חלב, מי צריך אותו בכלל?! או: כיצד להכין חלב מהצומח

מידע כללי-
  • זמן השלמה: 5-15 דק'
  • רמת קושי: פשוט מאוד
  • עלות: מתחת
  • ידע נדרש: אין
חומרים+
  • מים טובים
  • שקדים עדיף אורגנים או שומשום מלא אורגני
  • תמרים
כלי עבודה+
  • בלנדר חזק
  • בלנדר רגיל
  • מטחנת תבלינים
  • מעבד מזון
  • קערות זכוכית להשרייה
  • שקית סינון
הדפסה

"חלב" טבעי מהצומח הוא לרוב תוצאת הערבול של אגוזים (שקדים, מקדמיה, פיסטוקים, קשיו ועוד) או זרעים (שומשום) עם מים ותמרים. טעים מאוד, מזין, מרווה ויכול להוות ארוחה בפני עצמה הכוללת את כל אבות המזון. בנוסף, קל מאוד להכין בבית בעזרת בלנדר או מעבד מזון, ובקיץ, חלב צמחי קר הוא תענוג מרענן (: מדוע קוראים לזה חלב? אולי מפני התניה תרבותית כיוון שטעמם וצבעם מזכיר את טעמו של חלב היונקים או  שהשימוש בהם נעשה כפי שנהוג להשתמש בחלב פרות. למה לא לצרוך חלב של חיות אחרות? ההסברים כאן, במאמר של שנה שעברה. הפעם פחות מדברים ויותר מכינים תחליבים!

איך מכינים?

כלים דרושים: בלנדר חזק או מעבד מזון. אם אין בלנדר חזק מומלץ לטחון את האגוזים/זרעים במטחנת תבלינים.

מהר למעלה

הערות חשובות

  • ככל שהמרכיבים יותר טריים ואיכותיים התוצאה יותר טעימה ומזינה.
  • תמרים נעשים מאוד קשים במגע עם מים קרים או פירות קרים. אם ברצוננו להכין משקה קר, קודם מבלנדרים את התמרים במים בטמפרטורת החדר ולאחר שהתערבלו היטב מוסיפים מים קרים או קרח. כמובן, כדאי לחשב מראש כמויות כדי לא לדלל את הטעם יותר מדי.
  • אם מתכננים לעבוד עם בלנדר לא חזק:
    1. כדאי לטחון את האגוזים/הזרעים לפני הכנסתם לבלנדר במטחנת תבלינים.
    2. אפשר להשרות במים את התמרים מראש, כך שיהיו יותר רכים וקלים לריסוק. יש להשרות באותם המים שנשתמש להכנת החלב.
  • להכנת ה"חלב" נשתמש באגוזים/זרעים לא קלויים וללא מלח.
מהר למעלה

מתכונים, שהם גם מתכונאים!

מתכונאים הם מתכונים ממרכיבים במצבם הטבעי הנא/חי raw food, תודה לאופק און בר על יצירת המונח בעברית (:
כל המתכונאים להלן מחושבים עבור מנה אחת, אפשר להכפיל אם רצויה כמות יותר גדולה.

חלב שקדיםחלב שקדים בסיסי

  • 20 שקדים, שהושרו לילה לפני במים וקולפו לפני השימוש. ההשריה מעוררת לחיים את השקדים (תרום הנבטה) וגם מאפשרת את קילופם בקלות. קליפת השקדים הדקה מכילה חומצה תאנית וציינידית שאינה מומלצת לאכילת האדם.
  • 4 תמרים קטנים (אנחנו משתמשים בברהי). או 2-3 מג'הול.
  • כוס וחצי מים (כ300 מ"ל).

תוספות אפשריות: אחרי הערבול הראשון תותי שדה או תותי עץ לקבלת חלב ורוד ותותי. בננות קפואות לחלב עשיר וסמיך יותר. אפרסקים לחלב קיצי, וזו רק ההתחלה!

