אחרי שנתיים שאני מדברת על זה… סוף סוף יצא לי לעשות את זה. אז הנה, מוגש באהבה – איסוף, קילוף והכנת קמח מבלוטים. כן, כן שמעתם טוב – בלוטים.
אחרי שנתיים שאני מדברת על זה… סוף סוף יצא לי לעשות את זה. אז הנה, מוגש באהבה.
איסוף הבלוטים
התחלתי מלמצוא את אלוני התבור הקרובים ביותר למקום מגורי. למה דווקא אלון תבור? כי השמועה אומרת שהבלוטים שלו הם הכי פחות מרים.
אין יותר מידי שטחי בר באזור של מושב קדרון, וגם בשטחי בר המועטים שיש אין אלונים. מזל שיש את מכון ויצמן. שם יש שדרה ארוכה ויפהפיה של אלוני תבור, ובכלל, מומלץ ללכת לבקר כי שם תוכלו למצוא מגוון של עצים מדהימים. אז טיילתי לי במכון, שאפתי קצת אינטיליגנציה ואספתי כמות יפה של בלוטים שלמזלי, עוד לא נעקצו ע”י חרקים.
ועכשיו, למלאכת הכנת הקמח!
קילוף הבלוטים
כשהבלוטים יבשים קל מאוד לקלף אותם, וזו השיטה שאני עבדתי בה:
קוטמים עם מזמרה את השפיץ של הבלוט. שם מרוכזים רוב הטנינים (טנינים אלו חומרים בעלי טעם מר מאוד והם ‘מכווצים’, נותנים תחושת עפיצות בפה. לא נעים)
אז יווצר סדק לאורך הבלוט. עכשיו ניתן לקלף אותו בקלות.


בלוטים מקולפים מצד שמאל, לא מקולפים בצד ימין
עכשיו טוחנים
שעשיתי – הוספתי קודם 2 כוסות מים לבלנדר, ואז לאט לאט הוספתי בלוטים עד שהעיסה נהייתה סמיכה מידי לבלנדר. אז רוקנתי את הבלנדר והתחלתי נגלה חדשה.
שטיפת הטנינים
ולייבוש
את העיסה שנשארה בתוך החיתול פורסים בתבנית ושמים בתנור בטמפ’ נמוכה, תוך כדי ערבוב כל כמה דקות. אנחנו לא רוצים לאפות את הקמח, רק לאדות ממנו את המים.
וזהו! עכשיו יש לנו קמח בלוטים מוכן לפעולה.
וגם… נתנסה בזה ובמטעמי יער נוספים בסדנת מבוא ליערות מאכל שתהיה אצלנו בסופ”ש האחרון של נובמבר. ההרשמה תיכף נסגרת אז מהרו!
תודה על הטיפ!
שבוע שעבר ביליתי שעה במכון ויצמן ויצאתי עם שק עמוס בלוטים.
היום ישבתי שעה וחצי והספקתי לקלף בקושי חצי :)
עכשיו כבר יש קמח ואפילו עוגיות!
איזה כייף!!!
אולי זו שאלה טפשית אבל האם קמח הבלוטים מכיל גלוטן?
קמח בלונים לא מכיל גלוטן
נשמע נפלא. אנסה להכין ולטעום עוד השנה, ואספר איך היה והאם הטעם שווה.. וישלי גם שאלה להדס הוכברג: האם יש לך קשר משפחתי לד”ר מרדכי הוכברג?
מצאתי בלוטי אלון תבור, אלו הכי פחות מרירים . קילפתי והוספתי למעדן עולש חלוט ובורגול (השרייה של חצי שעה בקערית מים). את הבלוטים קליתי עד צבע זהוב וטעם קראנצ’י, הוספתי בוטנים קלויים ותבלינים וזריתי מעל הבורגול עדשים.
עוד הכנתי: עוגת פרג אגוזים בקמח בלוטים.
בדרך: בלוטים מוחמצים בחומץ בן יין, עלי דפנה, גרגרי פלפל שחור ומלח ים.
הטעם של הבלוט מזכיר שילוב בין אגוז לערמון. טעים טעים. אל תשכחו שזהו מאכל שיש בו ערכי חלבון גבוהים ופחמימות.
בתאבון.