בדיקות אדמה לקראת בנייה – חלק ב’

טכנולוגיה נאותה

לקראת פרוייקט קטן באדמה, ומכיוון שלא עשיתי עדיין הכרות עם האדמה המקומית, החלטתי לצלם בוידאו את ביצוע בדיקות האדמה. זהו חלק ב’ של הבדיקה – לאחר כמה ימים של ייבוש בשמש לא מלאה, הגיע הזמן לבחון את התערובות השונות, כדי להחליט מה התערובת המתאימה לנו לבנייה, או האם עלינו לעשות בדיקות נוספות.

גשו לחלק א’ על מנת להבין איך יצרנו את התערובות השונות ואיך בדיוק צריך לעשות זאת.

בחלק זה נבחן את תוצאות הבדיקות שהכנו. בסרטון אני בוחן את כמות השברים ואת הכוח של כל אחת מהתערובות בבדיקות פשוטות של שבירה בכף היד. ממש אפשר לחוש בהבדל.

לתוכן זה נכתבו 4 תגובות

  • אהלן אסף,
    בניתי תנור מבוץ ביחס של 2 דלים אדמה חרסיתית על דלי אדמה, על סמך ניסוי שעשיתי, אחרי יום כל התנור קיבל סדקים האם לדעתך יש דרך לתקן את הסדקים האלה? האם זה מעיד משהו על חוזק התנור בעתיד (היה ואני אתקן אותו על ידי סתימת הסדקים בתערבות אדמה פעם נוספת?

    תודה מראש,
    אסף

    • נימרוד ולד |

      אסף הי,
      סדקים שנוצרים כל כך מהר אחרי היבוש הם לרוב תוצאה של חומר חרסיתי מידי – יותר מידי דבק על פחות מידי אגריאט גס.
      תבדוק אם מדובר בסדקי “עומק” שחודרים פנימה או בסדקים “על פני השטח” – אם זה לעומק -זה בטוח מחליש מאוד את התנור והייתי אולי שוקל אפילו לפרק ולעשות שוב (עם יותר חול) אם זה על פני השטח – קצת טיח והכול יסתדר.

      עוד אופציה לבדיקה טובה, כך חומר דומה למה שעשיתה ותעשה ממנו לבנה (5\10\30 או משהו דומה)- עבה קובייה, ותן להלהתייבש. תעשה עוד אחת עם כפול כמות חול ועוד אחת לה תוסיף גם חול וגם קש. תשווה את התוצאות והחוזק שלהן ותגיע תערובת הנכונה.

      אם אתה הולך על סתימה (שהיא לרוב מאוד לא חוזקה) תרטיב טוב את הסדקים לפני שהחומר “יתחבר”

      בהצלחה
      נימרוד ולד.

  • נימרוד ולד |

    הי, מדריך קטן צדדי אבל חשוב מאוד – רק הצעה אחת – בחלק א’, חסר קישור לחלק ב, וצריך לחפש הרבה…
    :)

עליך להתחבר כדי לבצע פעולה זו...

הצטרפות

דילוג לתוכן