 

חלב שומשוםחלב שומשום בסיסי

  • 3 כפות שומשום מלא, עדיף אורגני. את השומשום כדאי להשרות כ4 שעות מראש. משתמשים בשומשום ללא מי ההשריה. אם אין ברשותכם בלנדר חזק, לא להשרות, פשוט לטחון במטחנת תבלינים ממש לפני השימוש).
  • 5 תמרים.
  • כוס וחצי מים (כ300 מ"ל)

תוספות אפשריות: קצת אבקת וניל טבעית, קינמון או גרד לימון/ תפוז.

חלב שומשום חרובים

חלב שומשום חרובים, או "שוקו שומשום"

למה חרובים? כל ההסברים כאן

  • 3 כפות שומשום מלא, עדיף אורגני. את השומשום כדאי להשרות כ-4 שעות מראש. משתמשים בשומשום ללא מי ההשריה. (אם אין ברשותכם בלנדר חזק, לא להשרות, פשוט לטחון במטחנת תבלינים ממש לפני השימוש)
  • 5 תמרים.
  • כוס וחצי מים (כ300 מ"ל).
  • כ-כף אבקת חרובים ללא סוכר.
  • קצת גרד קליפת לימון או תפוז.
  • קצת אבקת וניל.

תוספות אפשריות: לאחר הערבול הראשון, בננה קפואה או קרח.

חלב פיסטוקים או מקדמיה

מכינים באותה הדרך: 20 אגוזים, כ-4 תמרים, 300 מ"ל מים, ערבול ואם רוצים, תוספות.

מהר למעלה

מה עוד אפשר להכין?

  • חלב ממקור צמחי יכול להיות בסיס לארטיקים ולגלידות. יותר פרטים כאן.
  • אם נכין את המתכון ונשים פחות מכמות המים שצוינה (ופחות תמרים), במקום חלב נקבל מין קרם סמיך, המזכיר טקסטורה של יוגורט או מעדן. אפשר לתוכם לחתוך חתיכות של פירות, חגיגה! להוספת חמיצות כמו יוגורט, מוסיפים קצת מיץ לימון.
מהר למעלה

טעים ומזין

חלב ממקור צמחי, בעיקר חלב שקדים או שומשום, מזין ביותר ומתאים גם לתינוקות וילדים קטנים (מומלץ להתייעץ עם בעלי מקצוע). חלב שקדים מצטיין בתכולה של חלבון זמין לספיגה, מדובר על 25% חלבון ל-100 גרם. גם שומן בריא, ברזל, אשלגן, וחלק מויטמיני מקבוצת B. זרעי השומשום המלא עשירים בכ-20% חלבון ל-100 גרם, ריכוז גבוה של ברזל ומינרלים, ויטמינים מגוונים ביניהם A וE. במיוחד מצטיין השומשום בתכולת הסידן – בכל 100 גרם יש 1,125 מ"ג סידן (לשם השוואה, ב100 גרם חלב פרה יש 118 מ"ג, ו-100 גרם שקדים 254 מ"ג). תמרים מהווים מקור אנרגיה זמינה ומכילים מגוון רחב של ויטמינים ומינרלים. לפעוטות מסננים את החלב בעזרת שקית סינון שאפשר להכין בקלות בבית או לקנות מוכן. את השקיות שלנו אימא שלי תפרה (: ולאחרונה פיתחנו שקית יותר קלה לניקוי שהיא גם ידידותית לתופרות חובבניות כמוני. הנה המודלים.

שקית סינון מוכנה

שקית סינון מוכנה

שקית לגמרי פתוחה

שקית לגמרי פתוחה

שקית סגורה יותר

שקית סגורה יותר

מוכן! הזבוב לצורך קנה מידה (:

שקית מוכנה

חלב שקדים מוכן לסינון

סינון חלב שקדים

אחרי הסינון

אחרי הסינון

מהר למעלה

אז מה היתרונות?

טעים טעים!

טעים טעים!

  • אנחנו בעצמנו בוחרים את חומרי הגלם הכי טובים (איכות ובתקווה, עידוד ותמיכה בחקלאות אורגנית מקומית).
  • מכינים בעצמנו בבית (מקצרים תהליכי שיווק ומרוויחים טריות).
  • תזונה, חלבים מחומרי גלם איכותיים הם מאוד מזינים!
  • סיפוק, זה טעים! וקל מאוד להכנה.
  • אנחנו עצמאיים! נפרדים מתעשיית החלב המזהמת, הגורמת להרבה סבל בקרב החיות הנחלבות ובני האדם החולים במחלות שהיה אפשר למנוע.

