מאשה דולב מציגה טכניקה לשיקום עצים מעוכבים, בעזרת פסולת המטבח שלכם ותולעים אדומות. צולם בהפנינג הפרמקלצ’ר הישראלי, שהתקיים בחוות יש מאין.
מאשה דולב מציגה טכניקה לשיקום עצים מעוכבים, בעזרת פסולת המטבח שלכם ותולעים אדומות. הסרטון מתחיל עם עשרים דקות של מבוא והסברים אודות הרעיון, ולאחריהם כרבע שעה של יישום השיטה בפועל.
הסרטון צולם בהפנינג הפרמקלצ’ר הישראלי, שהתקיים בחוות יש מאין, שהתקיים ב28.12.
אני גר בטבעון ומוכר גרעיני רבייה הכולל 70 תולעים ו 10 ביצים (לפחות), 0523241924, גידי פרידמן.
אני מתבאס שלא באתי להפנינג האחרון.
מתי הפנינג הבא?
איפה אני יכולה לקנות תולעים אדומות. לא שומעים טוב את הנאמר בסירטון
תודה
אהלן את יכולה לקנות במרכז ההדרכה לאגרואקולוגיה עירונית בהוד השרון 0549987659 עדו
בקטע שרזי וחגי מתחילים לנסר, ואז המצלמה זזה ורועדת- זה נראה כמו סצינה מסרט אימה :) התולעים חוזרות 2
ועכשיו ברצינות- מאשה, איזה כיף. רעיון אדיר. אני הולך לנסות אותו אצלנו ואולי לעשות התאמות לתנאים שלנו (יותר גדול??)
אסף, מה ידיעותיך לגבי הסכנה של תולעים אדומות כמין פולש? האם הן עלולות לדחוק את השלשולים המקומיים מאדמת יער המאכל? זכור לי שעסקת בזה בעבר.
זו הזדמנות להזכיר את הבננה סירקל Banana circle . המקור הוא בורות בגודל של קוב בערך שאליהן זורקים את כל האשפה האורגנית, ועל שוליהן גדלים בננות, בשמחה רבה, ובהתלהבות מהמקור האורגני שבמרכזן, ללא תולעים.
היתרון של השיטה שהציגה מאשה הוא בהומוס שמייצרות התולעים, שהוא דשן אורגני מרוכז במיוחד, יותר מאשר קומפוסט “רגיל”.
כדאי לדעתי להרחיק את הצינור מהעץ, לשולי קוטר הצמרת, שמצביעה על קוטר השורשים, ולהניח מספר צינורות מסביב, כדי לאתגר את כל השורשים.
חשוב להטמין את הצינור כמה שיותר עמוק שכן השאיפה היא שהיונקות בקצות השורשים יעמיקו, ושהשורשים לא ישארו שטחיים.