מגדלים חיים – הקורס השנתי

מגדלים חיים - הקורס השנתי

זמן

06.11 - 06.08    
9:00 - 14:00

כתובת העסק


מחזור סתיו – חורף 2020

(החל מה – 6/11/20 ועד ה6.8.20)

ימי שישי אחת לשבועיים מ13:00-9:00, מעלה צביה

ההרשמה בעיצומה! מספר המקומות מוגבל

לראשונה, מזה עשור, ריכזנו את הידע והמיומנויות שצברנו לקורס שנתי כדי להעניק ידע, השראה וכלים מיטביים לאלו החפצים בכך.

הצטרפו לשנה של יצירת מציאות – בה נלמד לגדל מזון, ללקט, לשמר ולבשל עם השפע העונתי והמקומי. זה מסע והתנסות באורח חיים אפשרי, בו נפגוש תובנות עמוקות על ההווה וגם על העתיד שלנו.

בקורס נלמד:

עקרונות וכלים לגידול מזון ביתי וקהילתי – תכנון גינה ביתית/קהילתית מאפס ועד תכנון מלא ● הקמת גינה – בניית ערוגות, הכנת שתילים, השקיה, דישון, תכנון מחזורי שתילה עונתיים ● שתילה מעורבת, גילדות צומח, שילוב פרחים וצמחי תועלת ● לימוד פרקטיקות גידול מטיבות עם הסביבה ● יערות מאכל, בוסתנאות, ושתלנות בסיסית ● עבודה עם זני מורשת מקומיים, וזנים ייחודיים, גידול, ושימור זרעים.

עקרונות וכלים לאכילה ובישול עונתי ומקומי – נקשיב לסיפור העונתי דרך הירקות והצומח ● נכיר בתי מלאכה ואנשי אוכל מקומיים ● נתחבר להשראה מהפנים לחוץ ומהחוץ לפנים וניצור מנות עשירות בטעם וערך ● נאסוף עקרונות לבניית ביטחון אישי וחופש יצירתי במטבח ושחרור התלות במתכונים וכמויות של מישהו אחר ● ניצור ארוחות מאוזנות בהתאם לצבעים, מרקמים וטעמים ● נרכיב מנות פשוטות ליום יום, כתבשילים, ממרחים וסלטים, ומנות מיוחדות כמו פסטה בעבודת יד ו”מנות אצבע”.

עקרונות וכלים בליקוט צמחי בר למאכל – היכרות עם צמחי הבר המקומיים בכל עונה ● עקרונות בזיהוי וליקוט שמיטיב עם הסביבה ● בישול מאכלים מסורתיים ועתיקים, יחד עם מתכונים חדשניים עם צמחים אלו.

עקרונות וכלים לשימור מזון טבעי ויצירת מזווה אישי – לימוד טכניקות שימור עיקריות – התססה לקטית/אצטית, ייבוש, הכנת חומץ מפירות, הכנת דבש מפירות, שימור בוואקום, ועוד
● עבודה עם השפע הקיים בכל עונה הן בגינה והן בבר

למידע נוסף על הקורס,  ולהרשמה – http://a80880-tmp.s744.upress.link/course/

לסילבוס המלא http://a80880-tmp.s744.upress.link/plan/

או התקשרו – 04-6619196

רוני ואסף

כף עץ

 

עליך להתחבר כדי לבצע פעולה זו...

הצטרפות

דילוג לתוכן