חג שבועות שמייח, מלא במעשים טובים ויצירה! אל תשכחו את חג הביקורים! עצי התות מחכים לביקור שלכם במיטב פירותיהם הבשלים.
(: דבי.

מהר למעלה הדפסה

אודותי

פורסם ב מדריכים ומתוייג תחת , , , , , , , , , . שמור את הקישור הישיר.

46 תגובות לחלב, מי צריך אותו בכלל?! או: כיצד להכין חלב מהצומח

  1. גולן עפרה:

    האם ניתן להקפיא.
    תודה.

    • דבי כץ דבי:

      שלום שלום,
      יש המקפיאים, אני ממליצה לנסות להקפיא כמות קטנה (עדיך בצנצנת זכוכית ולא למלא עד הסוף) ולבדוק האם את אוהבת את מה שיוצא אחרי הפשרה (-: בהצלחה!
      דבי.

  2. mawe:

    היי תודה על המדריך
    כתבת שאם אין בלנדר חזק מומלץ לטחון את האגוזים/זרעים במטחנת תבלינים.
    ומה עושים לאחר מכן?

    • דבי כץ דבי כץ:

      שלום (-:
      אז נגיד, מדובר בחלב שומשום.
      טוחנים את הזרעים במטחנת תבלינים (3 כפות), מכניסים את הזרעים הטחונים לבלנדר יחד עם התמרים המושרים + המים (5 תמרים + 300 מל מים), קינמון ואו גרד לימון ומבלנדרים היטב, ונהנים המון (-:
      בהצלחה!
      דבי.

  3. אורית:

    שלום דבי,
    את יודעת היכן אפשר לקנות שקיות סינון מוכנות?

    • דבי כץ דבי כץ:

      שלום אורית!
      לא ממש חייבים שקית סינון, אפשר להשתמש בחתיכה מרובעת של בד מסוג VUAL, בד רשת צפופה המשמש לוילונות, זה זול מאוד ובדרך כלל בחנויות בדים יד ספיירים שמוכרים בגרושים. בתמונה תוכלי לראות איך – כדי לקבל שקית- חתכתי את הבד בצורת עיגול, תפרתי מכפלת בה העברתי את החוט, וזהו! (-:
      יש אתר http://www.home-cheese.com/shop/products-list.asp?CategoryID=51 שבו תוכלי לקנות מוכנות. אפשר גם להשתמש שגרב דקה כזו מניילון חדשה ללא בושם כמובן (-:
      תהיני ובהצלחה!
      דבי.

  4. אסתי:

    דבי שלום
    אולי את תוכלי לעזור לי אני ממש רוצה להכין חלב צמחי טעים שיצא טוב עם משקה חם כמו קפה או תה עשיתי מספר ניסיונות עם הסויה ולא יצא טעים
    עם החלב שקדים הוא פשוט התפרק לי יש לך רעיונות?
    תודה מראש
    אסתי

    • דבי כץ דבי כץ:

      שלום אסתי,
      ההמלצה הכי טובה שיש לי היא להוריד את התה ואת הקפה מהתפריט 🙂 ואז להכין חלב שקדים או חלב שומשום ולהנות מכל רגע (-:
      ובכל זאת, אם תרצי חלב שיתאים למשקאות חמים, נראה לי שהטעם של החלב שקדים הכי מזכיר את הטעם המוכר. ל-מה את מתכוונת כאשר את כותבת שהחלב שקדים "התפרק" לך? את יכולה לנסות אולי חלב שומשום, הוא נהדר!
      אם מתאים לך, ספרי לנו איך את מתקדמת,
      איחולים לימי שלום ופריחה,
      דבי.

  5. נועה:

    אמא שלי הכינה חלב קשיו.. כמה זמן הוא מחזיק במקרר?

    • דבי כץ דבי כץ:

      שלום נועה,
      החלב טוב כל עוד הוא טעים, יום או יומיים. כדי להאריך את "חיי המדף" שלות כדאי להכניס למקרר מייד אחרי ההכנה, לשמור בכלי זכוכית נקי היטב, שלא שתו ממנו (ללא מגע עם רוק).
      בהצלחה! (-:
      דבי.

