סחיטה, הקפאה, קיצוץ ועוד דברים שעושים במטבח באביב

גוף בריא

האביב כבר כאן, הכל מלבלב ופרחוני.
עירבוב ימי השמש והגשם מאפשר לעלים הירוקים לשרוד זמן ארוך לצד פריחה בשלל גוונים. במטבח ובגינה שלנו האביב הוא הזמן לקטוף, לקצוץ, לסחוט, לטחון, לייבש ובעיקר להקפיא – לקטוף את כל העלים הירוקים שעוד מעט ירוססו, יתנו את כוחם לפרחים ולפירות הצמחים ויתייבשו. הקפיאו לכם גם מיץ מהלימונים המתפקעים מעסיס (בקיץ קשה מאוד להשיג לימונים), בננות בשלות ואפרסמונים, תותים ואם אתם רוצים אז גם מיץ תפוזים. שיהיה בטעם.

האביב כבר כאן, הכל מלבלב ופרחוני.
עירבוב ימי השמש והגשם מאפשר לעלים הירוקים לשרוד זמן ארוך לצד פריחה בשלל גוונים.

במטבח ובגינה שלנו האביב הוא הזמן לקטוף, לקצוץ, לסחוט, לטחון, לייבש ובעיקר להקפיא –
לקטוף את כל העלים הירוקים שעוד מעט ירוססו, יתנו את כוחם לפרחים ולפירות הצמחים ויתייבשו.
הקפיאו לכם גם מיץ מהלימונים המתפקעים מעסיס (בקיץ קשה מאוד להשיג לימונים), בננות בשלות ואפרסמונים, תותים ואם אתם רוצים אז גם מיץ תפוזים.
שיהיה בטעם.

דברים לעשות במטבח באביב

להקפיא פירות

קלופים וחתוכים. (שיהיה לגלידה)

כדי לרומם את רוחנו לקראת הקיץ אנחנו רוכשים אפרסמונים בשלים מאוד בשוק, חותכים ומקפיאים אותם.
בבוקר אנחנו מוציאים כמה חתיכות אפרסמון ומניחים להן להפשיר מעט על קרש החיתוך בזמן שאנחנו יוצאים לגינה.
אנחנו מלקטים כוכביות, גדילנים, סרפדים, חוביזות, פטרוזיליה, כף אווז, חסה, עלי סלק וכל מה שירוק…
ומכניסים את כל הירוקים לבלנדר ביחד עם האפרסמונים הקפואים.
יוצאת יופי של גלידה.

לימונים

אורי מאיר-צ'יזיק

זהו סוף עונת הלימונים. עכשו הזמן לסחוט כמה שיותר לימונים ולהקפיא את המיץ. לנוחותכם – כדאי להקפיא בכלים של קרח, או בבקבוקים קטנים, שיהיה קל להפשיר לשימוש (אם מקפיאים בכלים של קרח אז אפילו לא צריך להפשיר).

מהלימונים אפשר גם להכין לימונים כבושים.

 

ירוקים

חוביזה

מאז המצאת המקפיא נוהגים המסורתיים שבינינו להקפיא את הירוקים של האביב לטובת העונות הצהובות יותר…
אפשר להקפיא חוביזות, עולש, כף אווז, לוף ועוד…
כדאי לשטוף אותם קודם, אפשר לחלוט (לא חובה).
כשהם יצאו מההקפאה הם לא יתאימו לסלט, אבל כן לשוֹק, גלידה או תבשילים. לכן, כדאי להקפיא ביחידות מתאימות (בקופסאות או בשקיות).
ולסמן על כל שקית מה יש בה.

ירוקים אפשר גם לייבש. הנה ההסבר של דבי.

עוד ירוקים שכדאי להקפיא באביב – פול ירוק (חתוך), שעועית ירוקה ואפונה (בלי התרמילים).

ירקות שורש

החורף חזק בירקות שורש, שהולכים עכשו להתמעט ככל שהחום יגבר. זה הזמן לחתוך ולכבוש אותם. גם ירקות שורש ממש כמו לפת, גזר וסלק, וגם ירקות קנה-השורש כמו שומר, קולורבי וצנונית.
עדיף, כמו תמיד, למצוא מתכונים שאין בהם סוכר.

כרובית וברוקולי

הברוקולי והכרובית מלבלבים נהדר בימי הגשם, אולם תנו להם כמה ימים של שמש והם מיד עוברים לפריחה.
בזכות השמש הזוהרת בשמיים בשבוע האחרון, מצאנו וקיבלנו המון-המון כרוביות וברוקולי אצל חברותינו החקלאיות האורגניות.

עוד לפני השימוש בתפרחות חתכנו את כל הגבעולים לתוך סיר עם מים, הוספנו תבלינים וטחנו.
יצא מרק מעולה ובזכותו לא בזבזנו את החלקים הטובים (אבל שנחשבים פחות).

אחרי המוקפץ והמרק ההכרחיים עדיין נשארה לנו המון תוצרת נהדרת.
חתכנו את הכרובית ואת הברוקולי והכנסנו למקפיא.
אפשר לבשל או לאדות מעט לפני, אבל אנחנו הקפאנו אותם ככה.

פירות מיובשים

אפשר גם לייבש פירות כמו – קיווי, תותים, אפרסמונים, תפוזים, בננות ותפוחים.
מי שלא מחזיק בבית מייבש מזון יכול לעשות שימוש בשמש, שמבחינת הזווית שלה כבר ממש כמעט קיץ.

ולסיום, גרסתו של אהוד בנאי לאביב (דודה מלכה מקפיאה את הבמיה, שלא יחסר מחוץ לעונה).
מה שמזכיר לי – אז איפה אתם בסדר?

 

לתוכן זה נכתבו 8 תגובות

עליך להתחבר כדי לבצע פעולה זו...

הצטרפות

דילוג לתוכן