סוף שבוע לימודי עם ד”ר אורי מאיר-צ’יזיק

בסוף השבוע של ה-30 בספטמבר
נתכנס ליומיים של שיחות, הרצאות וארוחות משותפות*
הכל סביב ההיסטוריה והכלכלה של המזון

כמה מהנושאים עליהם נדבר:

  •  גנטיקה ובשר – הברירה הטבעית והשינוי הראשון בתזונת האדם
  • לחם וחלב – המהפכה החקלאית והשפעותיה על גוף האדם ועל תזונתו
  • סוכר – הרעל הלבן. איך הופך רעל למוצר כל-כך זמין וכיצד הוא פועל בגופינו?
  • קלוריות – ההיסטוריה של השימוש בקלוריות, איך מודדים אותן?  מה משמעותן?
  • מה לאכול? – על האוכל שאנו אוכלים, האוכל שמתאים לנו ואיך למצוא את האיזון ביניהם.
  • מהי “תזונה טבעית”? – על תוספי תזונה, ויטמינים ומינרלים.
  • חיידקים – איך השתמשו פעם בחיידקים בלי להכיר אותם, ואיך התחלנו לשאוף לאכול אוכל בלעדיהם?
  • מחשבה אחרת על בריאות – מזון ואיזון – ההיסטוריה המרתקת של הרפואה ההוליסטית.
  • רפואה מקומית עתיקה – מה ידעו הרופאים העתיקים שיכול לעזור לנו היום? כולל יישומים במטבח הביתי.

 


 

יום שישי 30.9.16
13:00 – 15:30 – שיעור
15:45 – 17:15 – שיעור
17:30- הכנת ארוחת ערב משותפת
18:30 – 19:30- ארוחת ערב
19:30 – סיפורים מהספריה הלימודית על כוס תה.
יום שבת 1.10.16
08:00 – 08:30 – ארוחת בוקר
08:30 – 10:15 – שיעור
10:30 – 12:30 – שיעור
12:30 – 14:00 – הכנת ארוחת צהריים משותפת + ארוחה
14:00 – 16:30 – שיעור
16:30 – 17:00 – סיכום ופיזור.

מחיר: 750 ש”ח למשתתפ/ת
המחיר כולל: השתתפות בקורס, 3 ארוחות, ערב סיפורים מהספריה על כוס תה.
המחיר איננו כולל לינה.
אפשרויות הלינה: באירוח הכפרי בנווה איתן (או בישוב בסביבה, לבעלי רכב), באוהל בחצר (ללא תשלום).
פרטים והרשמה: תמי 052-3633489
tami@mazon-izun.com

* מתאים לטבעונים, צמחונים, נטולי גלוטן וכו’. אין תעודת כשרות.

הדיון על אות הנהגת הבריאות

עליך להתחבר כדי לבצע פעולה זו...

הצטרפות

דילוג לתוכן