ביום חמישי בשבוע שעבר (13.9) התקיים כנס מדברים פתרונות II (השני). עשרה מרצים, עשר הרצאות של עשר דקות (אהמ…). עזבו אתכם מהסברים, פשוט צפו בהרצאות. אציג כאן שלוש שנוגעות ישירות בענייננו (קיימות וסביבה), אך בפרמקלצ’ר כמו בפרמקלצ’ר המגוון הוא חשוב וכל ההרצאות יחד מציגות את התמונה הגדולה יותר של התקופה המרגשת שאנו חיים בה. בסוף הסיקור תמצאו קישור לערוץ של הכנס, בו תוכלו לצפות בכל ההרצאות, וכדאי לכם.
ביום חמישי בשבוע שעבר (13.9) התקיים כנס מדברים פתרונות II (השני). עשרה מרצים, עשר הרצאות של עשר דקות (אהמ…). עזבו אתכם מהסברים, פשוט צפו בהרצאות. אציג כאן שלוש שנוגעות ישירות בענייננו (קיימות וסביבה), אך בפרמקלצ’ר כמו בפרמקלצ’ר המגוון הוא חשוב וכל ההרצאות יחד מציגות את התמונה הגדולה יותר של התקופה המרגשת שאנו חיים בה. בסוף הסיקור תמצאו קישור לערוץ של הכנס, בו תוכלו לצפות בכל ההרצאות, וכדאי לכם.
אסף צ’רטקוף (עבדכם הנאמן) – טייקונים מפחדים ממדפסות תלת מימדיות.
(המצגת בקובץ odp, תואם Libre Office Impress, ובקובץ pdf).
תמי צרי, עץבעיר תל-אביב – להפסיק לקנות ולהתחיל לחיות את החלום
יאיר אנגל, Cradle To Cradle, מעריסה לעריסה
היי אסף,
אהבתי את ההרצאה שלך. מחודדת רהוטה ועניינית.
העברת את הרעיון בצורה ברורה וממוקדת שלא משאירה פתח לשום שאלה או אי הבנה.
יש לך את זה ללא ספק! אני בטוח שגם תצליח…
כל הכבוד!
אבי לנדמן.
הי
מזה כמה חודשים אני מתעדכן באתר שלכם ומקבל ממנו רעיונות , מבחינתי זו החשיפה הראשונה לעולם הקיימות.
ראיתי הרגע את ההרצאה שלך והיא מעוררת השראה. טוב להבין את הפילוסופיה שעומדת מאחורי פרוייקט “בידיים”. אמרת בהרצאה שבהגדרה קוד פתוח עובד על משוב ותיקון אינסופי של הקהילה. שמעתי, הפנמתי ואזרתי אומץ להגיב.
נראה לי שהאתר בגירסה הנוכחית מציג אוסף של מדריכים מעשיים לבנייה והכנה של דברים. הבעיה היא שחלק גדול מהמדריכים דורשים ידע מוקדם בנגרות/ריתוך/פירזול/ביוקינטיקה, ו/או כלים מקצועיים לעבודה, שני דברים שאין לאדם מין השורה. בצורה כזאת מרבית המדריכים באתר נראים כמו אחד משני הדברים, או: “תראו איזה מצע זרעים אקולוגי מגניב עשיתי בעזרת הדיסקוס הפניאומטי הידראולי הבי דיוטי של שיניצקי” או: “תראו תראו את הערסל גינה המשפחתי המתכוונן שבניתי בעזרת ימבה דברים מגניבים שמצאתי בפח והכשרון שלי” (אבל לכם אין אף סיכוי למצוא בדיוק בגודל הזה ‘במקרה’ בפח, ואם אתם לא מצליחים להרכיב בעצמכם ארון של איקאה בטח שאין לכם סיכוי לבנות את זה…)
נראה לי שכדי שהאתר יוכל לצאת מקהל היעד המאוד מצומצם אליו הוא פונה כרגע מהסיבות שהזכרתי צריך לשקול להשתמש לא רק במוצרים ממוחזרים (ולעתים אתם עושים זאת) אלא להציג מדריכים פשוטים המשתמשים במוצרים קיימים שנקנים במיוחד לצורך הבנייה ומשודרגים לדבר אחר. אני מודע לכך שזה דורש התפשרות מסויימת בערכי הקיימות אבל מרחיב באופן עצום את טווח החפצים שניתן להכין.
