סיור ליקוט עירוני

מהו המזון הכי אקולוגי? קל להגיע למסקנה, שמזון, שגדל ללא השקעת משאבּים וַעֲבודה והִגּיע אלינו טרי, מיד עם היקטפו, וּללא שינוע, הוא התשובה. כאלה הם צמחי הבר האכילים, וּמתברר, שרוב צמחי הבר שבִּסביבתנו הם כאלה.
* נתוודע אל המגוון המפתיע של צמחי בר אכילים בעיר
* נלמד להבחין בינם לבין אלה, שאינם אכילים.
* נרסן את החשש מפני סכנות של הרעלה, זיהום או נחשים
* נסיר עוד מחיצות בינינו לבין הסביבה המידית שלנו.
* לקראת סיום נכין ממה שליקטנו מיני מאכלים וּמשקאות במטפח של עץבעיר
* ניקח אתנו מתכונים קלים ליישום.

=;=;=;==;==;=======;;

כיוון שעלים ירוקים הם הרכיב העיקרי בִּתזונה בריאה, וכיוון שמזון מקומי מספק לגופנו את צרכיו בהתאם לאקלים המקומי וְלָעונה, יוצא, שזהו גם המזון הבריא ביותר. לעתים יתמזל מזלנו למצוא גם פירות.
צמחי בר אכילים קיימים בִּסביבתנו כל השנה. בחורף וּבאביב, הם מצויים בשפע של ממש. בכל-זאת, רק מעטים מאתנו נהנים ממתנה מופלאה זוֹ, וגם כשכן, לרוב זה כקוריוז במהלך טיול ולא כחלק מאורח החיים היומיומי.
מעתה כל טיול, או סתם הליכה, ישתפו לא רק את הראייה, השמיעה והריח, כי אם גם את הטעם. מעתה נתקשה להבין, למה לנו לעמוד בתור וּלשלם כדי להשיג אוכל, כשאפשר פשוט לצאת לאוויר הפתוח
לטיול של קניות בחינם…
מומלץ להביא שקיות בד לליקוט.

דמי-השתתפות:
100 ש”ח – יחיד
150 – כרטיס זוגי
80 – לפטרונים

מנחה – דוקטור אלון אלירן, מומחה לליקוט, תזונה מיטיבה וחיים טובים

הירשמו בטופס ההרשמה http://bit.ly/FormForage

רוצות’ים לדעת על עוד אירועים של העץ? הוסיפו אותנו ללוח השנה שלכם!
http://bit.ly/CalenderTree

עליך להתחבר כדי לבצע פעולה זו...

הצטרפות

דילוג לתוכן