  6. אורלי:

    שלום,
    אני מעונינת להעשיר את החלב בסידן. האם ידוע לך כיצד ניתן לעשות זאת?
    תודה 🙂

  7. לירן:

    מתכונים מעניינים, אך באף אחד מהם אין חלבון מלא, כמו בחלב רגיל.

    אני חושב שרק חלב סויה יכול להוות תחליף אמיתי לחלב רגיל.
    אלא אם ימציאו מתכון לחלב מקינואה (!?), או חלב מפחמימות וקטניות (חלב שעועית ואורז ?!?!?)

  8. אסיה:

    שלום דבי
    תודה על המתכונים
    כמה זמן לדעתך יחזיק חלב שיבולת שועל במקרר?

    אסיה

  9. אהבתי! 🙂

    הכנתי משילוב של שומשום מלא ושומשום שחור עם מספר תמרים מג'הול ומים… יצא נפלא ומאוד מרווה.

  10. שרי:

    מתכון משונה אבל מאוד טעים
    חופן פיסטוקים
    חצי אבוקדו
    תמרים
    מים (יותר מים יצא משקה פחות מים = תחליבשייק:)

    לא טיבעונית אבל אוהבת אוכל טעים וטרי…

  11. אורון:

    עושה תאבון .. יאמי
    לאחרונה , רכשתי מכונה למיצים (גם משקדים ) של חברת Hurom (אפשר להשיג בארץ – מומלצת מאד ).

    על פי הדעות של המומחים, שימוש במסחטת מיצים עדיף על בלנדר (שמור יותר טוב על הערכים התזונתיים של הפרות/ירקות וכד')

    השאלה האם המתכונים שלך המצורפים מתאימים גם למסחטות מיץ ?
    והכוונה לכמויות .

    תודה
    ויום דבש
    נ.ב. אני לא נציג של חברת Hurom בכל דרך שהיא ואין לי כל קשר עיסקי אליה .

    • אורון:

      שכחתי …
      זה גם חוסך את תהליך הסינון של "החלב"

    • דבי כץ דבי כץ:

      שלום אורון, תודה על התגובה! מכונות מיצים מסוג כאלה, שעובדות עם סליל ולא עם סכינים (כמו הצנטריפוגליות) שומרות יותר על הערך התזונתי של הפירות והירקות שסוחטים בעזרתם, בעיקר מכיוון שיש פחות התחמצנות.

      לגבי הסינון, מרוויחים ומפסידים. מרוויחים כי אם יודעים מראש שרוצים לסנן אז הסינון הוא "בילט אין". מפסידים כי הרבה אנשים אוהבים את חלב השקדים המלא, שהוא יותר סמיך ומורכב מכל חלקי השקד (לאחר שקולפה הקליפה החומה).

      לא ניסיתי בעצמי להכין בעזרת מסחטת מיצים ורטיקאלית חלב שקדים, אני חושבת שהמתכון יהיה זהה. רק את התמרים הייתי משרה מראש במים שאיתם אכין את החלב. אולי תרצה לספר לנו איך יצא? (:

      תודה ובהצלחה!
      דבי.

  12. ניצן:

    תודה רבה, דבי. פשוט מעורר תיאבון. תוכלי בבקשה לשים פה הוראות הכנה לחלב אורז? וגם כמה זמן חלב אורז יחזיק במקרר (אמרו לי שיותר). תודה.

    • דבי כץ דבי כץ:

      שלום ניצן,
      גם חלב אורז לא יחזיק יותר מיום וחצי-יומיים במקרר. פשוט מדובר על חומרים אורגניים טבעיים מרוסקים במים, ברגע שיש ריסוק ושבירה מתחיל תהליך הפירוק המועץ, כלומר לענייננו קילקול (: . חלב שקדים או שומשום הם יותר מזינים בהרבה מחלב דגנים, מכיוון שהם מהווים מזון מלא.

