קרש חיתוך

סילר טבעי לעץ שלא תפחדו אפילו למרוח על השפתיים

אחרי שעה של ערבוב מתון - החומר מוכן

לרוב אני משתדל להמנע כמה שאפשר מצבעים וגימורים סינטטיים בעבודות עץ. לא תמיד אפשר, כי לעיתים רוצים להגיע לצבע או מרקם ספציפי שאי אפשר להשיג בדרכים אחרות. בעבודות שמיועדות למשחק ילדים או במוצרים שקשורים איך שהוא במזון (כמו כפות וצלחות עץ שמתכוונים לאכול איתן, או עציצים שנגדל בהם ירקות) אני מקפיד עוד יותר. בדיוק למקרים כאלו חיפשתי סילרים (חומר שיאטום את העץ אבל לא ישנה את צבעו במידה משמעותית) מחומר טבעי שיגנו על העץ אך גם על המשתמשים.

פורסם בקטגוריית מדריכים | מתוייג תחת , , , , | 24 תגובות | תראה לי עוד מידע, בבקשה.
זמן השלמה: כשעה וחצי | | רמת קושי: קל | עלות: זניח | ידע נדרש: | כלי עבודה: , , , , , , | חומרים: , ,

איך לייבש עגבניות בבית?

הקיץ הזה הביא איתו שלל עצום מהגינה, יותר מ- 500 ק"ג של עגבניות עברו אצלנו במטבח. בהתחלה הכנו מטבוחה, ושלל תבשילי עגבניות, ורוטב עגבניות, וסלט עגבניות ומרק עגבניות. אבל בשלב כלשהו (די מוקדם, האמת) תשוקת השימור שלי התעוררה ודרשה שהשפע הזה יימשך עד החורף. לפני שניגשתי למלאכה שאלתי את גוגל לדעתו וראיתי שיש מעט מידע מפוזר. אז למרות שייבוש עגבניות נראה קצת מובן מאליו, הנחתי שיש עוד ששאלו את עצמן מה לעשות.

פורסם בקטגוריית מדריכים | מתוייג תחת , , , , , , , , | תגובה אחת | תראה לי עוד מידע, בבקשה.
זמן השלמה: הכנה: 10 דק | | רמת קושי: קל | עלות: זניח | ידע נדרש: | כלי עבודה: , , , , , | חומרים: , ,

קקטוס צבר (נופאלס) כבוש

כבישת נופאלס- צנצנת רצועות קקטוס נופאלס בתמיסת מי מלח ותבלינים מוכנה להכנס לארון

לפני כשנתיים (2013, וואו הזמן עובר מהר) פרסמתי מדריך בשם "נופאלס- סטייק עצמאות לצמחונים". המדריך זכה להצלחה רבה ובעקבותיו חילקתי מאות ייחורי נופאלס בארץ, ואולי כעת אלפי קקטוסי נופאלס חדשים גדלים ברחבי הארץ. אם לא קראתם את המדריך אני באמת ממליץ לכם להכנס…

פורסם בקטגוריית מדריכים | מתוייג תחת , , , , , , , , , , , | 11 תגובות | תראה לי עוד מידע, בבקשה.
זמן השלמה: שעה | | רמת קושי: קל | עלות: זניח | ידע נדרש: | כלי עבודה: , , , , | חומרים: , ,

מלך מלחי המלחים, מדריך להכנת מלח סלרי

מלח סלרי הוא תוסף מצוין לכל תבשיל וסלט. מלח סלרי מורכב מפריט אחד בלבד – סלרי! (ואין הכוונה למוצר הנמכר כמלח שולחני עם נגיעות של סלרי…). הוא עשוי מחומר גלם מקומי שאפשר לגדל בעציץ בבית או דרך קנייה ישירות מהחקלאי וכך לתמוך גם בחקלאות המקומית. מלח מסלרי הוא מצוין לשלב מעבר למנסים להפחית את השימוש במלח שולחן.

פורסם בקטגוריית מדריכים | מתוייג תחת , , , , | 26 תגובות | תראה לי עוד מידע, בבקשה.
זמן השלמה: כ-15 דקות | | עלות: זניחה | ידע נדרש: | כלי עבודה: , , , | חומרים: ,

כובשת את הסורים

כל מה שנותר הוא לחכות!

הגשם הראשון פקד אותנו לפני כשבוע והוא מסמל עבור רבים את תחילת עונת מסיק הזיתים. אני יוצאת יחד איתכם למסע, הפעם האחרונה שכבשתי זיתים הייתה בגן. השנה החלטתי שאני עושה מעשה ומכינה זיתים כבושים. קראתי באינטרנט ובספרי בישול רבות על אופן ההכנה ואני הציג בפניכם את הדרך שאני בחרתי לעשות. אשמח לקבל עוד מתכונים ושכלולים.

פורסם בקטגוריית מדריכים | מתוייג תחת , , , , | 33 תגובות | תראה לי עוד מידע, בבקשה.
זמן השלמה: עד עשרה ימים | | רמת קושי: סביר | עלות: זניחה | כלי עבודה: , , , , , | חומרים: , , , , ,

יש לי חשק לרשק

יאמי! נכון שזה נראה טוב?! וזה סופר מקומי (חוץ מ-50 גרם תמרים מהערבה :( )

עד היום אף פעם לא הייתי ממש בקטע של רשק, על אף שאני מכיר את הרעיון כבר כמה שנים טובות. טוב, זה לא נכון לומר "עד היום", מאחר שבחודשיים וחצי האחרונים אני מרשק את ארוחת הבוקר שלי די בקביעות. מה זה רשק, ואיך זה שבסוף כן נדלקתי? הכל בפנים

פורסם בקטגוריית מדריכים | מתוייג תחת , , , , | 11 תגובות | תראה לי עוד מידע, בבקשה.
זמן השלמה: עשרים דקות | | רמת קושי: פשוט מאוד | עלות: זניחה | ידע נדרש: | כלי עבודה: , , , | חומרים: , ,