אשמח לשמוע את דעתך
גלעד
הי גלעד.
קיבלתי. קצת מחשבות:
1. כשמדריך דורש ידע מוקדם, זה מצויין במדריך. באינדקס החדש שלנו תוכל למצוא בסוף הדף קיטלוג של מדריכים לפי רמת מיומנות נדרשת בתחומים שונים. אפשר להתווכח על עד כמה הקיטלוג אכן נכון (האם מה שנמצא בנגרות (מתחיל) הוא אכן כזה), אך תמצא שם גם 37 מדריכים (ויהיו עוד בעתיד) שלא דורשים מיומנות כלל.
2. כלים תמיד יידרשו במידה כזו או אחרת. הלוואי שהיינו יכולים לעבוד בלי כלים, אבל קשה לחבר עץ לעץ בלי כלי נגרות. אין מה לעשות עם זה. ההמלצה שלי היא להתארגן עם עוד כמה חברים ולפתוח בית מלאכה במחסן של אחד מכם או במקום ייעודי אחר. כך תוכלו להשקיע כל אחד סכום כסף סביר, לרכוש כלים טובים, וללמוד ביחד או ללמד אחד את השני איך להשתמש בהם וליצור דברים טובים.
3. אין מניעה גם מלפרסם מדריכים פשוטים ממוצרים קיימים ומשודרגים לדבר אחר. אך אנחנו, צוות החוקרים (כל אחד לעצמו וכולם ביחד) כותבים בייחוד על מה שאנחנו עושים גם ככה ביום יום. ורובנו פשוט לא עובד כך. זאת הסיבה העיקרית שזה לא מקבל מענה יותר משמעותי.
תודה על הדעה המפורטת ומעוררת המחשבה.
הי אסף
תודה רבה על תגובתך
כמובן שאני מסכים אם מה שאתה כותב אבל ברשותך,רוצה להעיר כמה הערות
זה נכון שיש מדריכים שדורשים מעט ידע ובאמת לא היכרתי את האינדקס שלכם שמוסיף לאתר, ובכל זאת
אם הבנתי נכון, מה שנחוץ להתפתחות של קוד פתוח הוא חכמת ההמונים. ואם אנחנו זקוקים להמונים- לצורך הגעה לקהל הרחב ביותר שם המשחק מסתכם במילה אחת, נגישות.
כיום, לא זו בלבד שמרבית המדריכים באתר דורשים ידע (וטוב והכרחי שזה כך, אני מסכים) אלא שאותי, כעירוני בור שלא נולד עם מלטשת בין השיניים, המדריכים המפורטים והבלתי אפשריים רק מרתיעים. אתר בידיים כנראה לא ישתנה ממתכונתו הנוכחית אבל אולי אפשר להקים אתר חדש שירכז מדריכים שימושיים ו”עממיים” יותר שיפנה לקהל יעד גדול יותר. שיאפשר למספר רב יותר של אנשים להציג את רעיונותיהם גם אם הם פחות אקולוגיים בטהרתם
ועוד משהו קטן, בקשר להערה שלך על הקמת בית המלאכה. היא אופייניתלצורת החשיבה וזה מה שיפה ברעיונות שלך, אתה חושב בגדול. אבל אנשים קטנים (כמוני) חושבים (ומתחילים) בקטן. אין לי כסף או חברים שירתמו לדבר ובטח שאין לי שטח או גינה לשכור לשם כך, צודק והגיוני יהיה הרעיון ככל שיהיה…
תודה!
גלעד
(: חושב בגדול זה יפה. אני דווקא תמיד חשבתי את עצמי כמישהו שחושב בקטן. ז”א, רואה את המערכת הגדולה, אבל חושב על התפקיד שלו בקטן.
יש לך דוגמא למה כוונתך במדריכים שימושיים ועממיים יותר? דוגמא ספציפית?
