קורס פרמקלצ’ר אביב 2024 ביער המאכל בית לחם הגלילית

קורס פרמקלצ'ר אביב 2024 ביער המאכל בית לחם הגלילית

זמן

12.10 - 01.02    
9:00 - 15:00

כתובת העסק

יער המאכל בית לחם הגלילית
בית לחם הגלילית, בית לחם הגלילית, ישראל, 3600700, צפון

Event Type

קורס פרמקלצ’ר מעמיק העוסק בכל תחומי החיים

קישור לפרטים והרשמה

מה הקורס נותן לי?

  • קודם כל והכי חשוב – מרווח נשימה. מפגש שבועי שעוסק ב-wellbeing שלך, כחלק אינהרנטי מה-wellbeing של שאר העולם

  • חשיפה עשירה ורחבה לגישות ופרקטיקות מעולם הקיימות

  • התנסות מעשית מדי שיעור, הזדמנות ‘ללכלך את הידיים’ וללמוד דרך הגוף את מה שלא עובר דרך הראש

  • מלוא הידע הדרוש לתכנן להקים ולתחזק גינה/בוסתן/יער מאכל או כל מערכת אקולוגית בת-קיימא אחרת, מ-0 ל-100 

  • מי שעומד בדרישות – תעודת מתכנן/ת פרמקלצ’ר מוסמך/ת (PDC), אם לצרכי מקצוע ואם לצרכים פרטיים

  • קבוצה חברתית לליווי חווית הלמידה ולפוטנציאל המשך עשייה משותפת

 

מה מאפיין את הקורס אצלנו

  • למעלה מ-10 מנחים אורחים, מומחי תוכן שהיתה לנו הזכות ללקט משנה לשנה את הטובים ביותר ולהקפיד על רף גבוה לא רק של ידע וניסיון אלא של הדרכה והנגשה ברמה שתצדיק את המפגש האנושי על-פני הרצאה בזום

  • 3 ביקורים בחוות ומודלים נוספים מלבד היער, ועוד 2 מפגשי בחצרות המשתתפים לטובת תרגול תכנון בסביבות מגוונות

  • אין אצלנו זום, וגם כמעט ללא מצגות. המון דגש על המפגש האנושי, החוויה וההתנסות המעשית

  • יש פה יער מאכל מתוחזק ופורה, אנחנו חיים את מה שאנחנו מלמדים, עושה טוב על הלב לבוא לבקר אחת לשבועיים לראות איך הכל צומח ושולח שורשים, ומשתנה לאורך עונות השנה

  • למרות כל הבחוץ, ובעצם יחד עם כל הבחוץ, יש מרחב לימודים סגור נח ונעים שהוא בפני עצמו אחת מהאבנים השואבות של המקום

  • פרופורציה – מתאים לאנשים שבא להם לא רק ללמוד אלא גם להינות, לצחוק, לעשות לעצמם טוב

  • פרגמטיות – לצד הקייל אנחנו שותים קפה. הפרמקלצ’ר כאן מדבר את השפה של אורח החיים המודרני, לא מתוך פשרה אלא מתוך הכרה חיובית בערך של אלו. השיקול הסביבתי הוא רק אחד מהשיקולים ולא חזות הכל

  • גישה פרואקטיבית, של אחריות אישית

פירוט המפגשים (ייתכנו שינויים)

