אז אחרי כמה מחזורי גידול מוצלחים קבלו את העציצים ההידרופוניים החדשים במים עמוקים (deep water culture) הסבר מפורט על השיטה ואת הגירסא הקודמת של העציץ ההידרופוני תוכלו לקרוא במדריך הקודם באותו נושא – עציץ הידרופוני בקלי קלות. אז מה נשתנה: הדליים יפים וחומים (והאצות גדלות במערכת ההידרופונית של השכן), העציצים הגדולים יותר של ה-90 מ”מ התגלו כעציצים המוצלחים ביותר. ועוד דבר אחרון, יש ערכה ויש סרטון:
נכון שתמיד רציתם לגדל את הירקות שלכם במרפסת בלי לכלוך בלי פתחי ניקוז וכמעט בלי השקיה (!) וגם שיהיה זול ולא מסובך מידי להרכבה… כן? זה בדיוק מה שחשבתי…
אז אחרי כמה מחזורי גידול מוצלחים קבלו את העציצים ההידרופוניים החדשים במים עמוקים (deep water culture) הסבר מפורט על השיטה ואת הגירסא הקודמת של העציץ ההידרופוני תוכלו לקרוא במדריך הקודם באותו נושא – עציץ הידרופוני בקלי קלות. אז מה נשתנה: הדליים יפים וחומים (והאצות גדלות במערכת ההידרופונית של השכן), העציצים הגדולים יותר של ה-90 מ”מ התגלו כעציצים המוצלחים ביותר. ועוד דבר אחרון, יש ערכה ויש סרטון:
עוד כמה חידודים ודיוקים אחרי שראיתם את הסרטון:
- שימו לב שאתם קודחים את החור לצינור האוויר כמה שיותר גבוה כמעט בקו המכסה.
- חשוב שעציץ עם השתיל יהיה טבול כולו במים עם ס”מ עליון יבש.
- המים ירדו ויתן יגדלו השורשים בהתאם לסוג הצמח ולעונת השנה.
- בגידולים קצרי מועד כמו חסה יש סיכוי טוב שתצטרכו להחליף ולהוסיף מים ודשן רק בסוף הגידול.
- ככל שהמשאבת האוויר תהיה רחוקה יותר מהדליים החיכוך בצינורות יגדל ופחות אוויר יגיע לשורשי הצמחים, מומלץ לתלות את המשאבה בדיוק מעל גובה הדליים וכמה שיותר קרוב.
וסליחה על שגיאות זכר נקבה בהגיית המספרים בסרטון (מזל שאת הבגרות שלי בלשון אני כבר עשיתי :-)
תהנו
מה זה אבן אוויר ומה תפקידו?
מדריך מגניב ביותר,בטוח הולך להתחיל להכין משהו כזה
כמה שאלות קטנות ברשותך
*כל כמה זמן להחליף מים ולהוסיף דשן?
לאחר שאתה חותך עלים או כל דבר אחר לצורך אכילה ,זה ימשיך לצמוח רגיל?
*האם המזג אוור כמו קור ישפיע בצורה רעה על השתילים?
*יש לך המלצה מה לעשות בבתים שאין בהם הרבה שמש או שבכלל אין שמש?
הי משה
תודה רבה, אם אתה עושה את זה תשלח תמונות לבידיים או לFARMIT
לשאלותיך:
1. תלוי בעונה, בצמח, בכמות ימי השמש. יכול לנוע בין שבועיים לחודש
2. גם זה תלוי בצמח. רוקט ופטרוזליה למשל מתחדשים יופי, חסה וכלרבי פחות…
3. מזג האוויר ישפיע באותה צורה כמו באדמה
4. לעלות לגג/לגדל ביחד עם חבר שיש לו שמש/לגדל בגינה קהילתית/ לקנות נורות לד לגידול
אייל אני חולה על המדריכים שלך בוידיאו!
בעקבות המדריך הקודם שלך בניתי מערכת דומה (אך פחות יפה…)
הערות:
1. לא בטוח שנכון לומר שהמשאבת חמצן מחמצנת את המים, אולי יותר נכון לומר שהיא דואגת לריכוז חמצן תקין המים 8 mg/liter, וכך מונעת תנאים אנאירובים.
2. הערבוב לא כזה חשוב, בוכות האוויר ידאגו לערבב את התמיסה יופי
3. מסתבר שחסה בשמש יוצאת מרה בטירוף ולא אכילה, לכן הייתי ממליץ לגדל את החסה בצל.
4 כדי להפסיק את הרעש המעצבן של המשאבה, מומלץ לתלות אותה באוויר, למשל על מסמר עם חוט ברזל שתולה אותה, כך כל הויברציות יהיו ללא מגע בפני שטח, וזה יפסיק את רוב הרעש.
5. הקדיחה הראשונה… אלוהים ישמור :) .
זהו, אחלה מדריך, ומדהים לראות כמה קל!
תודה רבה ליאור!
להערותייך המלומדות:
1 – מסכים, אך זה לא רק למנוע תנאים אנאירובים והתפתחות פתוגנים מסריחים אלא גם מספק חמצן לנשימה תאית בשורשי הצמחים.
2 – יש פה 18 ליטר מים…הבועיות לא מערבבות כל כך טוב, אל תתעצל
3 – לא מסכים בכלל – בחורף מגדלים חסה בשמש מלאה, בקיץ בקרינה גבוהה נהוג לגדל חסה תחת רשת צל של 60% המרירות של החסה קורת בגלל סטרס שקורה בדרך כלל בגלל מחסור במים (לא סביר שיקרה במערכת זו) כמאמר הפתגם הידוע “החסה לא סולחת”
4 – מסכים
5 – רציתי להפנות את הדלי למצלמה…פעם הבאה אני אצלם עם מצלמת גו-פרו על הראש :)
לגבי החסה, ניסיתי וגידלתי חסה בדרך זאת… תאמין לי המרירות עולה על כל דמיון (או רוטב לסלט), אז הכמות מים הגדולה לא עזרה.
אין לי נסיון מקצועי בחסה (זהו לא Cash crop) כך שהנסיון היחידי שלי הינו מהחצר האחורית (והקדמית).
שווה לקבל דעת מומחה בעניין.
אחלה מדריך! תודה
ליאור