לגדל ללקט לבשל – קורס מזון מקומי

קישור לפרטים נוספים והרשמה

“השיטה נטולת השיטה, פעולה מתוך הלך רוח של אי-ניצחון, אי-התנגדות. כשיובן שהשמחה והאושר אובדים בניסיון לרכוש אותם, תתממש מהות החקלאות הטבעית. התכלית העליונה של עבודת האדמה היא לא גידול יבולים, אלא טיפוח בני אדם”

(עמוד 137, מהפיכת קנה הקש / מסנובו פוקואוקה)

מהות

תנועת הפרמקלצ’ר (חקלאות בת-קיימא) נוסדה סביב פרקטיקות של גידול מזון. גידול מזון היא מהמלאכות הטבעיות והאציליות שאפשר לעסוק בהן, אבל כמו כל רעיון שהגיע זמנו, תנועת הפרמקלצ’ר הלכה והתרחבה ומצאה את דרכה בעולמות תוכן חדשים: כלכלה, תרבות, מערכות-יחסים, חינוך ועוד. כך קרה גם אצלנו בקורס הפרמקלצ’ר שרק הלך והסתעף – וככל שכך קרה – הנפח של תחום המזון בקורס הצטמצם באופן יחסי. זו מגמה מייצגת לאופן בו אנו כחברה ממשיכים להתרחק מהמזון: מתרחקים מהיכרות עם חומרי הגלם, מהבנת מחזור החיים של כל מוצר, מהאימפקט הסביבתי-חברתי-כלכלי-פוליטי-בריאותי של מה שאנחנו מכניסים לגוף שלנו. לכן, וכמן אפליה מתקנת, החלטנו לא רק להחזיר את המזון לבמה אלא ממש לתת לו במה משלו, ולרתום לשירותו לא רק את הפרמקלצ’ר אלא את מיטב מומחי התוכן בארץ ממגוון אסכולות, שיוכלו לתרום להתפתחות התודעה שלנו לכיוון מזון איכותי בריא מוסרי ומקיים יותר עבורינו ועבור הדורות הבאים.

בתור יער מאכל זכינו בשנים האחרונות להכיר באופן אישי ומקצועי אנשי מקצוע מעולים ומתוכם יש לנו את הפריבלגיה ללקט לקורס הזה את הנכונים ביותר הן מבחינת הידע והערך המוסף והן מבחינת יכולת ההנגשה של הידע הלאה למשתתפים:

  • היסטוריה-פוליטיקה של מזון – דר’ אורי מאיר צ’יזיק

  • גידול ירקות ובישול עונתי – אסף ורוני מינינברג (מפגש חוץ – מעלה צביה)

  • ליקוט – אביבית ג’וטי ברקוביץ’

  • הרבליזם, רפואת צמחים – עדו קרן

  • משק אוטונומי, צריכה עצמית – דר’ אליק פלמן (מפגש חוץ – כליל)

העשרה, מפגשי אורח:

  • בוסתנאות מסורתית ושימור מזון – עמית פומפן (מפגש חוץ -סיור בילקוט הרועים)

  • בישול אינטואיטיבי – טל דדון, כולל ארוחת שף

  • תבלינים ומרפא – אבי ציטרשפילר, חוות דרך התבלינים (סיור בחווה, בית לחם הגלילית)

  • צום מיצים וצום רפואי – אלירן דה-מאיו, בית הבריאות

פירוט המפגשים (ייתכנו שינויים)

  1. ניצן ויולי בצר – פרמקלצ’ר – מבוא (11.5)

    • היכרות וסיור ביער המאכל

    • מבוא למשבר המזון וסקירת פרמקלצ’ר ופרקטיקות של קיימות

  2. אסף ורוני מינינברג – ‘כף עץ’ מעלה צביה; גינת ירק ובישול עונתי א’ (18.5)

    • עקרונות לגינת ירק יצרנית (פרטית/מסחרית-מקומית) ברת-קיימא

    • התנסות בהקמת ערוגה

    • תחזוקה, טיפול במזיקים ועשבייה​

  3. אביבית ג’וטי ברקוביץ’ – ליקוט אביב (25.5)

    • תיאוריה והתנסות בשטח: ליקוט צמחי בר למאכל

  4. ד”ר אורי מאיר צ’יזיק – תזונה א’ (1.6)

    • היסטוריה-פוליטיקה של מזון

    • רפואת הרמב”ם

  5. ניצן ויולי בצר – קרקע ומים (8.6)