בכל מקרה, יש את instructables.com. האם חוץ מהשפה האנגלית, זה עונה על הצרכים שלך? כי אם כן, תתחיל לעבור על האתר הזה, יש שם אחלה דברים (אבל גם המון טראש, צריך להצליח לברור).
אסף.
קשה לי כרגע לשלוף מהמותן דוגמא, אבל אני אסביר את העקרונות שמהווים את קווי המנחה
מכיר את “בצק אלים”? מה שמייחד אותו הוא שהוא מנגיש את עולם הבישול המורכב והמסתורי לאנשים חסרי ידע לחלוטין. הוא עושה את זה בעזרת מתכונים שמתארים שלב אחרי שלב לאט לאט, ועם הסברים ממש (ממש) מפורטים ומצולמים שההנחה היחידה שלהם היא שאתה לא יודע כלום. בסוף המתכון יש תקציר לאנשים שמבינים עניין ולא צריכים לקרוא את הכל.
ודוגמא אחרת מתחום קרוב יותר, אני למשל רציתי להכין קומפוסט. מרבית המדריכים באתר הדגימו איך אפשר לעשות את זה כשיש לך גינה (מה שקצת קשה בקומה החמישית באמצע עיר גדולה). ונראה לי שמצאתי גם באתר (או כאן או במקום אחר) אחד שמסביר איך לעשות את זה בבית.
כך או כך, כשאני קורא על מקדחת פקק (או משהו כזה) אני נבהל. במקום זה, קניתי ב”הכל בדולר” מסננת לכיור, עשיתי חורים עם מברג שחיממתי, הדבקתי בדבק חם (שיש לי מהיצירות של הילדים), וקניתי כמה מחברים וצינורות בחנות מיוחדת. ואת כל זה צירפתי לקופסת פלסטיק שמצאתי בבית. זה עוד לא עובד אם כן, זה בהחלט יותר נגיש.
ובקשר “לחושב בגדול”. כדי ליצור שינוי אפשר ללכת בשתי דרכים, אפשר להסביר את הפילוסופיה ולשכנע אנשים לעשות שינויים ענקיים ומשמעותיים בחיים של הפרט, ואפשר להנגיש שינוי קטן ומינורי. שינוי שרק שיראה שזה אפשרי לעשות צעד קטן. אחר כך, בעזרת המנגנונים הפסיכולוגיים המופלאים של הדיסוננס הקוגניטיבי הצעד הקטן והטפשי יכול לשכנע אותך באמת ובתמים שאתה “סופר אקולוג” בזה שמיחזרת זוג גרביים ישנות (למרות שאתה ממשיך לטנף את כדור הארץ בחיתולים לא אקולוגיים)
ואם אני לא ברור מספיק
אנילא חושב שצריך לוותר על האידאולוגיה, ההפך
אלא צריך להתפשר עליה מעט לפעמים ולהבהיר לאורך המדריך את המחיר והאלטרנטיבות לבחירות הלא אקולוגיות מספיק שנעשות במדריך הנוכחי
היי אסף!
הרצאות מעניינות, יש משפט בהרצאה שלך שמתנגש עם מה שתמי אומרת בהרצאתה – לא תהיה מכונה על כל שולחן, בגלל שלא כל אחד צריך מכונה, אנשים צריכים את המוצרים שהמכונה מייצרת. ולכן, כמו שאפשר לחלוק מכונית וטלפון סלולרי, לדעתי צריך שלכל “קהילה” תהיה מכונה שתדפיס את כל הדברים שהקהילה צריכה.
כן, יש צדק בדברים.
הכוונה שלי לומר שיכולה להיות מדפסת בכל בית.
אבל בהחלט לא רציתי לומר שצריכה להיות.
כמוך, אני חושב שמדפסת תלת מימדית היא כלי קהילתי, ועדיף להשקיע ולתחזק אחד כזאת כמו שצריך, במקום שכל אחד יחזיק מדפסת והיא תעבוד אחת ל-
תודה.
הי אסף
הכנתי פלייליסט של הכנס לנוחיות המתעניינים:
http://www.youtube.com/playlist?list=PLlzhXVN8180LmUwGZU3go8unnBRjc7k6X&feature=mh_lolz
שבוע טוב!