אורי מאיר-צ’יזיק

ד”ר אורי מאיר צ’יזיק הוא חוקר ההיסטוריה והפוליטיקה של הרפואה והתזונה, מרצה ברחבי הארץ, יועץ לבריאות בקהילות שונות, מומחה לליקוט צמחי-בר למאכל, כותב הספרים:  “המדריך לליקוט צמחי-בר למאכל”, “דברים שאוכלים מכאן” ו”מזון ואיזון: התזונה מהלכה למעשה עלפי תורת היסודות, המזגים והמרות”. הוא מחייה מסורות אוכל מקומיות במחקר, בכיתה, בשטח ובמטבח. מייסד ומקים “המרכז להנהגת הבריאות“, בקיבוץ נווה איתן.

ד”ר מאיר-צ’יזיק מעביר הרצאות בנושאים השונים, בהם עוסקים מחקריו.

לדבריו: אוכל לא משפיע רק על השדה שהוא גדל בו ועל הגוף שלנו, אוכל משפיע גם על הקהילה, על התרבות ועל הכלכלה. אוכל משפיע על כל רבדי החיים האנושיים ויכול להביא לשינוי בכול – החל בקהילה, דרך הסביבה ועד הבריאות.

בכך עוסקות גם הרצאותיו והפעילויות השונות בהנחייתו החל מסיורי ליקוט של צמחי בר למאכל, דרך סדנאות בישול בריא: אפיית לחם שאור מקמחים מלאים, התססה כבישה ושימור מזון ועוד סדנאות העוסקות במזון מזין, קורסים עיוניים העוסקים בהיסטוריה של התזונה והרפואה ועד מסלול הלימודים שהוא מנחה במרכז הלימודי שהקים.

התכנים של אורי מאיר-צ’יזיק

גוף בריא
גוף בריא
גוף בריא
מחבת חרס. אפשר לטגן בה ביצים למשפחה שלמה.
גוף בריא
גוף בריא
גוף בריא
גוף בריא
גוף בריא

עליך להתחבר כדי לבצע פעולה זו...

הצטרפות

דילוג לתוכן