבס אחרי שימוש אחד? האם נוח לך להחליף מגבת כל יום? האם זה מתייבש מהר אצלך ונוח לך להחליף מגבת כל כמה ימים?
בקיצור, זה מאוד אינדיבידואלי.. כמו הקצב של החלפת המימחטה לאף.
ולגבי כביסה- לדעתי כן, עדיף כביסה כביסה, כזאת שמערבלת, משפשפת, מרתיחה ועושה את כל התהליך. לי זה מרגיש יותר נקי, פחות מסריח ויותר הגייני.
ותודה :)
שלום:)
אהבתי את את הרעיון בגדול אבל רציתי לשאול אם יש לך רעיון, מה לעשות עם המגבת לווסת כשיוצאים אל מחוץ לבית, אהבתי את הרעיון גם כי נראה לי שזה יותר בריא.
שלום לירון ותודה :)
שאלה מצויינת.
מצאתי בבית שקית בד. את הפדים המשומשים אני מקפלת (הצד המשומש מקופל כלפי פנים), ואני אוספת אותם בשקית שנימצאת בתיק שלי. כשאני באה הביתה אני משרה אותם במים קרים.