      חלב דגנים שהוא מאוד פשוט להכנה הוא חשב שיבולת שועל. משרים שבעולת שועל (עדיף זו גרוסה דק). היחסים לקנקן: כרבע קנקן את ממלאת עם שבעולת שועל ואת הנותר למלא במים טהורים. להשרות בין 2 ל4 שעות. לערבב מדי פעם בעזרת כף. בתום 4 השעות לבלנדר היטב ולסנן, והרי לך חלב שבעולת שועל. תוכלי להוסיף טעמים לפי טעמך, למשל קצת וניל או קינמון. אני לא ממליצה על שילוב בין דגנים (פחממת מורכבת) לבין פירות מתוקים (פחממות פשוטות) מכיוון שמדובר תהליך שונה של עיכול פחממות והניסיון מראה שמקשה על העיכול. את כמובן תבחרי לעצמך (:

      בהצלחה! אם מתאים לך ספרי לנו איך יצאה,
      דבי.

  13. אורי יורמן אורי יורמן:

    היי דבי, תודה על השירות שאת עושה לעולם עם הכתיבה שלך!

    כמה הערות קטנות:

    עוד סיבה שקוראים לזה "חלב" – כי זה תחליב, או אמולסיה, או בקיצור, כי זה נוזל סמיך שבו מים, שומן וסוכרים התחברו להם לכדי נוזל אחד.

    לגבי התגובה של תמרים עם קור –
    אם התמרים מושרים מראש, כפי שהצעת, (מגולענים, עם כמה שפחות מים), אז הם מתרככים מאוד, ואז אפילו מתחת לאפס מעלות הם ידידותיים לסכיני הבלנדר.

    ולגבי "בלנדר חזק"
    מנסיוני אם הרכיבים מושרים יומיים-שלושה, אז אפשר גם עם בלנדר חלש.
    אך רצוי להשרות במקרר,

    • דבי כץ דבי כץ:

      שלום עליך אורי,
      תודה על התגובה שלך! (:
      לגבי פרטים על תמרים, נכון- ויחד עם זאת מה שגיליתי עם הזמן זה שאם אני נותנת בבת אחת יותר מידי מידע זה מונע מהאנשים לעשות, אולי זה נשמע מסובן או מאיים. לאומת זאת, אם המידע הוא יחסית פשוט יש יותר סיכויים שיעשה חשק להכין, ואז עולות שאלות מתוך עשייה והמידע הופך לרלוונטי ממש.
      ואם כבר ממש, ממש תודה!
      דבי.

  14. ניבה:

    היי אתר מדליק שמחה שנתקלתי בו
    אולי לך תהיה תשובה בשבילי – אני מחפשת זילוף ללא מוצרי חלב לעוגת יום הולדת
    האם יש כזה דבר ? רצוי ללא סוכר (אפשר סילאן/מייפל/דבש)אבל נתמודד עם אין ברירה
    המון תודה

    • דבי כץ דבי כץ:

      שלום ניבה!
      ל-מה את מתכוונת "זילוף"? לשקית שאיתה אפשר לצייר/ לעטר על העוגה?
      אם כן, אז אפשר להכין זילוג למשל מטחינה מדוללת עם מעט מים ומרוסקת עם תמרים, מיץ לימוןף גרד לימון למרקם סמיך. אפשר גם עם קשיו מושרה ומרוסק עם קצת מים, מיץ לימון, גרד לימון, קצת אבקת ווניל ותמרים. זה יוצא ממש "קרם" טעים. תמיד כדאי להתחיל מהוספה של מעט מים כדי לא לדלל יותר מדי ושיהפוך לרוטב במקום "קרם". בשביל הטעם והצבע את יכולה להוסיף אבקת חרובים לגוון חום, תותי שדה לגוון ורוד, תותי עץ שחורים לגוון סגול.. 🙂 יש הרבה שאפשר לעשות!
      תהיני ובהצלחה!
      דבי.

  15. עדי שריג:

    נהדר, תודה דבי!
    לאחרונה הפכתי גם אני לטבעונית וחלב שקדים ואגוזים הוא חלק מהותי מהתזונה שלנו.
    (ובאותה הזדמנות דרישת שלום ונשיקות מאיתנו)

  16. גילי ש:

    אני מסננת בעזרת חיתול בד (טטרה) מקופל לשניים. קל מאוד לשטוף אותם והם זולים מאוד (קניתי חבילה של 5 ב35 ש"ח).

