על רשתות זבובים

תיקונים ושיפוצים

אנו גרים בקומה הראשונה בבנין דירות תל אביבי, באזור משופע גינות וטפטופי מזגנים, ושנים סבלנו מזמזומים בלילה ומעקיצות, כשהילדים היו קטנים (ורגישים) חיינו עם טבליות לדחיית יתושים, קטלני יתושים חשמליים ובמקרים קיצוניים גם מרחנו באלתוש לפני השינה. אנו משתדלים לטפל במוקדי טפטוף עודפי מי השקיה ומזגנים, ולהזמין מדביר לשטחים הציבוריים בבניין מדי אביב, אבל ההקלה הגדולה הגיעה לאחר שלפני כמה שנים התחלנו בפרויקט רשתות זבובים, ועם סיומו הפכו חיינו כמעט נטולי עקיצות.

בהמשך למאמר קודם, הגיע הזמן לבדוק מה התחדש ומה יש לשפר ברשתות יתושים לבית.

אנו גרים בקומה הראשונה בבנין דירות תל אביבי, באזור משופע גינות וטפטופי מזגנים, ושנים סבלנו מזמזומים בלילה ומעקיצות, כשהילדים היו קטנים (ורגישים) חיינו עם טבליות לדחיית יתושים, קטלני יתושים חשמליים ובמקרים קיצוניים גם מרחנו באלתוש לפני השינה. אנו משתדלים לטפל במוקדי טפטוף עודפי מי השקיה ומזגנים, ולהזמין מדביר לשטחים הציבוריים בבניין מדי אביב, אבל ההקלה הגדולה הגיעה לאחר שלפני כמה שנים התחלנו בפרויקט רשתות זבובים, ועם סיומו הפכו חיינו כמעט נטולי עקיצות.
עצתי הגורפת לכל מי שמתקין חלונות חדשים – להזמין אותם עם רשת, ומי שמהסס – לפחות לתכנן את החלון עם מקום לרשת (בחלונות הזזה בדרך כלל פירוש הדבר הוא הכנת מסילה נוספת). יש כמובן גם פתרונות העשויים להתאים למרבית החלונות הקיימים. עיסוקנו פה בעיקר ב”עשה זאת בעצמך”, ומגיעות גם פניות משוכרי דירות שאינם מוכנים ויכולים להשקיע בפתרונות יקרים.

במאמר הקודם עסקנו בחלונות חדשים, ובתוספת כנפיים נעות או קבועות על חלונות קיימים. מוצר נפלא שהתוודענו אליו לאחר כתיבת המדריך, נקרא “וילון רשת נגד יתושים”, מתאים לדלתות עד רוחב מטר אחד בערך, והותקן אצלנו בשתי דלתות יציאה למרפסות. לאחרונה הופיע גם באיביי, גגלו “fly screen” (וסננו את מגיני הרוח לאופנועים).

6 ₪ וחודש המתנה למשלוח, ייקנו לכם רשת עם סקוץ’ סביבה, המתאימה לחלון. שימו לב על מה אתם מדביקים את המדבקות, כדי לא לגרום נזק לטיח סביב החלון, או לצבע מסגרת החלון. בכ- 20 ש”ח וחודש המתנה, יש לכם פתרון לדלת (אפשר גם לקנות בארץ, עולה בערך פי 4). קיצור או קיפול שולי הרשת למידת הדלת, קצת תיאום וכוונון של הנעצים או המדבקות סביב, ויש לכם וילון שאפשר פשוט ללכת דרכו, וייסגר אחריכם בקליק של המגנטים. לאחר כשנתיים של שימוש, אלה החסרונות שמצאנו:

  • הוילון אינו אטום סביב כמו רשת הנתונה בפרופיל. זבוב עשוי להסתנן פה ושם, ואם יש חתולים המטפסים על עצי החצר ומשם למרפסת שלכם, זה לא מה שיעצור אותם מלהיכנס הביתה.
  • משב רוח עשוי להביא לפתיחת הוילון, אם כי ברוח כזו מטבע הדברים היתושים מתקשים לעוף.
  • אחד הוילונות היה חשוף לשמש ישירה, ושוליו התפוררו לאחר כשנתיים (השוליים מחוזקים כדי לאפשר קיבוע בנעצים). תמורת 20 ₪ כאמור, החלפנו את הוילון.
  • מדי פעם נופלים מגנטים, ומוחזרים למקומם עם מעט דבק פלסטי.
  • ילד שובב, מעבר דרך הוילון עם חבילה גדולה ביד או סתם חוסר זהירות, עשויים לתלוש את הוילון. פה ושם נזקקנו לנעיצה מחדש בהיקף הוילון.

