קורס פרמקלצ’ר PDC ביער המאכל בית לחם הגלילית

קורס פרמקלצ’ר מעמיק העוסק בכל תחומי החיים

קישור לפרטים והרשמה

מה הקורס נותן לי?

חשיפה לגישות מתוך עולם הקיימות, כלים פרקטיים לקיימות והכשרה לתעודת מתכנן/ת פרמקלצ’ר מוסמך/ת, אם לצרכי מקצוע ואם לצרכים פרטיים.

פירוט המפגשים (ייתכנו שינויים) :

  1. היכרות ומבוא (22.10) – היכרות, סיור ביער המאכל, מבוא למשבר הסביבתי, לקיימות ופרמקלצ’ר, דוגמאות לתכנון ושתילת עץ וגילדה.

  2. עקרונות הפרמקלצ’ר, גיזום (29.10) – אתיקה ועקרונות הפרמקלצ’ר, דוגמאות ליישום ביום-יום, גיזום שיחים ועצים.

  3. אדמה (12.11)–  בדיקות והרכב, על מה משפיע הרכב הקרקע, סוגי קרקעות, יצירת תערובת שתילה, סוקצסיה וריפוי אדמה, קומפוסט ותכשירים טבעיים

  4. גידול ירקות (26.11) – סוגי ירקות ואופן גידולם, מועדי זריעה ושתילה, שילוב בין ירקות, סוגי ערוגות ואופן הקמתן, השקייה וטיפול, מערכת השקיה.

  5. ריבוי וטיפול בצמחים (3.12) – חלקי הצמח, רבייה בצמחים וזרעי מורשת, התנהלות במחזור הגידול, זיהוי וטיפול בבעיות (חוסרים, עישוב, מזיקים), ייחורים והנבטה.

  6. תכנון בר-קיימא (17.12) – התבוננות בתבניות טבעיות, מיפוי אתר וחלוקה לאזורים, סקטורים ומיקום יחסי, משוב ויצירתיות.

  7. מיקרואורגניזמים, פטריות ותכשירים טבעיים (31.12) – תכשירי KNF, מיקרואורגניזמים ופטריות, אנרגיה מתחדשת והתנהלות אנרגטית בת קיימא.

  8. מים (14.1) – חיסכון במים, מים אפורים, ניתוח שטח ואגירת מי גשמים.

  9. הפחתה והאטה (28.1) – מתרבות השפע לתודעת שפע, רווחה נפשית וגופנית, אורח חיים, צרכנות ופרנסה מקיימת.

  10. אנרגיה מתחדשת ומדיניות סביבתית, התנסות מעשית (11.2)- התנהלות אנרגטית בת קיימא, ממדיניות אנרגטית לכלים מקומיים, התנסות מעשית בפרוייקטי גינון ותכנון בחווה.

  11. תכנון צמחייה (18.2) – תפקוד ותפקיד היער, צרכים ופונקציות של צמחים, ריבוד וצמחייה שיתופית. קבלת פרוייקט תכנון מסכם.

  12. בניה באדמה (ביקור ב’חווה ואדם’, מודיעין) (5.3 – יום שישי) – בניה ירוקה ואקלימית, פרקטיקות בניה באדמה, סיור בחווה ודוגמאות.

  13. תזונה (11.3)– ההיסטוריה של התזונה, מיקרואורגניזמים במזון ובגוף, ליקוט, קמבוצ’ה, התססה, תרופות ועוד.

  14. בבית ובעיר (ביקור ב’עץ בעיר’ וב’מרכז לקיימות עירונית דיזנגוף סנטר’, ת”א) (25.3) – גישות לתכנון עירוני, קיימות עירונית, צמחייה וגידול מזון בעיר, הידרופוניקה, משק בית בר-קיימא.

  15. גוף-נפש ותנועה (8.4) – תפיסות הגוף, הנפש והנשגב, פרקטיקות לחיזוק הגוף, נוכחות, הזרמת אנרגיה וחיבור לנפש ולעולם.

