ינואר 2020 – חודש האקלים במזא”ה 9 – ארבעה שבועות של הרצאות, הקרנות, מפגשי אקטיביסטיות ותושבים מעורבים סביב הנושא הבוער בעולם – משבר האקלים!
/// על חודש האקלים ///
“חודש האקלים” במזא”ה 9 הוא פרויקט רחב המערב תושבים מעורבים, מרצים, אקטיביסטיות וקהל סקרן. על רקע יוזמות שהגיעו אלינו בנושא האקלים ולאור ההתעוררות התודעתית המאסיבית שמתחוללת מאז השריפות באמאזונס בקיץ האחרון, הבנו כאן במזא”ה שאנחנו צריכים להגדיל את המאמצים לחשוף תוכן שקשור למשבר האקלים ולדרכי ההתמודדות איתו. אז…. הכרזנו כך! ינואר 2020 יהיה חודש שלם של תכנים, הרצאות, הקרנות ותערוכות, מפגשים עם אקטיביסטים, אמנים ותושבים מעורבים, ויחד נלמד על אחד הנושאים הכי בוערים בימינו, איך מתמודדים עם השינוי הקרב ויוצאים מחוזקים לנקיטת פעולה ויצירת שינוי חיובי.
משבר האקלים. האם יש עוד צמד מילים שמעורר כזה שילוב של רגשות? תמיהה, סקרנות, ייאוש, מוטיבציה לפעולה? מאחוריהם עומד נושא שמעסיק אותנו מאוד לאחרונה אבל לפעמים מרגיש שלא תמיד ברור מה המשבר הזה בדיוק אומר ואיפה אנחנו בתוך כל זה?
לכן, החלטנו להתעסק בזה. פול פאוור וללא עכבות. ולנסות להבין יחד בחודש שכולו יוקדש לסוגיות סביבתיות בוערות שמשפיעות על כולנו ויש לנו איך להשפיע ולשפר את מצבן.
בחרנו ארבעה נושאים שרלוונטיים לצעירים והחלטנו לצאת לסדרת אירועים שכל מפגש בו ינגיש ויאיר על ביטוי אחרי של משבר האקלים. נדבר על מה זה משבר האקלים, איך תעשיית האופנה קשורה לזה, מה ההשפעה של תעשיית המזון על התחממות הכדור ולבסוף נפגוש אקטיביסטים וארגונים שונים שפועלים כדי למנוע את התחממות כדור הארץ ולצמצם את השפעות המשבר, ממש כאן אצלנו בתל אביב.
בואו לשמוע על הסוגיה הכי בוערת היום מאנשים שמתעסקים בזה מזוויות מעניינות , נקבל ידע חשוב, טיפים ורעיונות ונצא מועצמים לפעול ולשנות את המצב, ביחד.
🌎🌎🌎
כניסה חינם לכל האירועים בהרשמה מראש:
20.1 מפגש שלישי > מה נסגר עם תעשיית הבקר? > להרשמה:
http://tiny.cc/Climate_Cowz
🌎🌎🌎
האירוע שלנו קורה בזכות יוזמה של שתי תושבות תל אביב, גילי סוארי ואביגיל גוטליב, שפנו אלינו (בנפרד!) כדי ליצור כאן תכנים שקשורים למשבר האקלים ולעורר מודעות. ליוזמה זו הצטרפו יוזמות נוספות ומתוך זה נולד חודש האקלים במזא”ה 9.
המקומות מוגבלים! הכניסה חינם! הבטיחו מקומכם והרשמו!
🌎🌎🌎
לו”ז ופירוט מפגש:
20.1 מה נסגר עם תעשיית הבקר?? | 19:00
להרשמה > http://tiny.cc/Climate_Cowz
מה המחיר הסביבתי של מזון מן החי במערכת המזון ומה ההשלכות של שינוי בהרגלי הצריכה על הסביבה, על אובדן מזון, ועל ביטחון תזונתי? להרגלי תזונה יש תפקיד מכריע במערכת המזון עם השפעות על הסביבה ובריאות הציבור. מחקרים עכשוויים קושרים בין סביבה, כלכלה, ובריאות דרך דפוסי התזונה, ומציגים הטבות סביבתיות גדולות לשינויים בהרגלי צריכה. במפגש זה נשמע הרצאה של דוקטור אלון שפון, בוגר אוניברסיטת הרווארד ומייסדי הפורום לתזונה בת קיימא. בנוסף, נצפה בסרט Cowspiracy של קיפ אנדרסון על אחת התעשיות ההרסניות ביותר על פני כדור הארץ, תעשיית הבשר.
מרצה: ד”ר אלון שפון – אוניברסיטת הרווארד וממייסדי הפורום לתזונה בת קיימא
סרט דוקומנטרי: (2014)Cowspiracy – קיפ אנדרסן, נתקל בדו”ח של האו”ם, “צילו הארוך של משק החי” (2006), על נזקי תעשיות המזון מהחי והחליט שהוא מתחיל לחקור את הנושא. בסדרה של מפגשים עם נציגי ארגונים סביבתיים ועם חוקרים ומדענים מובילים בתחום איכות הסביבה, נחשפת תמונה המעוררת שאלות קשות. וחוקר מדוע הארגונים הסביבתיים המובילים בעולם חוששים מדי לדבר על אחת התעשיות ההרסניות ביותר על פני כדור הארץ.
כתבה עם אלון:
http://tiny.cc/Climate_Alon
טריילר לסרט:
http://tiny.cc/Climate_Cows
🌎
לקריאה נוספת ועוד מידע לחצו כאן