היתרונות – מחיר (קטן בסדר גודל או שניים, יחסית לכל פתרון עם מסגרת אלומיניום), קלות הרכבה, נוחות שימוש, מתאים למקומות שלא נוח או אי אפשר להתקין מסילה נוספת או דלת רשת על ציר. דלת נוספת תופסת מקום, בייחוד בכניסה למרפסת צרה.

הנה צילום דלת הרשת ביציאה מהמטבח למרפסת:

הנה צילום דלת הרשת ביציאה מהמטבח למרפסת

זו דלת פרופיל בלגי, ופנים הפתח (גליף) בגימור טיח צבוע. נעצים או מדבקות לא ייאחזו בטיח, ולמשקוף הדלת אי אפשר להתחבר כיוון שידית הדלת תבלוט ותפריע לוילון. הפתרון שנמצא היה חיבור לייסט עץ בדיבלים, סביב הפתח. ראו היכן מחובר הלייסט יחסית לקצה הוילון, להתאמה לרוחב הפתח:

ראו היכן מחובר הלייסט יחסית לקצה הוילון, להתאמה לרוחב הפתח

 

פרט חיבור בנעצים למשקוף עץ של דלת אחרת. דלת זו רחבה יותר ולכן הנעץ ממש בקצה הרשת:

פרט חיבור בנעצים למשקוף עץ של דלת אחרת. דלת זו רחבה יותר ולכן הנעץ ממש בקצה הרשת

 

 

והנה מראה המגנטים במבט מהמרפסת לתוך המטבח:

והנה מראה המגנטים במבט מהמרפסת לתוך המטבח

 

 

וילון הרשת לא מתאים לדלתות רחבות. יש לנו גם דלתות ברוחב 1.5 מ’, שלא מצאנו להן פתרון. יש פתרונות של רשת נגללת כלפי מעלה, או נאספת הצידה בגלילה או בצורת אקורדיון. פתרונות אלה עשויים להתאים כאשר לא ניתן להתקין כנף נוספת, אך יקרים לקניה ולתיקון.

גם בתחום הרשתות לחלונות האלומיניום שבביתכם יש מוצרים חדשים. האלומינצ’יק יספק לכם רשתות פלסטיות פשוטות. הן ניתנות לתיקון עצמי, זולות (בזמנו קניתי רשתות ב- 7 ₪ למ”ר) וקלות להשגה. חסרונן של רשתות אלה יתברר לכם כאשר תשוו את הבריזה הנושבת דרך חלון מרושת, לעומת המשב כאשר אותו החלון פתוח לגמרי. זו בעיה גם למי שבונה על הפחתת השימוש במיזוג האוויר, ע”י אוורור לילה. עוד שימו לב כי במבט החוצה מהדירה, הרשת תיראה בבירור.

מוצר מעניין בשם “רשת שקופה”, אמור לסייע בפתרון שתי בעיות אלה, מאחר וחוטי הרשת דקים יותר וצבועים בשחור מט. עד כה היו מחירי הרשתות השקופות לצרכן הפרטי שערורייתיים, ונמנעתי מלנסות או לסקר מוצר זה. הסיקור להלן באדיבות חברת בי.די.סולאר, המבטיחים למכור רשתות כאלה במחירים שפויים יותר. החברה מוכרת גם רשתות פוליאסטר העמידות בפני חיות בית, אישית אין לי צורך בכך ולא ניסיתי אותן, וכן משווקת כלי עבודה כמו הגלגלת בה נעשה כאן שימוש.

הנה צילום החלפת רשת בחלון אלומיניום:
פירוק הרשת הישנה ע”י הוצאת פס הגומי, תחילה בעזרת מברג שטוח קטן, ואחריו במשיכה. חלונות אלה בני פחות משלוש שנים ולכן השתמשתי שוב באותו פס הגומי. למי שלא ממהר, מומלץ לשקול החלפת פס הגומי בחדש.