1. היכרות ומבוא 
  • היכרות וסיור ביער המאכל
  • מבוא למשבר הסביבתי, לקיימות ופרמקלצ’ר
  • סדר בטרמינולוגיות: יער מאכל, פרמקלצ’ר, ביו-דינאמי, אורגני, חקלאות מחדשת, אגרופורסטרי, מיוואקי
  • שתילת עצים וחבורות צמחיה
2. אוטונומיה בצריכה העצמית – דר’ אליק פלמן, ביקור בכליל 
  • תכנון תזונתי וחקלאי לצריכה עצמית
  • סיור במרחב הביתי והמשקי של אליק, חשיפה לאורח החיים הנובע מניהול עצמי של אספקת המזון
  • בניית בית אקולוגי
  • הדגמות לשיטות עיבוד מזון במטבח
3. קרקע 
  • בדיקות קרקע, סוגי קרקעות, הרכבים
  • הכנת תערובת שתילה (והנבטת שתילי ירקות, לקחת הביתה)
  • סוקצסיה וריפוי אדמה
  • חיידקים, פטריות, נמטודות, פרוטזואות – נעים להכיר, בואו נעשה סדר (דרך המיקרוסקופ)
  • הכנת תכשירים HOME-MADE עתירי מיקרו-ביולוגיה ויישומם בשטח
4. גידול ירקות (עשב לימון)
  • עקרונות לגינת ירק יצרנית (פרטית/מסחרית-מקומית) ברת-קיימא
  • הקמת ערוגה
  • תחזוקה, טיפול במזיקים ועשבייה​
5. תכנון בר-קיימא א’: מאקרו 
  • דפוסים טבעיים מהם
  • עקרונות הפרמקלצ’ר
  • מיפוי אתר וחלוקה לאזורים וסקטורים
  • מארג אלמנטים ומיקום יחסי
  • תרגול תכנון
6. תחזוקה – ריבוי צמחים וטיפול בהם 
  • חלקי הצמח, רבייה בצמחים וזרעי מורשת, התנהלות במחזור הגידול
  • זיהוי וטיפול בבעיות (מזג-אוויר, חוסרים ועודפים, ניהול עשבייה ומתחרים, ניהול מזיקים
  • גיזום עצים
  • ייחורים (הכנת מגש ייחורים לקחת הביתה)​
7. תזונה 
  • סיור ליקוט
  • תזונה עם עונות השנה
  • עיבוד ושימור מזון, התססה​
8. בניה טבעית (‘חווה ואדם’, מודיעין) 
  • בניה ירוקה ואקלימית
  • סיור בחווה ודוגמאות
  • התנסות: בניה באדמה
9. אנרגיה, כסף ומדיניות + התנסות מעשית 
  • התנסות בעבודה בשטח
  • אנרגיה בת קיימא
  • מבוא למדיניות סביבה
  • המגזר הרביעי המתחדש
10. רפואת צמחים ורוקחות טבעית 
  • עדו קרן: רקע לצמחי מרפא
  • סיור והתנסות בהכנת תכשירים​
11. מים 
  • פרקטיקות של חיסכון במים
  • מי שתייה
  • מערכות מים אפורים
  • ניתוח שטח (איתור אגן ניקוז, שיקלול נתונים מטאורולוגיים וגאומורפולוגיים) למיקסום חילחול מי הגשמים
12. פרמקלצ’ר קהילתי בעיר (קהילת ‘ירוק בעיר’, חריש) 
  • תכנון קהילתי – סביבה פיזית, אנושית, שילוב העירייה
  • פרמקלצ’ר בבניין – גג, מרפסת, חצר וקומפוסט משותף
  • גינון עירוני וגינות קהילתיות
13. חקלאות מסחרית וסביבה, התנסות מעשית 
  • מודלים שונים לחקלאות – יתרונות, חסרונות והתאמה להקשר
  • התנסות מעשית בשטח
  • בונוס: צמחי בית, למה ואיך
14. תכנון בר-קיימא ב’: צמחייה 
  • תפקוד ותפקיד היער, צרכים ופונקציות של צמחים
  • התאמת צמחים לתנאים ולצרכים
  • ריבוד וצמחייה שיתופית
  • תרגול תכנון
15. בעלי-חיים (קטנים) 
  • זימון בעלי חיים – מדוע וכיצד
  • אפי תורן: שפת הציפורים
  • הילמר קונמן: דבורת הדבש כחלק מסופר-אורגניזם; היכרות, מצוקות ומה ניתן לעשות
16. הפחתה והאטה + התנסות מעשית 
  • התנסות מעשית ואינטגרציה לידע עד כה
  • למידה הדדית, מתרבות השפע לתודעת שפע
  • תכנון פרמקלצ’ר בשירות היום-יום
  • תרגול בהתמקדות​
17. הצגת פרוייקטים + פרמקלצ’ר דרכנו לאן + סיכום 
  • הצגת פרוייקטים, קבלת משוב
  • פרמקלצ’ר לאן הלאה, כיוונים להמשך לימוד ותעסוקה
  • סיכום, חגיגת סיום, תעודות

מתי?

17 מפגשים אחת לשבוע בימי חמישי בשעות 9:00-15:00. מפברואר עד יוני

על סגל הקורס:

ניצן בצר –  מתכנן פרמקלצ’ר, ​​טייס קרב שאין שוחר שלום ממנו, תואר שני בניהול מערכות חינוך, מורה ליוגה. איש עשייה בקטע מוגזם, סבור שכל משימה לוקחת ‘5 דקות’, חובב מיקרואורגניזמים ותנועה

יולי בצר –  אחראית הנגשה תיווך וניסוחים, תואר בפיתוח סביבתי וקיימות, מאמינה שכסף זו הבשורה של יזמות חברתית, מלקטת השראה ונחמות, ניזונה מגירוי אינטלקטואלי, אדפטיבית, חזקה יותר ממה שהיא נראית

מרצים אורחים (ייתכנו שינויים):

  • דר’ אליק פלמן – מרצה לאקו-פילוסופיה בשנקר ובטכניון, מקיים בחייו דוגמא יחידה במינה בארץ לאוטרקיה בצריכת המזון העצמית

  • עדו קרן – הרבליסט קליני, מטפל בצמחי מרפא, מחנך ב’שומרי הגן’ ומדריך טיולי ליקוט

  • דבי לרר – מתכננת נוף אקולוגית, מקדמת קיימות עירונית ומנחה של תהליכי קיימות ברשויות ועיריות. בוגרת תוכנית העמיתים של מרכז השל.

