ה”אשפחיה” – כירה לבישול שדה מפחיות שימורים

טכנולוגיה נאותה

למה אשפחיה?
כל מי שטייל בעולם הגדול בטח מכיר את החיפוש המתמיד אחר מיכל הגז המתאים (בנזיניה לא באה בחשבון, אני לא יכול לסבול את הריח) גם אני הייתי בסרט הזה ושבכל זאת הצלחתי למצוא חנות המוכרת את מיכלי הגז המיוחלים, קניתי שלושה במיטב כספי. מה שהפך אותי לטרוריסט בפוטנציה עם פצצה מתקתקת בתיק… אז מה עושים?

עציה דור 3

למה אשפחיה?
כל מי שטייל בעולם הגדול בטח מכיר את החיפוש המתמיד אחר מיכל הגז המתאים (בנזיניה לא באה בחשבון, אני לא יכול לסבול את הריח) גם אני הייתי בסרט הזה ושבכל זאת הצלחתי למצוא חנות המוכרת את מיכלי הגז המיוחלים, קניתי שלושה במיטב כספי. מה שהפך אותי לטרוריסט בפוטנציה עם פצצה מתקתקת בתיק…

כאן טמון יתרונה הגדול של האשפחיה: לא צריך לתור אחר דלקים מחצביים, תמיד אפשר למצוא פיסות עץ לשריפה. יתרונה השני והלא מבוטל שמדובר בטיול עם התיק על הגב או בטיול אופניים זה המשקל! 2 פחיות שימורים זה משקל זניח לחלוטין לעומת כל כירה אחרת.

היתרון השלישי זה הביצועים בתנאי רוח, עם האשפחיה לא רק שהרוח מפריעה היא פשוט עוזרת ללבות את האש. אחרון חביב זה התענוג בהוספת זרדים ללבות את האש, יש הטוענים שעיסוק זה לבדו מזרז את זמן הרתכת המים.

עיצוב זה שונה מהותית מהעיצוב של ה”עציה” של אסף. עדיין לא ביצענו מבחן ביצועים (אין ל”עציה” הרבה סיכוי -;), אך אני רק יכול להעיד שהאשפחיה מחממת את הפינג’ן של הקפה במהירות מרשימה ביותר כמעט במהירות של גזיה ממוצעת.

העיצוב שאני מציג הוא הדגם השלישי והמוצלח מכולם לאחר שניסתי מגוון גדלים של פחיות שימורים (חלק מהתמונות זה מהניסיון הראשון של פחית נסקפה וחמוצים) .לבסוף נבחרו הפחיות הגדולות של רסק העגבניות אמנם אי אפשר להכניס פחית בתוך פחית אבל כדי לפצות על כך אני מכניס את פק”ל הקפה לתוך הפחיות.

חומרים

  • שתי פחיות שימורים של רסק עגבניות או כל פחית מגודל זה (שימו לב שהפחיות מתיישבות אחת על השנייה)
  • קליפסים (כמו אטבים) לנייר (להגבהת הפינג’אן)
  • יתדות של אוהל (אופציונאלי אבל כדאי)

שלבי העבודה

פחית תחתונה

קודם כל, נוריד את התווית וננקה את שאריות הדבק (לא תמיד אפשר).
נסמן את המקומות לקידוח – המיקום שלהם הוא מדוייק וחשוב

נסמן את המקומות לקידוח

 ועוד 9 חורים במקבץ בצד האחורי. ועוד מספר חורים בהיקף.4 חורים בצד בצורת חצי עיגול בצד הקידמי

 

 

 

בפחית התחתונה 4 חורים בצד בצורת חצי עיגול בצד הקידמי ועוד 9 חורים במקבץ בצד האחורי. ועוד מספר חורים בהיקף. שימו לב לקדוח את החורים כ3 ס”מ מהתחתית (יותר גבוה מהתמונות) כדי שלא יסתמו באפר. קידוח החורים בפחית התחתונה עם מקדח מדורג או מקדח 12 ממ

קידוח החורים בפחית התחתונה עם מקדח מדורג או מקדח 12 מ"מ

קידוח החורים בפחית התחתונה עם מקדח מדורג או מקדח 12 מ”מ

פחית עליונה

נקדח את שני חורים בפחית העליונה

נקדח את שני חורים בפחית העליונה

נקדח את שני חורים בפחית העליונה

בצד השני, נסמן קווים לחיתוך משולש בכל הגובה. ניתן להשתמש במסקינטייפ או במטר עצמו לקבל קו ישר. רוחב המשולש הוא 10 ס”מ.

נסמן קווים לחיתוך, ניתן להשתמש במסקינטייפ או במטר עצמו לקבל קו ישר. רוחב המשולש הוא 10 ס"מ.

אז נחתוך את פתח המשולש בפחית העליונה (צריך לקדוח חור כניסה)

אז נחתוך את פתח המשולש בפחית העליונה (צריך לקדוח חור כניסה)

אז נחתוך את פתח המשולש בפחית העליונה (צריך לקדוח חור כניסה)

נפתח את תחתיות הפחיות עם פותחן רגיל

נפתח את תחתיות הפחיות עם פותחן רגיל

נפתח את תחתיות הפחיות עם פותחן רגיל

נשייף את החורים והחיתוכים עם שופין ברזל, כדי שלא נחתך וכדי שיהיו יותר מדוייקים.

 נשייף את החורים והחיתוכים עם שופין ברזל, כדי שלא נחתך וכדי שיהיו יותר מדוייקים.

נשייף את החורים והחיתוכים עם שופין ברזל, כדי שלא נחתך וכדי שיהיו יותר מדוייקים.

כעת אנו מלבישים ארבעה קליפסים לנייר על הפחית העליונה, במרחקים שווים (שימו לב לתמונה של אחרי הצביעה). תפקידם הוא להחזיק את הפינג’אן. לסיוםף רצוי לצבוע בספריי שחור לקמינים מבפנים ומבחוץ. זה לא חובה אבל יאריך את חייה האשפחיה.

לפני צביעה

לפני צביעה

 

אחרי צביעה

אחרי צביעה

איך מדליקים?

שמים זרדים או ניירות בפחית התחתונה וזרדים קצת יותר גדולים בפחית העליונה, אל תגזימו במילוי הראשוני כדי לא לסתום את חורי כניסת האוויר. מקמו את האשפחיה שהפתח המשולש נגד כיוון הרוח הכניסו גפרור או מצית דרך אחד החורים התחתונים… וצפו להפתעה.

אשפחיהבלילהמחזיקה גם קומקום גדול

 

 

 

 

סופסוף יש סיבה באמת טובה לצאת לטייל בחיק הטבע. קחו את האשפחיה שלכם לטיול בארץ ובחו”ל (ואין סיכוי שיחרימו לכם אותה בבידוק הביטחוני)

טיפ קטן לזירוז הבישול וחיסכון אנרגטי: קודם הרתיחו את המים ורק אח”כ הוסיפו את הקפה, אם תשימו את הקפה לפני הוא ישקע וישמש כשכבת בידוד שתאט את הסעת החום מהאש למים. ולא לשכוח מכסה…

אשפחיה וחציל

(ואפשר גם חציל על האש)

לתוכן זה נכתבו 17 תגובות

עליך להתחבר כדי לבצע פעולה זו...

הצטרפות

דילוג לתוכן