פירוק הרשת הישנה ע"י הוצאת פס הגומי, תחילה בעזרת מברג שטוח קטן

חיתוך הרשת, רחבה בכ- 5 ס”מ מהפתח בכנף. חורני חותך בין המרצפות במרפסת, אדם רציני יותר חותך על שולחן עם פלטה עליונה המתאימה לחיתוך, וסרגל מנחה. אפשר לחתוך גם עם מספרים גדולים.

חיתוך הרשת, רחבה בכ- 5 ס"מ מהפתח בכנף

קיבוע פס הגומי באחת הפינות, יישור הרשת ומתיחתה. לנגר חובב יש כלים להחזיק את הפינה במקום, חשוב במיוחד בעת קיבוע רשתות גדולות:
קיבוע פס הגומי באחת הפינות, יישור הרשת ומתיחתה. לנגר חובב יש כלים להחזיק את הפינה במקום

למכשיר הכחול שתי גלגלות, אחת קמורה האמורה לשמש לדחיסת הרשת לחריץ ואשר בה כמעט ולא השתמשתי (דחיסת הרשת לפני קיבוע פס הגומי הפריעה לי בהמשך העבודה), והשניה קעורה ומשמשת לדחיסת פס הגומי לתוך החריץ לשם קיבוע הרשת. אפשר לקבע את הרשת גם בעזרת מברג שטוח, בעבר נעזרתי גם בצעצוע פלסטיק של הילדים שקצהו היה מעוגל, ורוחבו במידה המתאימה. בסך הכל אני חובב, ועובד רק לעצמי ובביתי, וייתכן שתעבורנה כמה שנים עד שאמתח שוב רשתות זבובים על מסגרות אלה. אילו כלי עבודה לקנות, מה לשאול ממישהו ואיפה אפשר לאלתר, זה החישוב שכל אחד עושה לעצמו, אבל מומלץ לשים יד על גלגלת המסייעת מאוד לעבודה ומזרזת אותה משמעותית. שימו לב בהמשך גם להערה על קריעת רשת עקב שימוש במברג.

אפשר לקבע את הרשת גם בעזרת מברג שטוח

סרטונים ביוטיוב ילמדו אתכם לגלול את המכשיר לכל האורך בבת אחת, או להדק בשלבים כאשר במצב המתואר בצילום הולכים דווקא לכיוון החלק העליון של התמונה, לכיוון הפס המוטבע. ניסיתי את שתי השיטות ואין לי העדפה מיוחדת. קבלן אלומיניום המליץ לי להשרות את פס הגומי בקערת מים חמים לפני העבודה. שימו לב לשני מקרים בהם קרעתי את הרשת – כאשר דחסתי את פס הגומי עם מברג שטוח קטן בפינה במקום בו לא נכנסה הגלגלת, וכאשר הפעלתי כוח על הגלגלת תוך תנועות מהירות קדימה ואחורה. עבדו במתינות.

שימו לב לשני מקרים בהם קרעתי את הרשת – כאשר דחסתי את פס הגומי עם מברג שטוח קטן בפינה במקום בו לא נכנסה הגלגלת, וכאשר הפעלתי כוח על הגלגלת תוך תנועות מהירות קדימה ואחורה

סדר העבודה הוא: הנחת הרשת על המסגרת, קיבוע אחת הצלעות, קיבוע צלע ניצבת לה, ואחר כך שתי האחרות תוך כדי מתיחה קלה. שימו לב כי דחיסת הרשת לתוך החריץ מותחת את הרשת עוד יותר, בידקו בכל שלב כי הרשת לא זזה ונותרה מספיק רשת חופשית סביב. פספסתם? לא נורא – פרקו הכל וקבעו שוב את הרשת. לאחר סיום קיבוע הרשת סביב המסגרת לשביעות רצונכם, חתכו את עודפי הרשת בעזרת סכין יפנית:

לאחר סיום קיבוע הרשת סביב המסגרת לשביעות רצונכם, חתכו את עודפי הרשת בעזרת סכין יפנית

לאחר סיום קיבוע הרשת סביב המסגרת לשביעות רצונכם, חתכו את עודפי הרשת בעזרת סכין יפנית

בהמשך החלפתי רשת שהודקה בסיכות למסגרת עץ, ראו תהליך הביצוע במאמר הקודם. לא הרגשתי הבדל בעבודה, למעט צורך לשים לב בעת חיתוך שיירי הרשת סביב המסגרת. במסגרות האלומיניום מוחזקת הרשת באופן רציף בעזרת פס הגומי ולכן ניתן לחתוך את עודפי הרשת סמוך לפס הגומי ובמהירות. במסגרת העץ קיים רווח בין הסיכות ולכן יש להיזהר בחיתוך, להחזיק את הרשת ישרה אך לא מתוחה, ולהיעזר במספריים קטנים היכן שצריך.

