מעבד מזון

השקדייה פורחת! מדריך להכנת "חמאת שקדים" ביתית

השקדייה פורחת

הפריחה הלבנה של השקד בולטת על רקע הנופים המוריקים של אמצע החורף, ובצדק הפכה לנושא שירה בחג העצים. פרחי השקד מקדימים לפרוח וכך מאפשרים להם להנות מיתרון הבלעדיות של חרקים מאביקים. תפוצתו של השקד בכל אזורי הארץ! הפרחים הלבנים של החורף, השוקדים לפרוח לפני רוב פרחי עצי הארץ, יעניקו לנו בסוף הקיץ פרי יבש, שומני וחלבוני: השקד, שהוא בעצם הזרע וקליפתו – הפרי. בשפה בוטנית הפרי כולו נקרא בית גלעין: פרי חד-זרעי המכוסה בציפה עסיסית (כמו הזית).

פורסם בקטגוריית מדריכים | מתוייג תחת , , , , , , , | 8 תגובות | תראה לי עוד מידע, בבקשה.
זמן השלמה: כמה שעות | | רמת קושי: קל | עלות: כעלות השקדים. | ידע נדרש: | כלי עבודה: , , , , | חומרים:

מנה או להימנע? מדריך רעיונות למשלוחי מנות

עוד כמה ימים יחול חג פורים וכבר אווירת החג ממלאת את האוויר. תחפושות, ריקודים, משלוח מנות ומתנות לאביונים הם חלק מסממני החג. למרות שחג פורים הוא מועד לשמחה (משנכנס אדר מרבים בשמחה!) אני מודה שזו תקופה שמעלה אצלי הרבה הרהורים לגבי תרבותנו והשתלבות של המסורת בתרבות המודרנית. אני לא מדברת על תחפושות מיובאות מסין, אני מתייחסת בעיקר למצוות משלוח מנות.

פורסם בקטגוריית מדריכים | מתוייג תחת , , , | 4 תגובות | תראה לי עוד מידע, בבקשה.
זמן השלמה: שעה | | רמת קושי: קל | עלות: זניח | ידע נדרש: | כלי עבודה: , , | חומרים: , ,

חלב, מי צריך אותו בכלל?! או: כיצד להכין חלב מהצומח

"חלב" טבעי מהצומח הוא לרוב תוצאת הערבול של אגוזים (שקדים, מקדמיה, פיסטוקים, קשיו ועוד) או זרעים (שומשום) עם מים ותמרים. טעים מאוד, מזין, מרווה ויכול להוות ארוחה בפני עצמה הכוללת את כל אבות המזון. בנוסף, קל מאוד להכין בבית בעזרת בלנדר או מעבד מזון, ובקיץ, חלב צמחי קר הוא תענוג מרענן (:

פורסם בקטגוריית מדריכים | מתוייג תחת , , , , , , , , , | 46 תגובות | תראה לי עוד מידע, בבקשה.
זמן השלמה: 5-15 דק' | | רמת קושי: פשוט מאוד | עלות: מתחת | ידע נדרש: | כלי עבודה: , , , , , | חומרים: , ,