סדנת יום בהתססה, כבישה ושימור מזון

אוכל כבוש, מזון מותסס, והזנת הגוף בחיידקים?
התססת מזון היא מסורת חשובה שהייתה חלק מחיי היום יום לאורך כל ההיסטוריה והיום הולכת ונעלמת.

בכוחנו להחזיר את מסורת ההתססה להיות חלק מחיינו ובכך לתרום גם לבריאות שלנו ושל משפחתנו, גם לסביבה וגם לקהילה.

סדנה בהנחיית ד”ר אורי מאיר-צ’יזיק, מומחה להיסטוריה של התזונה והרפואה.

כמה נושאים עליהם נדבר:

שעתיים הרצאה על ההיסטוריה והכימיה של ההתססה. נלמד על שלוש שיטות התססה מרכזיות:

  • התססה לקטית
  • תסיסה אלכוהולית
  • התססה באמצעות תמיסת מלח בריכוז גבוה

נשוחח ונצפה במחקרים שנעשים במרכז להנהגת הבריאות העוסקים בהתססה ועובשים, בשיתוף המעבדה למיקרוביום בפקולטה לרפואה בצפת.

נראה ונלמד במטבח כיצד מכינים:

  • גבינה קשה ויוגורט מאגוזי קשיו
  • כרוב כבוש, מלפפון כבוש
  • תמד ושיכר
  • בשר כבוש
  • זיתים
  • צלפים
  • חביתיות מותססות
  • ועוד…

נאכל ארוחה משותפת מותססת!

הסדנה מתאימה גם למי שאין לא ידע בתחום וגם לבעלי/ות רקע וניסיון בהתססה המעוניינים להתפתח ולהתקדם בעולם של יצירה ביתית.

עליך להתחבר כדי לבצע פעולה זו...

הצטרפות

דילוג לתוכן