והנה השוואה בין רשת רגילה לרשת שקופה של בי.די.סולאר, במבט החוצה. בחדרי הילדים שני חלונות זהים. הסרתי את הכנפיים המזוגגות והנחתי על המסילות את שתי כנפי הרשת – אחת עם הרשת החדשה ואחת עם הישנה. לאחר מכן החלפתי במיקום הכנפיים כדי לשלול אפשרות שההבדל מקורו באיזו הצללה או שינוי זווית האור. ראו ושפטו בעצמכם:

השוואה בין רשת רגילה לרשת שקופה של בי.די.סולאר, במבט החוצה

השוואה בין רשת רגילה לרשת שקופה של בי.די.סולאר, במבט החוצה

השוואה בין רשת רגילה לרשת שקופה של בי.די.סולאר, במבט החוצה

לסיכום עניין הרשתות השקופות, הרשת אכן בולטת הרבה פחות לעין, ואכן דקה יותר מרשת רגילה, מה שאמור להתבטא ביעילות האוורור בקיץ.

 

לתוכן זה נכתבו 19 תגובות

  • יעקב, הגיע לאימייל שלי קישור לתגובה ממישהי בשם שירי, וכן תשובה ממך לה. רציתי להתייחס אך לא ניתן למצוא זאת כאן…גם לא עובד הקישור “ישיר לתגובה” מהאימייל אלה סתם מנחית על המאמר. מאחר ויש כאן רק 17 תגובות עברתי אחת אחת ועדיין לא מצאתי…

    • מוזר,
      קיבלת את המייל כיוון שהגבת בעבר על פוסט זה.
      גם אני זוכר את ההתכתבות איתה לפני כמה ימים, אבל איני רואה אותה כאן
      האתר נמצא כעת בשידרוג, אבדוק עם התוכניתן.
      מכל מקום, אם יש לך שאלות, תוכל לשאול פה ואשמח לענות.
      מאחר והתגובה של שירי נעלמה, כנראה לא תראה את תגובתך
      יעקב

  • שירי שלום,
    אם זו מרפסת שמש בה יש רק תריסים ואין חלונות, אין פיתרון מעשי.
    אם זו מרפסת שנסגרה בחלונות זכוכית, מוסיפים כנף אלומיניום ובה רשת, שתנוע על אחת המסילות. זה פיתרון מקצועי ולא זול.
    אם זו מרפסת שיש דלת היוצאת מהדירה אליה, עד מטר רוחב של אותה דלת, אפשר להתקין וילון רשת. מעבר למטר רוחב – אין פיתרון פשוט. אפשר אולי להניח רשת רגילה כמו וילון, אבל זה לא פיתרון אמין ולא אטום כהלכה.
    יעקב

  • דנה גבאי |

    התקנתי את הרשת השקופה לפני שנה אחרי שקראתי את המאמר הזה.
    עברה יותר משנה והיא מחזיקה טוב ורמת השקיפות לא השתנתה,
    הרכבתי אותה על הסורגים באמצעות אזיקונים נתפס היטב
    רשת טובה אני מרוצה הייתי חייבת לתת מילה טובה.

  • הרשת המדוברת עולה פי חמישה שישה מרשת רגילה
    האם מצדיק את המחיר? לא בטוח..