    • היכרות עם מבנה והרכב הקרקע

    • הכנת תערובת שתילה (והנבטת שתילי ירקות, לקחת הביתה)

    • סוקצסיה וריפוי אדמה

    • קומפוסט מקרוב: חיידקים, פטריות, נמטודות ופרוטזואות דרך המיקרוסקופ

    • מאיפה מגיעים מי השתיה בישראל ואיזה מים מגדלים את המזון שלנו

    • איכות המים והדרכים לשפר אותה ברמה הביתית

  6. עמית פומפן – ‘ילקוט הרועים’ צבעון; בוסתנאות מסורתית (15.6)

    • יסודות החקלאות המסורתית המקומית

    • מה בין עצי יער המאכל לעצי החורש

    • השבחת החקלאות הקונבנציונאלית באמצעות החקלאות המסורתית

    • שימור מזון

  7. עדו קרן – רוקחות טבעית א’ (22.6)

    • רפואת צמחים: סיור והתנסות בהכנת תכשירים

  8. ד”ר אורי מאיר צ’יזיק – תזונה ב’ (29.6)

    • היסטוריה-פוליטיקה של מזון

    • רפואת הרמב”ם

  9. דר’ אליק פלמן – אוטונמיה בצריכה העצמית – ביקור בכליל (6.7)​ – המפגש יתחיל בשעה מוקדמת יותר ויכלול התנסות

    • סיור במרחב הביתי והמשקי של אליק, חשיפה לאורח החיים הנובע מניהול עצמי של אספקת המזון

    • שיחה עם אליק על היתרונות והאתגרים במשק אוטרקי

  10. טל דדון – בישול אינטואיטיבי (13.7)

    • בין תשוקה לבריאות​

    • פרקטיקות של בישול

    • התאמת תפריט אישי

    • ביצוע שינויים ביכולת הבישול האישית – הלכה למעשה

    • מהרמב”ם ועד מישלן – מה נשמר ומה נשפר

  11. עדו קרן – רוקחות טבעית ב’ (20.7)

    • רפואת צמחים: סיור והתנסות בהכנת תכשירים

  12. ד”ר אורי מאיר צ’יזיק – תזונה ג’ (27.7)

    • היסטוריה-פוליטיקה של מזון

    • רפואת הרמב”ם

  13. אסף ורוני מינינברג – ‘כף עץ’ מעלה צביה; גינת ירק ובישול עונתי ב’ (3.8)

    • עקרונות לגינת ירק יצרנית (פרטית/מסחרית-מקומית) ברת-קיימא

    • התנסות בהקמת ערוגה

    • תחזוקה, טיפול במזיקים ועשבייה​

  14. ניצן ויולי בצר – פרמקלצ’ר – תחזוקה (10.8)

    • חלקי הצמח, רבייה בצמחים וזרעי מורשת, התנהלות במחזור הגידול

    • זיהוי וטיפול בבעיות (מזג-אוויר, חוסרים ועודפים, ניהול עשבייה ומתחרים, ניהול מזיקים)

    • גיזום כתחזוקה

  15. אלירן דה-מאיו – צום מיצים וצום רפואי (16.8 יום ג’)

    • מבוא לבריאות טבעית

    • הטמעת התנהגויות ודפוסי אכילה

    • פרו-ביוטיקה (מזון פרו-ביוטי)

    • צום – רפואי ורוחני

  16. אבי ציטרשפילר – תבלינים (ביקור בחוות דרך התבלינים) (24.8)​

    • על תבלינים, גורמה ומה שביניהם​

    • גידול תבלינים, תפוצה מקומית/גלובלית, צריכה בהיסטוריה ובהווה

    • הספקטרום בין צמחי תבלין למרפא

  17. אביבית ג’וטי ברקוביץ’ – ליקוט קיץ (31.8)

    • תיאוריה והתנסות בשטח: ליקוט צמחי בר למאכל​​​​

  18. ניצן ויולי בצר – הפחתה והאטה + סיכום (7.9)​

    • למידה הדדית, מתרבות השפע לתודעת שפע

    • תכנון פרמקלצ’ר בשירות היום-יום

    • התנסויות ותירגול מסכם

מתי?

•    18 מפגשים אחת לשבוע בימי רביעי, למעט מפגש אחד ביום שלישי (16.8), שעות 9:00-15:00.