  • מעוז לואנץ – מדריך ורכז גינות קהילתיות. עוסק ומלמד פרמקלצ’ר וקיימות.

  • רינה אפשטיין – רכזת חקלאות ופרמקלצ’ר בחווה ואדם, מדריכה ומלווה חקלאים בתהליכי הקמת משקים אורגניים

  • עידית פורת – רכזת תחום בניה באדמה בחווה ואדם, אמנית ומורה לאומנות ולבניה באדמה

  • אפי תורן – מורי ‘שפת הציפורים’

  • גלעד גורל ותמרה פיינשטיין – מקימי חוות ‘עשב לימון’ – חווה המתמחה בגידול אקולוגי של ירקות עונתיים

  • הילמר קונמן – דבוראי ביו-דינאמי, בוגר קורס גידול דבורים הוליסטי במרכז Mellifera גרמניה, יזם ‘BeeSpot’ ליצירת ביטחון תזונתי לדבורים

  • פרופ׳ מעיין אגמון – מייסדת שותפה ׳קיימא׳ אוני׳ חיפה, מנחה ומלמדת מדידת אימפקט למהלכים סביבתיים/חברתיים

  • ניר גרזון – מנהל גידולי שדה עין חרוד מאוחד

מסגרת הקורס:

  • הקורס יועבר ביער המאכל בית לחם הגלילית, למעט 3 סיורי חוץ ועוד שלושה מפגשים אצל משתתפי הקורס

  • בהתכנסות בבוקר יהיה כיבוד קל, וכל אחד מביא לעצמו ארוחת צהריים (או שנעשה התארגנות לארוחה משותפת)

  • למידה בשיטת “כיתה הפוכה” – המשתתפים יקבלו את כל החומר שבוע לפני המפגש, יגיעו למפגש אחרי שעברו על המושגים והעקרונות, במפגש עצמו נעבור על כל החומר ביתר קלות וכך יתפנה זמן לשאלות, הבהרות והתנסות

  • כל מפגש יורכב מרקע לנושא, לימוד תאורטי והתנסות מעשית בשטח

  • לאחר כל מפגש יישלח למשתתפים דף חומרים ותרגול לצורך התנסות נוספת והפנמת החומר. כל חומרי הקורס יופיעו בדף התלמידים באתר ויועמדו לשירות המשתתפים גם לאחר הקורס

  • במהלך הקורס ישנם תרגולים מומלצים ממפגש למפגש, אשר תומכים את התרגיל המסכם

  • כתלות בנוכחות במפגשים ובביצוע התרגיל מסכם – בסיום הקורס יקבלו המשתתפים תעודת הסמכה בינלאומית מטעם “יער המאכל בית לחם הגלילית” וארגון “פרמקלצ’ר ישראל” המוכר ע”י ארגון הפרמקלצ’ר הבינלאומי.

  • משתתף אשר יחסיר מפגש במהלך הקורס מוזמן להשלים אותו במהלך המחזור הבא

עלות:

  • עלות: 5,200
  • הנחת ‘חבר מביא חבר’: 5% לך וגם לחבר

  • להשלמת ההרשמה והבטחת מקומכם בקורס יש להסדיר תשלום (ניתן לחלק לעד 8 תשלומים)

  • ההשתתפות מותנית באישור סגל הקורס, לאחר ראיון טלפוני מקדים

מדיניות ביטולים:

* ביטול תוך 14 ימי עסקים מביצוע ההרשמה (כל עוד נותרו למעלה משבועיים למועד לפתיחת הקורס) ייחשב כביטול עסקה וכרוך בדמי ביטול של 100 ש”ח בלבד.

* בביטול לאחר 14 ימים מהרישום ועד שבועיים ממועד פתיחת הקורס ייגבו 10% דמי ביטול.

* בביטול במהלך השבועיים האחרונים שלפני פתיחת הקורס ייגבו 20% דמי ביטול.

* ביטול מיום פתיחת הקורס ואילך – 100% דמי ביטול (תשלום מלא)

קישור לפרטים והרשמה

עליך להתחבר כדי לבצע פעולה זו...

הצטרפות

דילוג לתוכן