  16. פרמקלצ’ר חברתי (הסדנא הקהילתית לקיימות) (23.4 – יום שישי) – עירוב מגזרים, מחזור חומרים ושירותים קהילתי, קהילתיות בת קיימא, מקומיות וכלכלה מקומית, קוד פתוח.

  17. מלאכות מסורתיות (29.4) – למה לייצר בעצמי? ממלאכות קדומות ועד היום, התנסות בסדנאות ומלאכות שונות.

  18. צמחי מרפא ורוקחות טבעית (13.5) – מה יש לצמחים להציע, שימושים שונים לצמחים שונים, רוקחות בבית כדרך הטבע, התנסות מעשית.

  19. המשכיות והצגת פרויקטים (27.5) – חזון אישי ומשותף, הצגת פרויקטים וקבלת מישוב וייעוץ לגביהם, חלוקת תעודות.

מתי?

•    19 מפגשים אחת לשבוע-שבועיים בימי חמישי בשעות 9:00-14:00.

•    תאריכים (2020):  22.10 , 29.10 , 12.11 , 26.11 , 3.12 , 17.12 , 31.12

•    תאריכים (2021): 14.1 , 28.1/29.1 , 11.2 , 18.2 , 4.3/5.3 , 11.3 , 25.3 , 8.4 , 22.4/23.4 , 29.4 , 13.5 , 27.5

עלות:

  • עלות הקורס 3,800 ש”ח.

  • הנחת ‘חבר מביא חבר’: 5% ממלוא הסכום, ללא הגבלה, לך ולחבר.

  • להשלמת ההרשמה והבטחת מקומכם בקורס יש למלא את טופס ההרשמה ולשלם 500 ש”ח דמי הרשמה. את שאר התשלום ניתן להסדיר עד למפגש הראשון (עד 5 תשלומים).

  • מדיניות ביטולים: במקרה של ביטול לפני תחילת הקורס, דמי ההרשמה לא יוחזרו. לאחר תחילת הקורס, ייגבה תשלום עבור מספר המפגשים שעברו מתחילת הקורס ועד למסירת הודעת הביטול, בעלות של 200 ש”ח למפגש. יתרת התשלום תוחזר למשתתף.

  • ההשתתפות מותנית באישור סגל הקורס, לאחר ראיון טלפוני מקדים.

 

מסגרת הקורס:

  • קורס שנתי (אוקטובר-מאי) בן 114 שעות לימוד.

  • הקורס יועבר ביער המאכל בית לחם הגלילית, למעט 4 סיורי חוץ וכמה מפגשים אצל משתתפי הקורס.

  • בהתכנסות בבוקר יהיה כיבוד קל. בהפסקת הצהריים נקיים ארוחה צמחונית משותפת (כל אחד מביא מנה).

  • למידה בשיטת “כיתה הפוכה” – המשתתפים יקבלו את כל החומר שבוע לפני המפגש, יגיעו למפגש אחרי שעברו על המושגים והעקרונות, במפגש עצמו נעבור על כל החומר ביתר קלות וכך יתפנה זמן לשאלות, הבהרות והתנסות.

  • כל מפגש יורכב מרקע לנושא, לימוד תאורטי בכיתה והתנסות מעשית בשטח.

  • לאחר כל מפגש יישלח למשתתפים דף חומרים ותרגול לצורך התנסות נוספת והפנמת החומר. כל חומרי הקורס יופיעו בדרייב ויועמדו לשירות המשתתפים גם לאחר הקורס.

  • במהלך הקורס המשתתפים יבצעו תרגילי תכנון ופרוייקט תכנון מסכם.

  • כתלות בנוכחות במפגשים ובהגשת פרויקט תכנון מסכם – בסיום הקורס יקבלו המשתתפים תעודת הסמכה בינלאומית מטעם “יער המאכל בית לחם הגלילית” וארגון “פרמקלצ’ר ישראל”.

  • משתתף אשר יחסיר מפגש במהלך הקורס מוזמן להשלים אותו במהלך המחזור הבא.

 

קישור לפרטים והרשמה

עליך להתחבר כדי לבצע פעולה זו...

הצטרפות

דילוג לתוכן