•    תאריכים (2022): 11.5, 18.5, 25.5, 1.6, 8.6, 15.6, 22.6, 29.6, 6.7, 13.7, 20.7, 27.7, 3.8, 10.8, 17.8, 24.8, 31.8, 7.9.

על סגל הקורס

מקימי היער, ניצן ויולי בצר:

ניצן בצר –  מתכנן פרמקלצ’ר, ​​טייס קרב שאין שוחר שלום ממנו, תואר שני בניהול מערכות חינוך, מורה ליוגה. איש עשייה בקטע מוגזם, סבור שכל משימה לוקחת ‘5 דקות’, חובב מיקרואורגניזמים ותנועה

יולי בצר –  אחראית הנגשה תיווך וניסוחים, תואר בפיתוח סביבתי וקיימות, מלקטת השראה ונחמות, ניזונה מגירוי אינטלקטואלי, אדפטיבית, חזקה יותר ממה שהיא נראית

דר’ אורי מאיר צ’יזיק – דר’ להיסטוריה של הרפואה והתזונה, מקים ומנהל “המרכז להנהגת הבריאות” בקיבוץ נווה איתן, ומרצה ברחבי הארץ

אביבית ג’וטי ברקוביץ’ – מנהלת המרכז הישראלי לליקוט מקצועי, מחברת הספרים “הטעם שבטבע” ו”מדריך לאוהבי טבע”

עדו קרן – הרבליסט קליני, מטפל בצמחי מרפא, מחנך ב’שומרי הגן’ ומדריך טיולי ליקוט

אסף מינינברג – מורה לפרמקלצ’ר, מתמחה בגידול מזון ביתי, קהילתי, ומסחרי בקנה מידה קטן, שימור זרעי מורשת ובישול עונתי מקומי

רוני מינינברג – שפית, מנחת סדנאות בישול, בלוגרית, מתכונאית ומייסדת ‘כף עץ’

עמית פומפן – מנהל ‘ילקוט הרועים’ לבוסתנאות מסורתית ושימור מזון

דר’ אליק פלמן – פילוסוף ואיכר. מרצה לאקו-פילוסופיה, מנהל משק אוטונומי לצריכה ביתית

אבי ציטרשפילר – תבלינאי ועשבונאי, מייסד ומנהל חוות דרך התבלינים

טל דדון – שף טבעוני מסעדת ‘ננוצ’קה’ ולשעבר סו-שף מסעדת ‘זכאים’

אלירן דה-מאיו – מייסד בית הבריאות בתובל, ממייסדי מצפה אלומות, נטורופת, מתמתחה בהדרכה וליווי מותאמים אישית להחלמה ממחלות, שינוי אורח חיים, אכילה רגשית, תהליכי צום והתמדה

מסגרת הקורס ועלויות

  • הקורס יועבר ביער המאכל בית לחם הגלילית, למעט 4 סיורי חוץ

  • משתתף אשר יחסיר מפגש במהלך הקורס מוזמן להשלים אותו במהלך המחזור הבא

  • עלות: 5,200 ש”ח. הרשמה מאוחרת, החל מה-27.4.22: 5,400.

  • הנחת ‘חבר מביא חבר’: 5% גם לך וגם לחבר

  • להשלמת ההרשמה והבטחת מקומכם בקורס יש לקיים ראיון טלפוני ולשלם 500 ש”ח דמי הרשמה. את שאר התשלום ניתן להסדיר עד למפגש הראשון (עד 7 תשלומים).

  • מדיניות ביטולים: במקרה של ביטול לפני תחילת הקורס, דמי ההרשמה לא יוחזרו. לאחר תחילת הקורס, ייגבה תשלום עבור מספר המפגשים שעברו מתחילת הקורס ועד למסירת הודעת הביטול, בעלות של 300 ש”ח למפגש. יתרת התשלום תוחזר למשתתף.

  • ההשתתפות מותנית באישור סגל הקורס, לאחר ראיון טלפוני מקדים.

לשאלות, ראיון והרשמה: 058-6719888

שריון מקום ומימוש הטבות של מועד ההרשמה מתקיימים בהינתן אישור טלפוני ובהעברת דמי ההרשמה (על-סך 500 ש”ח), דרך אפליקציית תשלומים או העברה בנקאית

קישור לפרטים נוספים והרשמה

עליך להתחבר כדי לבצע פעולה זו...

הצטרפות

דילוג לתוכן