    • עדי,
      בזמנו הרשתות האלה עלו פי 15 מרשת רגילה…
      איני מעודכן במחירים כיום מאחר וזה פרויקט חד פעמי שעשיתי אצלי בבית, בזמנו הסכמתי לתת במה לחברה המוזכרת פה, כיוון שהבטיחו למכור במחיר סביר יותר ממה שהיה מקובל לפני שהגיעו. זה תלוי גם בכמות שאתה קונה, בזמנו דיברו על מחיר אחד לקיט קטן לחלון אחד, ומחיר נמוך יותר להזמנה גדולה יותר.
      מכל מקום בדרך כלל ב”עשה זאת בעצמך”, בהנחה שיש לך רוב הכלים וידיים סבירות, תחסוך הרבה יותר בשכר עבודתו של האלומינצ’יק שלא תזמין.
      לגבי טיב הרשתות, אצלי הן עדיין מחזיקות מעמד. אכן פחות בולטות לעין, ואין לי תשובה ברורה לגבי יכולת האוורור דרכן.
      יעקב

    • שלום עדי,
      הרשת השקופה שלנו אכן יקרה יותר מרשת סטנדרטית רגילה
      שאפשר להשיג בכל טמבוריה.
      אנחנו מנסים להציע ללקוח את המחיר הטוב ביותר ומשום כך מציעים רשתות ממגוון סוגים במחירים .
      עלות היחסית מגלמת בתוכה רשתות איכותיות בהרבה ממה שיש כיום בשוק.
      בנוסף כל הרשתות שלנו עומדות בתקנים מחמירים למשל:
      – ללא תרכובת פתאלאטים שזה חומר החשוד כמסוכן לבריאות, שמשרד הבריאות ממליץ להימנע ממנו ומצוי ברשתות האחרות בשוק.
      – הסמכת GREENGUARD GOLD עומדת בקרטיריון בטיחותי ובריאותי גבוהה שמבטיח שהמוצר עומד בכל הדרישות ומאפשר התקנה בסביבה רגישה כגון בתי ספר ובתי חולים.
      – תקן ASTM נחשב למכון התקנים האמרקאי, ורשתות שלנו עומדות בכל התקנים המחמירים שהוא מציב לטובות בריאות הציבור.

      בנוסף מגיע משלוח חינם בכל הזמנה.
      כמובן שננסה לשפר עם כל ביקורת וניתן לצרכן את השירות האופטימלי.

      בברכה מור,
      מנהל שיווק רשתות נגד יתושים
      BDSolar

      • שאלה לי:
        אם מדברים על תקנים, מה לגבי קרינה והאם תוכל לייעץ או לכוון גם לגבי חומר ממנו עשויות סככות?

        קרינה- כמו ששמים ברכב רשת שמדביקים לחלון ואומרים שהיא מפחיתה קרינה, האם החומר מכיל מסנני UV? או שסתם עצם ההצללה מפחיתה? האם יש רשתות דומות לביית? והאם יש רשתות בכלל עם מסנני קרינה? הן להגנה עליהן שלא תתפרקנה והן להגנה עלינו…כמו כן, האם יש חומר שניתן למרוח כמו שמורחים לכה, כדי שיישמרו לאורך יותר זמן (גם לתריסים שכנראה יש כמה דירוגי איכות כי ישש שמתפרקים מהר ויש שלא, נראה שזה לא אק פונקצייה של כיוון ומידת שמש, ומידת שימוש (פתיחה סגירה הזזה שלעתים מבלי משים נתקעת וכל זה מחליש את הפלסטיקים שתופסים את השלבים והם אלה שנשברים או מתפוררים ראשונים…הרי לעץ יש לכה שמאריכה חייו ומגדילה עמידותו לתנאי חוץ…

        תקן לחומרים מהם עשויות סככות – אם יש חשד לנזק לבריאות ברשתות, על אחת כמה וכמה בסככות. כשמזג האוויר חם נאלצים ממש לסגור את החלון כי עולה ריח עז ומחניק ממש מהפלסטיק של הסככה שהשכנים תחתיי התקינו. ממש אי אפשר לנשום, עד כדי כך. האם יש תקן לחומרים ולאן לפנות לטיפול, כמו שפונים למחלקה לאיכות הסביבה ובאים לעשות בדיקת רעש למזגנים שלא הותקנו כראוי או לא עובדים כראוי?

        תודה על תשובתך.

