לקקן

השקדייה פורחת! מדריך להכנת "חמאת שקדים" ביתית

השקדייה פורחת

הפריחה הלבנה של השקד בולטת על רקע הנופים המוריקים של אמצע החורף, ובצדק הפכה לנושא שירה בחג העצים. פרחי השקד מקדימים לפרוח וכך מאפשרים להם להנות מיתרון הבלעדיות של חרקים מאביקים. תפוצתו של השקד בכל אזורי הארץ! הפרחים הלבנים של החורף, השוקדים לפרוח לפני רוב פרחי עצי הארץ, יעניקו לנו בסוף הקיץ פרי יבש, שומני וחלבוני: השקד, שהוא בעצם הזרע וקליפתו – הפרי. בשפה בוטנית הפרי כולו נקרא בית גלעין: פרי חד-זרעי המכוסה בציפה עסיסית (כמו הזית).

פורסם בקטגוריית מדריכים | מתוייג תחת , , , , , , , | 8 תגובות | תראה לי עוד מידע, בבקשה.
זמן השלמה: כמה שעות | | רמת קושי: קל | עלות: כעלות השקדים. | ידע נדרש: | כלי עבודה: , , , , | חומרים:

הטעם המתוק, מדריך להכנת גלידות ביתיות

הטעם המתוק

צריכת סוכר היא תופעה חדשה בהיסטוריה של האנושות. את הצורך ההישרדותי שלנו במתוק סיפקו תמיד הפירות. אחד מכוכבי המתיקות הוא התמר,שבנוסף לטעמו הוא מזין מאוד. תמרים מכילים מגון רחב של ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים. הם מקומיים, גדלים אצלנו בארץ וניתן להשיג אותם ישר מהמגדלים במחיר נוח.

פורסם בקטגוריית מדריכים | מתוייג תחת , , , , , , , | 4 תגובות | תראה לי עוד מידע, בבקשה.
זמן השלמה: הכנת הגלידה (כאשר ישנם מראש את המרכיבים מוכנים) כ5 דקות. לארטיקים: ניקוי ובלינדור הפירות, מזיגה לתבנית כ10 דקות. | | רמת קושי: קל | עלות: עד 100 ש"ח | ידע נדרש: | כלי עבודה: , , , | חומרים: , , , , , ,