הפורום

< חזרה אל פורום מבוא לפרמקלצ’ר
מציג תגובה משורשרת 1
  • מאת
    תגובות
    • #54595

      ההרצאה היתה מרתקת ומטלטלת, ההבנה שהניתן לגדל מספיק מזון לעצמך בהשקעת זמן של חצי יום בשבוע היא בלתי נתפסת.

      השאלה שאני מתלבט בה היא האם אני יכול כמפרנס של משפחה בת 4 נפשות לעשות את זה עבור כל המשפחה שלי?

      האם המשאבים יהיו פי 4 ? האם אני צריך 4 דונם ויומיים בשבוע?

       

      בנוסף , נראה לי שהתמונה במסך הכניסה של בידיים היא בבית של אליק – נראה לי שאסף רואה בפרוייקט הזה סמן לנושא הקיימות!

    • #54805
      עדי פיליפ
      משתתף

      היי עומר, לדעתי בתור ארבעה בני משפחה יש אפשרות לעבודת צוות ולכן גם כמובן לחסכון בזמן. כמו כן לפעמים לקטוף סלסלה עם 4-5 קילו ירקות לא יקח פי ארבעה יותר זמן מקטיף של קילו של ירקות כי חלק מהזמן הוא ההליכה לשטח ואיתור הירקות.

      יש מלאכות שלוקחות יותר מחצי שעה ואפשר לערוך אותן בימי שישי בבוקר למשל כדוגמאות הכנה ערוגה חדשה ושתילה. או למשל זריעה של זרעים במגש זריעה. מאידך יש מלאכות שנעשות “על הדרך” של הקטיף והוא שיפור ההדלייה במלפפון והעגבניה או עישוב קל.

      אישית הקושי מבחינתי הוא לחשוב על טיפול במגוון רחב יותר של גידולי שדה. מעבר לחיטה נירצה לגדל גם חומוס, עדשים וסויה שיכולים לגוון את התזונה באופן משמעותי.

      גם הגודל הנדרש לדעתי יהיה יותר מארבעה דונם כי אני מעוניין במגוון רחב יותר. מצד שני מבחינתי ארצה לגדל גם עצי פרי כמו הדרים ומספר עצים נשירים כדי להגדיל את המגוון והאפשרויות שקיימות והם גם ידרשו עוד מקום. כמו כן הוא לא דיבר על גידולי קיץ כמו אבטיח, מלון , מלפפון ועגבניה בגידול בשדה ולא בחממה והאפשרות לשימור אוכל כמו ייבוש או החמצה.

      שיהיה בהצלחה!!

מציג תגובה משורשרת 1
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.
< חזרה אל פורום מבוא לפרמקלצ’ר

עליך להתחבר כדי לבצע פעולה זו...

הצטרפות

דילוג לתוכן