      • טל שלום,
        יש פילמים להדבקה על חלונות, המסננים כל מה שאת רוצה. מיוצרים בארץ ע”י קטלב חניתה ונמכרים דרך “אל סורג”. כל פילם ומה שהוא מיועד לסנן. לא מכיר משהו דומה ליישום על רשת זבובים, ובטח לא משהו שיסנן את מה שעובר במרווחי הרשת.
        תריסי פלסטיק אכן נהרסים מקרינה, ראשית מתפרקים הסגרים בצדדים, ואותם אפשר להחליף לבד ולתת לתריס עוד כמה שנות חיים. כאשר השלבים מתחילים להתפרק – זהו, צריך להחליף אותם. לא מכיר חומר כלשהו שאפשר למרוח עליהם.
        איני בקיא במה סוגים מסוימים של חומרים פלסטיים פולטים תחת חום, ומה התקנים אומרים, זו שאלה לכימאי המתמצא בתקינה, ולא אלי. אכן יש סוגי פלסטיק לקירוי סככות, המצהיבים ומשחירים לאחר זמן.
        יעקב

      • יעקב, ראשית – תודה על תשובתך.

        ואולם, שאלתי זו הוכנסה כתגובה – לתגובה של החברה לה נתת במה. ופתחתי בהתייחסותם לתקינה…לא הפניתי אליך. לעומת את, הפניתי אליך שאלה כתגובה לתשובת לאחד הפונים אם איני טועה, ובכל מקרה שלחתי פנייה ישרה אליך בנוגע לכל הנושא של פתחי אור. כולל כל מה שהועלה כאן על ידי גולשים ועל ידך, ומעבר.

        כמו גם בדיוק נכנסתי לקישור שלהם ופניתי אליהם, אני תקווה כי יענו, הספקתי לראות שיש גם דבר כזה ושהוא נקרא רשת סולארית. גם טרם ידעתי על החידוש הזה,שאלתי התבססה מפורשות על הרשתות של רכבים, שהנן מחוררות מהם שאבתי את המחשבה. לא שאלתי כלל על מיגון חלונות, והרי מדובר כאן על איוורור ככל הניתן…

        דבר נוסף, ושוב, הפניתי אל החברה שהעלתה את עניין התקנים ולה כימאי או קשר עם כימאים בהתאם, ובפרט שזה מהשכנים תחתיי הכל עולה ישר לדירתי מאחר ולי יש תקרה בולטת מעל מרפסתם, תכנון הזוי ובלתי נתפס… וחונק עד כדי צורך לסגור לחלוטין את החלון הכי גדול בביית – של הסלון. שאלה לא על השחרה והצהבה אלה על ריח בלתי נסבל המעיד על סכנה בריאותית שלא צריך לחכות למחקר או תקן שיגדירו אלה פשוט חשים בזאת…והעליתי את השאלה מאחר והתייחסת לעניין הבריאותי וששווה להשקיע ברשת תקנית,.