  17. אלינה א אלינה:

    הי דבי,

    מה את עושה עם פולפת השקדים שנשארת אחרי השימוש?
    בינתים לא מצאתי שימוש טוב.
    אשמח לרעיונות.

    • נעמה:

      הי,
      יש לי מתכון טעים למין עוגיה\ממתק ל"בשר" שנשאר מחלב השקדים
      מכניסה לבלנדר את ה"בשר" מוסיפה 4 תמרים (לפי כמות של כוס שקדים)
      2 כפיות שמן קוקוס מאיכות טובה
      תמצית וניל אמיתית
      מבלנדרת את הכל, מגלגלת כדורים קטנים ומכניסה לתנור על חום נמוך 140-150
      תטעמי אחרי 2\1 שעה איך שאת אוהבת, ככל שזה יותר זמן בתנור הם יהיו יבשות יותר,
      אפשר שעה או יותר, הן טעימות ובריאות.
      בהצלחה

      • דבי כץ דבי:

        שלום נעמה! תודה על השיתוף.
        רק הערה קטנה, חום של 140- 150 מעלות מקלקל את השומנים שבשקדים ומוריד בהרבה את הערך התזונתי.
        אפשר לייבש בחום נמוך של 42 מעלות או בשמש ואפילו לדלג לגמרי על השמן קוקוס (:
        רק צריך לבדוק שהבלילה לא תתחיל תהליך של ריקבון בתהליך.
        תודה!
        דבי.

    • דבי כץ דבי:

      שלום אלינה!
      מהפולפה אנחנו מכינים כדורי תמרים-שקדים: תמרים מגולענים מקוצ'צ'ים, פולפה של שקדים, גרד לימון קצת. לפעמים מוסיפים קצת אבקת וניל או אבקת חרובים.
      המתכון הבסיסי לכדורים הוא גם טוב לקלתית של עוגה חיה.
      בהצלחה!
      דבי.

  18. זהר:

    תודה על השיתוף החשוב!
    כבר שמתי שקדים להשרייה לנסות מחר ( :
    מישהו יודע לכמה זמן מחזיק חלב כזה במקרר?
    כאילו, זה משהו שצריך להכין כל פעם לצריכה מיידית או שאפשר גם לשמור?
    שיהיה לנו חג נפלא!
    זהר

    • דבי כץ דבי:

      שלום זהר!
      חלב שומשום מחזיק יום וחצי פחות או יותר. חלב שקדים הכי טעים מייד אחרי ההכנה אבל אפשר לשמור יום במקרר. כדאי להכניס מייד למקרר לאחר ההכנה. כמובן, שתייה ממש לאחר הכנה מבטיחה את הערך התזונתי הגבוה ביותר (פחות התחמצנות של המרכיבים)
      חג שמייח!
      דבי.

      • גלית זיתוני יבור:

        הכנתי חלב שקדים ומ לצערי הוא החמיץ אחרי 6 שעות במקרר בבקבוק זכוכית ….. יש לך הארה בשבילי(:?
        בברכה גלית

        • דבי כץ דבי כץ:

          שלום גלית,
          צר לי לשמוע על המשקה הטעים שהתקלקל-
          כמה שאלות להבנת המצב:
          – האם הכנסת את החלב מייד למקרר לאחרי ששתיתם?
          – האם הבקבוק זכוכית היה נקי נקי לפני שהכנסת את החלב שקדים? שאריות של משקאות/ מזונות אחרים עלולים להתחיל תהליך תסיסה וריקבון של החלב שתכניסי בפנים כאשר הבקבוק לא לגמרי נקי. לפי הניסיון אצלנו כדאי להשתמש בצנצנות זכוכית עם פתח רחב שאפשר לנקות בקלות לאחר השימוש.

          – האם יתכן שאחד מהתמרים היה לא במיטבו והעביר את טעמו המקולקל לחלב?
          – האם מישהו שתה חלב שקדים ישר מפית הבקבוק זכוכית? הרוק שלנו מכיל אנזימים המתחילים תהליך של פירוק של מזון, יתכן שהחלב התחיל להתפרק ולהתקלקל.

