זוכרים שלפני חודש בערך כתבתי כאן מדריך על איך להכין כוס מבקבוק בירה 330 מ”ל? ועוד מדריך על איך להכין את המכשיר שחורץ את הבקבוק? העקב אכילס שלי בתהליך התגלה בליטוש של שפת הכוס. התהליך ארך זמן יחסית רב (כמה דקות טובות, כשכל החלקים האחרים בלי הליטוש לוקחים בפחות מדקה), והחלטתי שאני צריך לשפר את הטכניקה.
זוכרים שלפני חודש בערך כתבתי כאן מדריך על איך להכין כוס מבקבוק בירה 330 מ”ל? ועוד מדריך על איך להכין את המכשיר שחורץ את הבקבוק? העקב אכילס שלי בתהליך התגלה בליטוש של שפת הכוס. התהליך ארך זמן יחסית רב (כמה דקות טובות, כשכל החלקים האחרים בלי הליטוש לוקחים בפחות מדקה), והחלטתי שאני צריך לשפר את הטכניקה.
חבר, נגר-מדופלם, הציע לי להחליף את נייר הזכוכית החלש, בבד-זכוכית. הוא אף סיפק לי שלושה ארבעה דפים של הבד (הספציפי הזה נקרא flexOvit, אבל אני מאמין שיש עוד סוגים) והציע לי לנסות. גיליתי שהעבודה עם הFlexOvit יעילה, חסכונית בזמן, ומאוד חסכונית בחומר (יחסית לליטוש בסוגי נייר-לטש אחרים). שימו לב לסרטון.
באחת מהתגובות למדריך, אור הנפח הציע לי לעצב מחדש את שפת הכוס באמצעות חימום הדרגתי של השפה ולאחר מכן קירור הדרגתי (כדי למנוע שוק תרמי נוסף שיפוצץ את הזכוכית). היו לי כמה ניסיונות ובנתיים עוד לא הצלחתי. יהיה נחמד לשלוט בטכניקה הזאת, כי זה יקטין את התלות בנייר-זכוכית. אעדכן בהמשך.

הכוסות החדשות מחליפות אט אט את הישנות על המדף
קבל שיפור של שיטת הליטוש: מרצפת בטון כמו שיש ברחוב, חול מארגז החול או חול ים. במקוםה-FlexOvit שמן או מים כחומר משדך.
הי, אילן.
תוכל להסביר קצת יותר למה כוונתך? אני חושב שלשפשף את הכוס על מרצפת בטון זה יהיה קצת גס מדי עבורה.
שימוש נוסף שניתן לעשות עם החלק השני של הבקבוק.
ראיתי במסעדה איטלקית בברצלונה.
https://www.dropbox.com/s/bh3vvxcupwrewsf/2012-12-01%2013.58.51.jpg