        אגב תריסים, שגם שאלה זו לא הייתה אליך אך בהחלט תעלה אם אקבל תגובה ממך לפנייתי שכוונה אליך ישירות – משהו כמו שעלה אצלך בנוגע למי שממהר או ליתר דיוק לא מתחשק לו להשאיר ב”צד” כי אנשיםכמונו ה”צד, שלהם מלא כמו WISH LIST מחד, והננו אנשי מעשה מאידך חחח…כך קרה שישבתי לי ומסיכת מהדק יצרתי בסיבובים וליפופים תפסן לבלט הזה שמחזיק את שלב התריס. זה שנשבר ראשון. עד היום מחזיק יופי ועומד בסגירה ופתיחה. אם כי למדתי לקח – ושימת דעת במקום באלימות בהיסח הדעת – מיושמים…מאז – רק בעדינות. לאחר מכן נשברו והתפוררו תופסנים אחרים, הפעם לא הבלט אלה המשולש המחובר אליו, גם זאת תיקנתי, וגם שם למדתי לקח להתחשב בתריס כי בדרך כלל מניפים אותו בחוזקה, בעיקר בפינת הכביסה, ולא בכדי נשברו המשולשים שם – כי לא אחת “שוחכים” את סגירת השלבים עד הסוף ועד לנעיצה מוחלטת של הידיות במקומן – טרם הזזה. מדוע? כי עושים כביזה בכלות הכוחות למי יש זמן וכוח…הבלט לעיל, דווקא בממ”ד וגם זהלא בכדי. כי הותקן שם תריס “מיוחד” שידיותיו מוסטות הצידה ויש עומס עוצמתי יותר על בלטי השבבים. מאחר ואין שם מקום בשל ידיות חלון ההדף הותקן שם כזה.
        בלט בממ”ד, משולשים שטבעי שנשברו ראשונים במסתור הכביסה – החוכמה באה לאחר מעשה. גם ההתפוררות טבעי שתחל במסתור הכביסה כי עושים אותו היכן שיש יותר שמש. לכל אלה, ובגלל שהחכמה באה עם הנסיון או לאחר מעשה, נתתי דעתי בהרחבה והעמקה ולכן – פניתי אליך פנייה רצינית ונפרדת, במיוחד להקיף הכל. ולא תגובה פה תגובה שם. זה נושא מאוד חשוב כי במשך עשורים הפתרונות היו מיזוג והלכו עם זה רחוק מדיי – השבחת אוויר (עאלק אוויר בבקבוק לא ירחק היום…סליחה על השפה שאינה שגורה בפי אבל כל כך מתאימה למגמה הזו שטוב שעוברת מן העולם לטובתאוורו טבעי בדיוק כמו מיים בבקבוקים…יש דרכים אחרות לקבל מיים טובים…ולא מעט, מסתבר. הרבה מהן מיושמות בעולם השלישי ורק לנו עולה כסף רב לקבל משהו טבעי…שלא לדשבר על טכנולוגיות שלנו נראות חדשניות אך כל אחד בעולם השלישי מכיר אותן, כי פשוט לא קיבלנו שום כלום כישורי חיים. גם על זה, על איך לשנות טייס אוטומטי בקלות יותר, ועל המיים, צריך דיון אחר. ואנוכי – לא מכרתי את הג’יפ כי לא היה לי – ואין לי תואר, אבל בדרכים אחרות עושה מה שאתה עושה. הבעייה, שבלי תואר הדברים לא מתקבלים ברצינות. איך כתב מישהו באתר על לימודיו בחווה במסגרת תואר? שהיה שם אוסף של בעלי תארים מזדקנים וצעירים מתלהבים….על התנועה נגד הקידמה זה היה, לחיים שפויים יותר. לך תסביר מה זה שפוי למי שגדל לגמרי אחרת…לתוך מציאות לגמרי אחרת…כמה צעירים מתלהבים יש וכמה בעלי תארים? מה עם השאר, “הרוב הדומם”?

        אמתין לתגובתך לפנייה ששלחתי אליך, בתודה מראש.
        טל

      • שלום טל,
        לשאלתך יש לנו רשת ספציפית שמסננת קרינת UV ברמה של 75% ונותנת הצללה לתוך הבית.
        היא אכן נקראת הרשת הסולארית, מוצר שלא כל כך מוכר בארץ אבל בארה”ב הוא נפוץ הרבה יותר.
        שם הוא נקרה SOLAR SCREEN , הרשת נגד יתושים הזאת נוצרת בשיטת אריגה מיוחדת המסננת קרינת UV לתוך הבית ובנוסף נותנת הצללה כתוצאה מכך הבית מקבל פחות חום מהחלון מאשר מהרשתות האחרות. הסבר מעמיק יותר יש לנו באתר שלנו .
        כמו כן הרשת הזאת כמו כל הרשתות עמידה בתקנים שצינתי מקודם .

        לגבי חומר הסכך אני לא יודע על מה מדובר, כדאי שתבדקי זאת עם אנשים מקצוע מוסמכים ואמינים.

  • אודה לך אם תשלח מנסיונך הרב את חוות דעתך על רשת אקורדיון של נוריאל לכניסה לבית ברוחב דלת וחצי 90 + 25 סה”כ 125 וגובה 215 ס”מ האם איכותית ותחזיק מעמד שנתיים שלוש או ממליץ על פתרון אחר אסטטי ונוח