          מקווה שיכולתילשתף אותך בנקודות מחשבה,
          בהצלחה ובבריאות! (:
          דבי.

          • גלית:

            אספר על התהליך
            השרתי את השקדים כיומיים ולאחר מכן הכנסתי אותם למקרר לכמה ימים ורק לאחר מכן עבדתי איתם.
            הוספתי מים רתוחים קרים ואגבה במקום דבש (זה מאוד פופולארי אצלנו באל איי) בלי תמרים
            והמיכל היה חדש מזכוכית.
            כמובן שאף אחד לא שתה מהפה
            הכנסתי את החלב מיד לאחר שסיימתי לסחוט אותו מהבד.
            האמת שטעמנו ממנו שהוא היה ממש ממש טעים
            לא ציפיתי שיתקלקל כל כך מהר…….
            בברכה ותודה גלית

            • דבי כץ דבי כץ:

              שלום גלית!
              את השקדים יש להשרות בין 6 ל8 שעות, זה הכל!
              השרייה של יומיים עלולה לגרום להתחלה של תסיסה לא רצויה שבסופו של דבר תגרום לקילקול מוקדם מדי של החלב. לאחר 8 שעות אפשר לקלף את השקדים בקלות 🙂
              אם את לא בטוחה שיצא לך להכין את החלב לאחר 8 השעות האלו, עדיף להשרות בתוך המקרר.
              שמעתי הרבה על כמה טעימים התמרים הטריים בקליפורניה, יצא לך לטעום? (:
              שבוע טוב ושנה מתוקה ובריאה!
              דבי.

              • גלית:

                תודה דבי, אני אשרה את השקדים במשך הלילה ואכין אותם בבוקר,
                אני מקווה שהחלב יחזיק מעמד בכלי זכוכית במקרר לפחות ליומיים.
                קליפורניה מלאה בכל טוב אורגני ובריא המודעות כאן והשפע עולים על כל דמיון
                יש כאן רשתות גדולות המציעות אוכל מגוון ובריא
                וכן כמובן שאני אוכלת כאן את כל סוגי התמרים ועוד….

                • גלית:

                  שאלה נוספת ברשותך …(:
                  הכנתי חלב שקדים ושפכתי אותו לבקבוק של הפעוטה
                  אני מתכוונת לתת לה בבוקר לאחר שאינם מעט ואוסיף לו
                  גריין
                  נשמע טוב?(:

  19. רנה:

    נראה מעולה

  20. יעל:

    "למה קוראים לזה חלב?"
    למעשה, בעברית, לא קוראים לזה חלב. קוראים לזה "תחליב".

    • דבי כץ דבי:

      שלום יעל,
      תודה על ההערה. בתכלס רובנו קוראים לזה "חלב", גם על האריזות המסחריות של "תחליבים מהצומח" כותבים בדרך כלל חלב. אולי כי המילה "תחליב" אומצה על ידי תעשיית הסבונים והרעיון לשתות סבון לא כל כך מפתה? (:
      המשך נעים!
      דבי.

  21. איילת גלילי:

    תודה דבי, נראה טעים ועושה חשק לנסות..
    וגם-אשמח לדעת את סוג הבד לשקית סינון,איילת

    • דבי כץ דבי:

      שלום איילת,
      לצורך סינון אפשר להשתמש בחיתול בד פשוט, הבעיה: קשה לניקוי- חלקיקים נכנסים בין הסיבים של הסריגה ומאוד קשה להוציא אותם משם, והרי אנחנו רוצים שלא יתפתח עובש או משהו דומה. פיתרון אחד הוא להרתיח כל פעם אחרי השימוש, אך זה לוקח הרבה זמן ואנרגיה..
      אנחנו משתמשים בבד בשם "ווּאָל", בד לוילונות. אפשר לבקר בחנות בדים ולבקש בד מרושת, בלי צבע, וזה יהיה מעולה! הרבה פעמים יש בחנויות אלו סלסלה עם חתיכות בדים לא גדולים מדי שנותרו להם- במחירים מצחיקים, כדאי לבדוק (:
      בהצלחה!
      דבי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

להעלות תמונה (למעלה)