    תודה רבה

    • רפי שלום,
      איני מכיר את החברה הספציפית הזו, ולא את פרטי המנגנון. גיללתי ומניח שמדובר ברשת נגללת כאשר על אחד ממשקופי הדלת האנכיים מותקן מלבן קטן, מעין “ארגז תריס”, אליו נאספת הרשת, ב- 2 הצלעות האופקיות ישנן מסילות, ובמשקוף האנכי השני – תפס כלשהו.
      יש לי רשת נגללת באחד החלונות בדירתי, שמידותיו כ- 1/1 מ’, בחלון זה מותקן המנגנון למעלה והרשת יורדת ועולה.
      מדובר בפתרון יקר, עולה לפחות כמו דלת או כנף רשת במסגרת אלומיניום, ולא ניתן לתחזוקה עצמית. הרשת מחזיקה אצלי למעלה מעשור, אבל מדובר בחלון ולא בדלת שהולכים דרכה, ומישהו עלול לקרוע את הרשת, לחבוט במסילה התחתונה וכו’. אצלי יש קרע קטן כבר הרבה זמן, ואיני מטפל בו. עניין נוסף הוא שבצלע שמול המנגנון, הסגירה אינה מלאה (לפחות אצלי). זה מקובל כאשר אתה קונה וילון רשת ב- 20 ש”ח, אבל לא בפתרון יקר יותר.
      לגבי כניסה לבית, הפתרון שרואים בסרטים הישנים על בתי חווה וקיבוצים, הוא דלת כנף נוספת ובה רשת. זה לא נוח לכל אחד, מצריך מקום לפתיחת הכנף, וגם (אלא אם אתה מסוגל לבנות כזו דלת בעצמך), יעלה כמו רשת אקורדיון.
      יעקב

  • סמי אורן |

    שלום יעקב,
    קניתי גם כן את הרשתות הנ”ל אחרי קריאת המאמר.
    באמת יוצא מן הכלל, שקוף משמעותית מהרשת הרגילה והיה פשוט להרכיב.
    החלפתי את הרשתות הקיימות.
    רציתי לשאול אם יצא לך לנסות את הרשתות נגד חיות מחמד האם הם באמת חזקות כמו שהם מציינים?
    פשוט יש לי חתול שקורע כל פעם את החלון ואני לא בטוח אם הרשת תעזור.

    בברכה סמי

    • סמי שלום,
      הרשת שהתקנתי היא הרשת השקופה, לא הרשת המחוזקת נגד בעלי חיים.
      לעניות דעתי הרשת השקופה תיקרע אם חתול ישרוט אותה וינסה לעבור דרכה.
      יש רשתות עמידות יותר, בהן החוטים עשויים מתכת, אם יש לך עניין עם חתול, מציע לנסות אותן.
      יעקב

  • שלום יעקב,

    אצלי בחלון יתושים נכנסים בין הרשת ובין החלון עצמו, על הרווח שיש בין המסילות.
    ידוע לי שיש פס כזה שניתן להצמיד לדופן של הרשת והוא ממלא את הרווח, החלל, בין הרשת לחלון.
    רק שאיני יודע איך קוראים לזה והיכן ניתן לרכוש…

    אתה יכול לסייע לי?
    תודה רבה!

  • תודה על הסקירה המועילה.
    הגעתי בעקבות חיפוש פתרון יצירתי לרשת יתושים על דלת קיימת למרפסת צרה.
    בעקבות המאמר, הלכתי לחפש חוות דעת. מצאתי שבאמזון ישנו רוב גורף של עשרות רבות של חוות דעת שליליות, המציינות שהרעיון מקסים, והמימוש גרוע בלשון המעטה.
    שהוילונות אינם שווים באורכם וקשה עד בלתי אפשרי לגרום למגנטים להסגר, שהוילון נקרע אחרי ימים ספורים של שימוש, שהוא נופל על בסיס קבוע.
    אני ממש אשמח לדעתך בעניין, כבעל נסון, או אם היה לך נסיון מוצלח, שתשתף ממי באיביי קנית…

    • תהל,
      קניתי אקראית ב- 3 מקרים מיצרנים שונים, המוצר אותו מוצר ואין פה טכנולוגיה מתקדמת.
      צריך ידיים טובות כדי לאזן את הוילון, אך וילון שהותקן היטב ונזהרים במעבר דרכו, מחזיק מעמד שנים.
      זה אינו פתרון ברמה של כנף דלת נוספת עם מסגרת, אבל ב- 20 ש”ח אין פתרון אחר.
      מציע שתקני וילון אחד, חברי כנף אחת שלו תוך הקפדה שהיא מורכבת ישרה, ואז שחקי עם הכנף השניה לאיזון וראי מה מידת המתיחה הנכונה לה. וילון שהותקן נכון, אם פותחים אותו הוא נסגר מעצמו בשרשרת של קליקים.
      בהצלחה, יעקב

עליך להתחבר כדי לבצע פעולה זו...

הצטרפות

דילוג לתוכן